28 March 2024
Ρεπορταζ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσυκλέτες και τις πουλούσε για ανταλλακτικά! Φωτογραφίες

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές δικύκλων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσε και διέθετε προς πώληση τα ανταλλακτικά τους

Συνελήφθησαν 3 μέλη της σπείρας 

Εξιχνιάσθηκαν 5 περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές δικύκλων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

Συνελήφθησαν στις 17-6-2014 το απόγευμα στην περιοχή του Περιστερίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 23, 26 και 27 ετών, ενώ επιχειρούσαν να πωλήσουν κλεμμένα ανταλλακτικά δικύκλου σε ημεδαπό, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσω ιστοσελίδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει από τις αρχές του 2014 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους. Ειδικότερα, ο 26χρονος και ο 27χρονος εντόπιζαν δίκυκλα, τα ανταλλακτικά των οποίων είχαν ζήτηση στην αγορά και κατά τις βραδινές ώρες κυρίως αφαιρούσαν ολόκληρα τα οχήματα ή τμήματα αυτών. Στη συνέχεια, ο 23χρονος συλληφθείς ήταν υπεύθυνος για την αποσυναρμολόγηση των δικύκλων, τη φύλαξη των κλοπιμαίων – ανταλλακτικών τους και την ανάρτηση αγγελιών πώλησής τους. Όπως διαπιστώθηκε, μέχρι στιγμής, έχουν διαπράξει πέντε (5) κλοπές δικύκλων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος στο Περιστέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος εξαρτημάτων δικύκλων (εξατμίσεις, σέλες, κράνη, ψυγεία, αναρτήσεις, ανεμοθώρακες, κ.α.).
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (τροχοί, κόπτες, κλπ).
  • Μία (1) σιδερογροθιά.
  • Τρεις (3) ξύλινοι ράβδοι.
  • Δύο (2) κουκούλες τύπου full face και διάφορα ζευγάρια γάντια.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) δίκυκλα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events