20 April 2024
WSBK 2013

Δηλώσεις των Marco Melandri και Chaz Davies για την απόφαση της BMW να αποσυρθεί από το WSBK.

Η ανακοίνωση της BMW Motorrad Motorsport την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike στο τέλος της σεζόν 2013 έφερε σε δύσκολη κατάσταση το σύνολο των paddock, αλλά είναι αυτονόητο ότι αυτοί που έχουν  επηρεαστεί περισσότερο από την αιφνιδιαστική απόφαση του Γερμανού κατασκευαστή είναι οι οδηγοί  της BMW Motorrad Goldbet SBK. DSC_0002

Καλούνται να τρέξουν με κακή ψυχολογία στους υπόλοιπους αγώνες  αλλά η ομάδα θέλει να παραμείνει επικεντρωμένη στην διεκδίκηση καλών αποτελεσμάτων  στους υπόλοιπους γύρους της σεζόν και βεβαίως  στην  διεκδίκηση του τίτλου.

World Superbikes - Qualifying

Ένας τίτλος που είναι πολύ κοντά στον Marco Melandri καθώς μετά την  νίκη στο μοναδικό αγώνα του τραγικού ρώσικου GP, βρίσκετε στην τρίτη θέση της  κατάταξης με 207 βαθμούς, 32 βαθμούς πίσω από τον Sylvain Guintoli (Aprilia Racing) αλλά αναμφίβολα η απόφαση  της BMW δεν πρόκειται να τον αφήσει ανεπηρέαστο στον στόχο του.

Την άσχημη ψυχολογία του Ιταλού δικαιολογεί και το γεγονός ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η συμμετοχή του στους αγώνες βρίσκετε στον αέρα παρά τα αναμφισβήτητα εξαιρετικά αποτελέσματα του. Αυτό συνέβη με τη Yamaha το 2011 και με την εργοστασιακή  ομάδα της BMW Motorrad του περασμένου έτους. Μετά την είδηση της αποχώρησης της BMW ο Ιταλικός τύπος έχει συνδέσει τον 30χρονο με την ​​ Aprilia αλλά ακόμα  είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους εικασίες.

Διαβάστε τι δήλωσε ο ίδιος αλλά και ο team mate του Chaz Davies για τις εξελίξεις αλλά και για τον επόμενο αγώνα στο Silverstone:

World Superbikes - Qualifying

“Το Silverstone είναι μια μεγάλη και γρήγορη πίστα και επίσης πολύ δύσκολη λόγω των αλλαγών του ρυθμού και της ανώμαλης επιφάνειας, αλλά εμένα πραγματικά μ’αρέσει. Ελπίζω ότι ο καιρός ,που είναι πάντα απρόβλεπτος στο Ηνωμένο Βασίλειο ,να είναι καλός αυτή τη φορά. Λυπάμαι για την απόφαση της BMW αλλά  δυστυχώς  είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα διότι για εμάς τους αναβάτες είναι πάντα δυνατό να βρεθεί μια λύση, αν και  φυσικά σε αυτή τη σημαντική φάση της σεζόν δεν είναι καλό για το κλίμα μας. Ελπίζω ότι η εμπειρία θα με βοηθήσει να το χειριστώ. ”

World Superbikes - Race

Ο team mate του Chaz Davies τερμάτισε δεύτερoς στη Ρωσία και είναι στη πέμπτη θέση στην κατάταξη με 174 βαθμούς. Αν και η διάθεση του είναι κάπως ανεβασμένη καθώς το Silverstone είναι όντως έδρας για Ουαλό δεν θα μπορούσε  να μην εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση της BMW:

World Superbikes - Race

“Φυσικά λυπάμαι για την απόφαση της BMW Motorrad, αλλά έχουμε ακόμα μια μακρά σεζόν μπροστά μας με πολλούς γύρους και  θέλουμε να συνεχίσουμε  να φέρνουμε  επιτυχίες. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε  και να  εργαστούμε  σκληρά. Ο επόμενος γύρος είναι εντος έδρας για μένα  στο σπίτι μου στο Silverstone. Ακόμα κι αν δεν το κατατάσσω ως ένα από τα πιο αγαπημένα μου σιρκουί, έχω απολαύσει αρκετά την οδήγηση  εκεί. Έχει  διαφορετικές προκλήσεις επειδή είναι αρκετά γρήγορη και ανοικτή. Επιπλέον  μπορείς να βρεις αρκετές διαφορετικές γραμμές στη πίστα πράγμα που δεν γίνετε σε πάρα πολλές πίστες. Είναι μια πραγματικά απαιτητική πίστα για τα πληρώματα και ανυπομονώ να αγωνιστώ στο σπίτι μου. Το Superbike είναι αρκετά δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο και ελπίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα έρθουν να με παρακολουθήσουν. ”

World Superbikes - Race

Ο ένατος γύρος του WSBK στο Ηνωμένο Βασίλειο στην πίστα του Silverstone είναι αυτό το σαββατοκύριακο και έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς οι Sylvain Guintoli και Tom Sykes είναι σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους διεκδικώντας την πρωτιά στη κατάταξη με τον Marco Melandri να ακολουθεί. Ενδιαφέρον έχει επίσης να δούμε κατά πόσον έχουν επηρεαστεί οι οδηγοί της BMW  μετά την απόφαση της γερμανικής εταιρίας να αποχωρίσει από το WSBK.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events