28 March 2024
WSBK 2013

Η BMW αποχωρεί από το WSBK στο τέλος της σεζόν 2013!!

Το Γερμανικό εργοστάσιο έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα σε πλήρη και μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση και αναπροσαρμογή της στρατηγικής της εταιρίας. Αυτή η απόφαση δυστυχώς επηρεάζει επίσης τις δραστηριότητες της BMW Motorrad Motorsport.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι ίδιοι ,η BMW Motorrad συνεχίζοντας  τη στρατηγική επανευθυγράμμισης της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό,στο τέλος της σεζόν του 2013, θα τερματίσει τη συμμετοχή του εργοστασίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike.Η κύρια εστίαση και ένα μέρος των πόρων της δέσμευσης της BMW Motorrad με τον αθλητισμό θα στραφούν σε άλλες δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως είναι ο διεθνής αθλητισμός και οι ομάδες ιδιωτών αν και δεν κατονόμασε ποιοι και πως θα επωφεληθούν από την αναδιάρθρωση.

«Η BMW Motorrad Motorsport θα τερματίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike μετά από αυτή τη σεζόν», εξήγησε ο Stephan Schaller, Γενικός Διευθυντής της BMW Motorrad. «Αυτό είναι σύμφωνα με τη στρατηγική αναπροσαρμογή της εταιρίας  μας. Η BMW Motorrad τώρα θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω επέκταση της πολύ επιτυχημένης γκάμας προϊόντων άνω των 500 cc, στην επέκταση των τμημάτων των προϊόντος κάτω των 500 cc, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της αγοράς σε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία και την Ασία. Μόνο εκείνοι που ενεργούν με συνέπεια σήμερα είναι καλά προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις του αύριο. Η BMW Motorrad θα συνεχίσει να συμμετέχει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και με αυτόν τον τρόπο, θα επικεντρωθεί στον διεθνή αθλητισμό και σε ομάδες ιδιωτών σε όλες τις εκφάνσεις της. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή τη μακρά και επιτυχημένη διαδρομή. ”

bmw-sbk-133

«Η ομάδα είναι πολύ επαγγελματική και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να τελειώσει τη σεζόν με υψηλές επιδόσεις», σχολίασε ο Andrea Buzzoni, Γενικός Διευθυντής της BMW Motorrad WSBK. “Το 2013 είναι μια καλή χρονιά, η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα είναι πολύ καλή, αλλά και οι  αναβάτες μας, Marco Melandri και Chaz Davies, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα τρέχοντα αποτελέσματα και  φυσικά  εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Ως εκ τούτου, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να γιορτάσουμε περισσότερες επιτυχίες με τον Marco και Chaz καθώς η σεζόν συνεχίζεται. Λυπάμαι για την απόφαση, αλλά καταλαβαίνω τη στρατηγική λήψης αποφάσεων της εταιρείας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτό το έργο».

Η BMW Motorrad Motorsport εισήλθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike το 2009. Μέχρι σήμερα, η γερμανική εταιρεία έχει γιορτάσει 11 νίκες και συνολικά 33 τερματισμούς στο πόντιουμ με την αγωνιστική έκδοση της BMW S 1000 RR. Η πιο επιτυχημένη σεζόν μέχρι τώρα ήταν το 2012, όταν η BMW τερμάτισε δεύτερη στους κατασκευαστές .

Η Γερμανική εταιρία χαρακτηριστικά αναφέρει «Η BMW έχει δει τις μοτοσυκλέτες τις να τρέχουν με ιδιώτες και να φέρνουν επιτυχίες σε όλο τον κόσμο για αρκετά χρόνια. Από την αρχή, οι ομάδες ιδιωτών  και οι αναβάτες έχουν γιορτάσει  πολλές νίκες και τίτλους σε διεθνή και εθνικά πρωταθλήματα με την BMW S 1000 RR. Από την αρχή της σεζόν, πολλοί έχουν  προμηθευτεί το ολοκαίνουργιο ,εξοπλισμένο με DDC, BMW HP4, και γιόρτασαν πολλές νίκες. Λεπτομέρειες σχετικά με την αυξημένη μελλοντική δέσμευση στις προσπάθειες ιδιωτών θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events