29 March 2024
WSBK 2014ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΗ Κυριαρχία της MV Agusta στο Misano στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport

Η MV Agusta θριάμβευσε και πάλι στον 7ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supersport: Ο οδηγός της MV Agusta Reparto Corseteam, Jules Cluzel, πήρε στο Misano την τρίτη του poleposition αλλά και την δεύτερη νίκη της χρονιάς.

Jules-Cluzel

Ο Γάλλος οδηγός κυριάρχησε στον αγώνα από τον πρώτο γύρο, οδηγώντας την F3 του στην νίκη. Ύστερα από μια άψογη εκκίνηση, ο Cluzel πίεσε σκληρά ώστε να διατηρήσει την πρώτη θέση έως και την καρώ σημαία. Με αυτήν του την πρωτιά, ο Cluzel κατάφερε να μειώσει την διαφορά στην βαθμολογία σε μόλις 28 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, MichaelvanderMark.

Owildcard οδηγός MassimoRoccoli είχε επίσης μια πολύ καλή παρουσία, παραμένοντας στην βαθμολογία με την δέκατη τέταρτη θέση που πήρε στον αγώνα.

Jules Cluzel: “είμαι πολύ ευχαριστημένος – περισσότερο από ευχαριστημένος! Ξέραμε πως ο αγώνας αυτός θα είναι πολύ δύσκολος, και κατάφερα αυτό ακριβώς που επιθυμούσα να κάνω: Ξεκίνησα τον αγώνα από την πρώτη θέση και προσπάθησα να αντιληφθώ τα βήματα των αντιπάλων μου από την πρώτη στιγμή. Πίεσα σκληρά από τον πρώτο γύρο καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσω μια διαφορά ασφαλείας. Στην συνέχεια όμως τα λάστιχά μου άρχισαν να χάνουν πρόσφυση, με αποτέλεσμα ο VanderMark και εγώ να αρχίσουμε μια μάχη στο δευτερόλεπτο, γύρο με τον γύρο. Ο αγώνας ήταν πολύ απαιτητικός εξαιτίας της ζέστης, αλλά και της αυτοσυγκέντρωσης που χρειαζόταν η μάχη της πρωτιάς. Ευτυχώς όμως, δεν έκανα κανένα λάθος. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα για την εξαιρετική δουλειά που έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο”.

 

Massimo Roccoli: “Είναι κρίμα για το αποτέλεσμα που έφερα. Μου δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και, ειλικρινά, αυτό ήταν για μένα ένα Σαββατοκύριακο εξέλιξης, όπως φάνηκε από την προθέρμανση το πρωί. Επιλέξαμε λάθος ελαστικά – ίσως θα έπρεπε να ήμασταν πιο συντηρητικοί. Με αυτά τα λάστιχα δεν μπορούσα να πιέσω αρκετά, προτίμησα έτσι να μην πάρω κανένα περιττό ρίσκο.”

Ο Claudio Corti, στην άλλη πλευρά, οδήγησε έναν εξαιρετικό πρώτο αγώνα για να τερματίσει στην δέκατη τέταρτη θέση, μόλις πίσω από τις μοτοσυκλέτες EVO, τερματίζοντας τον δεύτερο αγώνα δέκατος έβδομος.

Claudio Corti: “Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την μοτοσυκλέτα, όπως έχουμε σχεδιάσει. Η διάθεσή μας βελτιώνεται διαρκώς και είμαι βέβαιος πως στο Portimao η δουλειά μας θα αρχίσει να παίρνει μορφή”.

Podio

Ο Giovanni Castiglioni, Πρόεδρος της MVAgusta, δήλωσε: “Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ συναρπαστικός, ιδιαίτερα γιατί μου θύμισε την στιγμή που ο πατέρας μου ανέβηκε στο βάθρο                 για πρώτη φορά το 1992 με την νίκη του EddieLawson με την Cagiva 500. Εξελισσόμαστε  συνεχώς και είμαι βέβαιος πως μπορούμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε όλο και καλύτερα  αποτελέσματα”.

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events