29 March 2024
motoGP 2013

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τον Marco Simoncelli στο Coriano!

Ένα νέο φόρο τιμής στον Marco Simoncelli απάτησαν την Πέμπτη το βράδυ στη γενέτειρά του Marco Simoncelli στο Coriano, οπου  συγκεντρώθηκαν οδηγοί αλλά και παράγοντες των αγώνων MotoGP για να παραστούν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Marco Simoncelli

Simoncelli-Coriano-2

Τα  αποκαλυπτήρια  έγιναν από τον Lino Dainese , Πρόεδρο της Dainese , με την παρουσία της οικογένειας Simoncelli , του CEO της Dorna Sports Carmelo Ezpeleta και τον Δήμαρχο του Coriano,  Mimma Spinelli.

Το μνημείο, είναι ένα μεταλλικό γλυπτό που δείχνει μια εξάτμιση μοτοσικλέτας, η όποια κάθε Κυριακή βράδυ θα βγάζει μια φλόγα  τριών μέτρων μήκους επί 58 δευτερόλεπτα.

Simoncelli-Coriano-1

«Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει τόση αγάπη για τον Marco», σχολίασε  ο πατέρας του SuperSic, Paulo Simoncelli, μετά το τέλος  της τελετής. «Ίσως ήταν η ειλικρίνεια του στις συνεντεύξεις που σήμαινε ότι οι άνθρωποι άρχισαν να αγαπούν ό, τι έκανε στην πίστα , για να μην αναφέρουμε την ασυνήθιστη φωνή του ή τα σγουρά φουντωτά μαλλιά του! Ήταν  μια μεγάλη ιδέα και θέλω να ευχαριστήσω τον Lino Dainese που ήθελε τόσο πολύ να την πραγματοποιήσει! Ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ για αυτή την εκδήλωση ».

0071_p13_simoncelli_ambience_original

Κατά τη διάρκεια της σύντομης καριέρας του , ο Simoncelli πέτυχε 14 νίκες στα  Grand Prix, 15 pole positions, και συνολικά 31 τερματισμούς στο πόντιουμ .Το 2008 κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 250 κυβικά!

Simoncelli-Coriano-30068_p13_simoncelli_ambience_original

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events