28 March 2024
motoGP 2013

Η επίσημη παρουσίαση της Estrella Galicia 0,0 Moto3 Racing team με Rins & Marquez

Η ομάδα Estrella Galicia 0,0 και επίσημα παρουσίασε την ομάδα που θα συμμετάσχει στην κατηγορία Moto3  για την χρονιά 2013 στην Βαρκελώνη με αναβάτες  τον Alex Rins και τον Alex Marquez. Estrella Galicia_rins-marquez-moto3_4Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά όπου ο Emilio Alzamora’s Monlau συμμετάσχει στο Moto3 μετά από την πρώτη του εμφάνιση  που έκανε την περασμένη σεζόν με  τον Alex Rins και  τον Miguel Oliveira στην ομάδα Suter Honda, παρόλο αυτά για αυτή την σεζόν η ομάδα αποφάσισε να αγωνιστεί με μηχανές  KTM, αυτή  η μηχανή ήταν η επιλογή για αυτή την κατηγορία ακολουθούμενη και από τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε ο Sandro Cortese.

Το πρωτάθλημα  CEV το 2011 κατακτήθηκε από τον Alex Rins και για το 2012 ο ίδιος ανακηρύχθηκε  ως ο καλύτερος νεοεμφανιζόμενος αναβάτης  πέμπτος στην συνολική κατάταξη.  Ο Alex Marquez  νεότερος αδερφός του Marc Marquez στέφτηκε πρωταθλητής στο CEV για το 2012 και επιλέχθηκε για τρεις  GP αγώνες στο Jerez, Estoril και στην Βαρκελώνη  πριν ο ίδιος γίνει επαγγελματίας αναβάτης  για το Ambrogio. Επόμενος του αγώνας ήταν στην Indianapolis όπου συνολικά τερμάτισε εικοστός  πρώτος .

Ο Alex Rins (που είναι δεκαεφτά χρονών) και ο Alex Marquez (που είναι δεκαέξι χρονών) με μέντορα τον  Emilio Alzamora, και θα είναι πάλι ομόσταυλοι σε ένα συνεχιζόμενο αγώνα στο ισπανικό πρωτάθλημα 125cc όπως πριν 2 χρόνια και πάλι  με την υποστήριξη της Repsol.

Estrella Galicia_rins-marquez-moto3_1Ο Alex Rins είπε :  “Η αντίδραση και τα συναισθήματα που ένιωσα   από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο κατά την διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας ήταν πολύ όμορφα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαι μέλος μίας πολύ δυνατής ομάδας που έχει την υποστήριξη πολύ ισχυρών εταιρών στο χώρο όπως η Estrella Galicia και η Repsol, το οποίο είναι θετικό και πολύ σημαντικό για εμάς. Η επιλογή της μηχανής αποδείχτηκε στις δοκιμές  εξαιρετικά καλή , προσαρμοστήκαμε γρήγορα  στον “ χαρακτήρα” της KTM. Παρόλο αυτά χρειαζόμαστε μερικές βελτιώσεις όσο αφορά τον πλαίσιο της μηχανής,.

O Alex Marquez  είπε : “  Μέσα σε κλίμα εντυπωσιασμού και ενθουσιασμού έγινε η παρουσίαση της ομάδας και αυτό μας δίνει το κάτι παραπάνω σαν κίνητρο με το οποίο θα ξεκινήσουμε  την σεζόν. Οι δοκιμές πάνε πολύ καλά, και έτσι μας δύνεται η ευκαιρία να προσαρμοστούμε στο  πως λειτουργούν  οι μηχανές στην κατηγορία  Moto3.  Μας απομένει ακόμα το τεστ στην  Jerez στο όποιο να οριστικοποιήσουμε το  στήσιμο της μηχανής  ώστε να είναι όλα έτοιμα για το Qatar, και με την πρόοδο μας να περάσουμε στα φαβορί .”

Ο αρχηγός της ομάδας Emilio Alzamora δήλωσε: “ Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την παρουσίαση της ομάδας. Καταφέραμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας μία δυνατή ομάδα τεχνικών με συνδυασμό  δύο αναβατών που έχουν την απαραίτητη εμπειρία και δυνατότητες για την μάχη στις πρώτες θέσεις. Οι προσδοκίες μας είναι πολύ υψηλές αλλά ο κύριος στόχος μας παραμένει η εξέλιξη των αναβατών ώστε να εκπληρώσουνε τους προσωπικούς τους στόχους και φιλοδοξίες. Ίσως ο Alex Rins σαν πιο έμπειρος έχει την δυνατότητα να είναι στο γκρουπ με τους πιο δυνατούς αναβάτες και ο λόγος είναι ότι ολοκλήρωσε όλη την περσινή σεζόν. Ενώ Alex Marquez θα πρέπει να αντιμετωπίσει πίστες τις οποίες δεν έχει ξανά αγωνιστεί  και φυσικά τον ίδιο του τον εαυτό για όσο τον δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό που μας κάνει αισιόδοξους είναι ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας το τελικό στάδιο δοκιμών που θα γίνει στο Jerez, στο οποίο θα οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις των μηχανών και το τελευταίο στάδιο προσαρμογής των αναβατών.” Κλείνωντας ο Emilio Alzamora είπε: “ Θα είμαστε πανέτοιμοι για τον αγώνα στο Qatar.”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events