29 March 2024
Enduro

Έναρξη που θα μείνει στην ιστορία! 3ος αγώνας Παγκοσμίου Πρωταθλήματος enduro 2014

Περισσότεροι από 3000 θεατές απόλαυσαν ένα χορταστικό θέαμα στην αυλαία του 3ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro που γίνεται στην Καλαμπάκα 9-11 Μαΐου.

IMG_2041

Με 2 αθλητές να σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, και μάλιστα τον απολύτως ταχύτερο όλων, ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στον ελληνικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro.

IMG_1799

Στην καθιερωμένη KTMSuperTest, που αποτελεί τον πρόλογο κάθε αγώνα και δίνει τον στίγμα το τι θα ακολουθήσει, ο γάλλος JohnnyAubert (Beta) και ο ιταλός AlexSalvini (Honda) πέρασαν μαζί, με ακρίβεια χιλιοστού του δευτερολέπτου (!) από την γραμμή τερματισμού και κέρδισαν επίσης μαζί (!!!) την ειδική διαδρομή. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια! Στην κατηγορία Ε2 αλλά και την άτυπη Γενική Κατάταξη άφησαν λίγο πιο πίσω 3ο τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας γάλλο AntoineMeo (KTM). Πολύ καλή εμφάνιση για τον «κοντοχωριανό» (Τρίκαλα) Γιάννη Τρίγκα (Honda) που σημείωσε τον 12ο χρόνο στην άκρως ανταγωνιστική Ε2 –και τον καλύτερο ανάμεσα στους έλληνες αναβάτες- με τον Ηλία Κυριλή (Beta) και τον Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda) να ακολουθούν σε σχετική απόσταση.

IMG_2204

Απόλυτος κυρίαρχος στη Ε1 ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος γάλλος ChristopheNambotin (KTM), δείχνει έτοιμος για την 3η συνεχόμενη διπλή του νίκη φέτος, με τον φιλανδό EeroRemes (TM) να «αρπάζει» την 2η θέση από τον ισπανό JaumeBetriu (Husqvarna). Δυνατή ελληνική εμφάνιση εδώ από τον έτερο τρικαλινό, τον Αλέξη Ζώρα (ΚΤΜ, 12ος) με τον άτυπο 2ο «ελληνικό» χρόνο.

IMG_2571

Οριακή τριπλή μονομαχία στην Ε3 όπου ο γάλλος MathiasBellino (Husqvarna) έκανε την έκπληξη και άφησε ελάχιστα πίσω του τον καταξιωμένο πρωτοπόρο της βαθμολογίας IvanCervantes (KTM) και τον επιθετικό νεανία (παγκόσμιος πρωταθλητής Junior 2013) αυστραλό MatthewPhillips (KTM) τρίτο. Άλλη μια δυνατή «τρικαλινή» εμφάνιση εδώ, από τον Θανάση Τρίγκα (Honda, 14ος) άφησε αρκετά πίσω τους Ι. Στεβαστόπουλο (GasGas) και Α. Ζβινβτερίκο (ΚΤΜ).

IMG_2123

Ο DanielMcCanney (Beta) σήκωσε ψηλά τα βρετανικά χρώματα στην κατηγορία (Junior) χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση από τον γάλλο LoicLarrieu (Husqvarna) και τον ιταλό GiacomoRedondi (Beta). Αξιόλογη η εμφάνιση του Πάνου Κακολύρη (ΚΤΜ) με τον 3ο «ελληνικό» χρόνο.

IMG_2254

Τέλος, οι νεανίες του Παγκόσμιου Κυπέλλου EYouth οδήγησαν οριακά τα 2Τ 125άρια τους με πρώτο και καλύτερο τον ιταλό DavideSoreca (Yamaha) να επικρατεί του σουηδού AlbinElowson (Husqvarna) ο οποίος άφησε 3ο τον γάλλο JeremyMiroir (Yamaha) για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου. Κέρδος σε εμπειρίες για τον καστοριανό Αρτέμη Σφηναρολάκη (Husqvarna), ενώ δεν απέφυγε τα λάθη της απειρίας ο εκπρόσωπος της Λαμίας Δημ. Μπάκας (ΚΤΜ).

IMG_2462

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται δυνατός συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και αναμεταξύ των ελλήνων, σε έναν φανταστικό αγώνα!

Περισσότερη δράση αύριο!

BS-XORHGOS

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events