25 April 2024
WSBK 2012ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Pirelli επιτίθεται στους οδηγούς των SBK !

Το Σ/Κ 5&6 Μαΐου στην Monza ακυρώθηκε ο πρώτος αγώνας και ο δεύτερος έγινε μισός με αίτιο την άρνηση των οδηγών των SBK να οδηγήσουν λόγο του προβλήματος των ελαστικών της Pirelli όπως ισχυρίστηκαν .

Η Pirelli εξέδωσε δελτίο τύπου – απάντηση  και μιλαει με πολύ σκληρά λόγια για τους οδηγούς.

Δελτίο Τύπου:

«Το Σ/Κ στην Monza χαρακτηρίστηκε από ασταθείς καιρικές συνθήκες, με την καλοκαιρία να δίνει την θέση της ξαφνικά στην βροχή και ενίοτε σε χαλάζι!

 

Για τα Superbike θέλουμε πάνω απ’ όλα να υπογραμμίσουμε το εξής: η Pirelli συνεχώς παρότρυνε τις ομάδες και τους αναβάτες να κάνουν χρήση των ενδιάμεσων ελαστικών, τα οποία τους είχαν δοθεί.

 

Αυτή η συμβουλή μας, όμως, αγνοήθηκε εντελώς καθώς όλοι χρησιμοποίησαν τα βρόχινα. Ο λόγος ήταν ότι η πίστα ήταν εντελώς στεγνή σε μερικά σημεία, ενώ αλλού ήταν βρεγμένη εξαιτίας των δέντρων που δεν την άφηναν να στεγνώσει.

 

Τα βρόχινα ελαστικά τα πήγαν καλά στο 50-60% αλλά στις δυο συνεχόμενες ευθείες – όπου η άσφαλτος ήταν στεγνή – προφανώς έφτασαν σε θερμοκρασίες πάνω των 200 βαθμών! Αυτό προκάλεσε λιώσιμο του μείγματος στο κέντρο. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πάντες, καθώς η Pirelli έχει την απαραίτητη τεχνολογία που αποτρέπει τα ελαστικά από το να εκραγούν.

 

Έτσι, την Κυριακή οι αναβάτες των Superstock αγωνίστηκαν κανονικά σε συνθήκες χειρότερες σε σύγκριση με εκείνες των SΒK. Επιπλέον απόδειξη ότι τα βρόχινα της Pirelli είναι σε θέση να βγάλουν απροβλημάτιστα έναν ολόκληρο αγώνα, είναι ότι στα Supersport οι οδηγοί αγωνίστηκαν και τερμάτισαν με βρόχινα!

 

Υπό αυτήν την έννοια, είναι ντροπή που οι αναβάτες των SBK αν και είχαν δυο ενδιάμεσες επιλογές στην διάθεσή τους, περίμεναν να αγωνιστούν με τα σλικ! Σε κάθε περίπτωση, μόλις ο αγώνας ξεκίνησε, ήταν προφανές ότι ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες, θα μπορούσε να διεξαχθεί ένας καλός αγώνας».

 

@Σχόλιο του BikerSpirit

Χωρίς να παίρνουμε το μέρος κανενός  αυτό που μπορούμε να σημειώσουμε  είναι ότι οι οδηγοί είναι αυτοί που ρισκάρουν τα πάντα μέσα στην πίστα και αν αυτοί πιστεύουν πως ένας αγώνας πρέπει να ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας πρέπει όλες οι πλευρές να το δουν με ψυχραιμία.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events