28 March 2024
Track Day

Κοντομάρος – Παπασταύρου στο Mugello 10 και 11 Αυγούστου

Με την ίδια διάθεση και τους ίδιους στόχους! Η ομάδα θα βρίσκεται στη πίστα του Mugello απο 10 έως 11 Αυγούστου σε trackday ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί τη Κυριακή με κανονική διαδικασία εκκίνησης αυτή τη φορά.

Δελτίο Τύπου

Η ομάδα Zerozen Racing με τους οδηγούς της, Κώστα Κοντομάρο και Γιώργο Παπασταύρου το τριήμερο 13 έως 15 Ιουλίου βρέθηκε στη διεθνούς φήμης πίστα του Misano προκειμένου να συμμετάσχει σε trackday και φιλικό αγώνα που συνδιοργάνωσε ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος και η Extreme trackdays.

Στόχοι της ομάδας ήταν να πάρει πολύτιμές εμπειρίες αλλά και να μετρήσει τις δυνάμεις της δεδομένου πως στη πίστα βρισκόντουσαν αρκετές έμπειρες ομάδες και αθλητές για δοκιμές.

Με το πέρας του τριημέρου το αποτέλεσμα ήταν πέρα των προσδοκιών.

Ο Κώστας κατάφερε και «έπιασε» χρόνους Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (με ταχύτερο γύρο στο 1.43.55). Συγκεκριμένα, στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στη τέταρτη θέση γενικής και της Κυριακή αν δεν εγκατέλειπε απο μια ασήμαντη βλάβη στο λεβιέ των ταχυτήτων θα κέρδιζε τη δεύτερη θέση!

Στη κατηγορία του Γιώργου (600cc) έγινε μόνο ένας αγώνας τη Κυριακή. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου ο Γιώργος είχε γράψει 24ο χρόνο απο συνολικά 55 περίπου αναβάτες. Λόγο λάθους κατα τη διαδικασία εκκίνησης (που σε όλες της κατηγορίες ήταν με τις μοτοσυκλέτες σε κίνηση – roll start) τον ανάγκασε να ξεκινήσει απο τη τελευταία θέση. Μέσα σε μόλις έξι γύρους που ήταν η διάρκεια του αγώνα κατάφερε και τερμάτισε στην 22η θέση και να γράψει 12ο χρόνο στη κατηγορία του!

Ο Γιώργος παρ’ όλη τη μικρή ηλικία του (δεν έχει κλείσει τα 17) μπήκε σε μια Ευρωπαϊκή, ταχύτατη πίστα και μπόρεσε και αντεπεξήλθε των δυσκολιών και των απαιτήσεων της με επιτυχία. Το μέλλον ανήκει σ’αυτό το παιδί και είμαστε πολύ ευτυχείς που δουλεύουμε μαζί του!

Το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των τριών ημερών μας έδωσε μια πολύ σημαντική πληροφορία. Οι δυνατότητες για το κάτι παραπάνω υπάρχουν, ομάδα και αναβάτες μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις μιας τέτοιας πίστας, ταχύτατων αναβατών και πολύ καλά προετοιμασμένων μοτοσυκλετών. Με την επιστροφή μας, ήδη απο το καράβι, πήραμε την απόφαση αντί για καλοκαιρινές διακοπές όλη η ομάδα να επισκεφθεί μια άλλη διάσημη πίστα της γείτονας χώρας, το Mugello. Με την ίδια διάθεση και τους ίδιους στόχους! Η ομάδα θα βρίσκεται στη πίστα απο 10 έως 11 Αυγούστου σε trackday ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί τη Κυριακή με κανονική διαδικασία εκκίνησης αυτή τη φορά.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σωτήρη Ζαφειρόπουλο και την Extreme trackdays. Τη Fan Motorcycles που πιστεύει σε μάς και μας στηρίζει. Τη Pirelli για τα εκπληκτικά ελαστικά της. Τη Hellinmoto και τα καταστήματα Παπασταύρου.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Zerozen Racing Team.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events