18 April 2024
Διεθνή ΕπικαιρότηταΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το MOTO GUZZI OPEN HOUSE 2014

Δέκα χιλιάδες φίλοι της Moto Guzzi κατέφθασαν στο Mandello del Lario για να γιορτάσουν μία από τις πιο ένδοξες μάρκες μοτοσυκλετών στον κόσμο, και πάνω από οκτώ χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το εργοστάσιο και το ιστορικό μουσείο.

02_MotoGuzzi

Το καθιερωμένο πλέον Moto Guzzi Open House άνοιξε τις πύλες του το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε χαρίζοντας στους φίλους της Moto Guzzi μοναδικές εμπειρίες. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα της μάρκας: το πολυτελές California 1400 καθώς και το σοφιστικέ V7 και στις τρεις διαθέσιμες εκδόσεις, απολαμβάνοντας τον καλό καιρό σε μία όμορφη διαδρομή δίπλα στη λίμνη.

Οι πρώτοι επισκέπτες άρχισαν να καταφθάνουν από την Παρασκευή το πρωί, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου προσήλθε το Σάββατο, όταν σχεδόν τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες κατέφθασαν στην είσοδο της φημισμένης κόκκινης πύλης του ιστορικού μουσείου, στην Via Parodi 57. Τίποτα όμως δεν προμήνυε το επόμενο μεγάλο κύμα των οχτώ χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι, αφού συναντήθηκαν στο MotoPlex, το concept store του Ομίλου Piaggio στην Μάντοβα, έφτασαν στο Mandello del Lario πάνω στις μοτοσυκλέτες τους.

4-Open-House-14.09.14

Πρόκειται για ένα ραντεβού με την ιστορία, καθώς οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την ιδιαίτερη βιομηχανική αρχιτεκτονική, τη γραμμή συναρμολόγησης, την καινοτομική αεροσήραγγα δοκιμών καθώς και περισσότερα από 150 εκθέματα ιστορικών μοτοσυκλετών, όπως το μοναδικό GP (Guzzi-Parodi), το MGS01 και το πρώτο Normale, το οποίο κατασκευάστηκε το 1921 και επέστρεψε στην ανανεωμένη συλλογή του μουσείου φέτος.

Τα test rides είχαν επίσης της τιμητική τους, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 500 επισκέπτες να οδηγήσουν μερικά από τα αγαπημένα τους μοντέλα: τη ναυαρχίδα του Ομίλου California 1400, τη νέα σειρά V7, καθώς και τα αγαπημένα Griso 1200 και Stelvio.

11-Open-House-13.09.14

Εντύπωση προκάλεσε και η περιοχή με τα customized μοντέλα. Στο φετινό Moto Guzzi Open House, οι επισκέπτες είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να θαυμάσουν, εκτός από τα καινούργια μοντέλα της μάρκας, και κάποια ιδιαίτερα μοντέλα που ήρθαν κατευθείαν από τα πιο διάσημα “custom made καταστήματα” του κόσμου: RossoPuro, South Garage, Millepercento , αλλά και το γερμανικό Radical Guzzi bikes. Εκεί βρέθηκε και ο Miguel Galluzzi, ο Αργεντινός σχεδιαστής, «πατέρας» της τελευταίας California 1400. O Galluzzi πέταξε στο Mandello από την Pasadena της California, όπου διαχειρίζεται το Κέντρο Προηγμένου Σχεδιασμού Piaggio, εκεί που σχεδιάζονται και γεννιούνται πολλά από τα νέα μοντέλα του Ομίλου Piaggio.

5-Open-House-14.09.14

Το εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello, αποτελεί μία από τις συμβολικές τοποθεσίες στη μοτοσυκλετιστική ιστορία της Ιταλίας και ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Από το 1921, τη χρονιά ίδρυσής του, δεν έχει σταματήσει ποτέ τη λειτουργία του, προμηθεύοντας όλο τον κόσμο με τις μοτοσυκλέτες με σήμα τον αετό. Πρόκειται για έναν τόπο με πλούσια βιομηχανική κληρονομιά, όπου έχουν κατασκευαστεί μυθικά μοντέλα, όπως το θρυλικό Falcone, το Galletto, η σειρά V7, το Le Mans και οι σπορ μοτοσυκλέτες Imola. Εδώ γεννήθηκαν και τα ένδοξα αγωνιστικά μοντέλα της μάρκας, τα οποία κυριάρχησαν στα χρυσά χρόνια των αγώνων μοτοσυκλέτας, κατακτώντας 15 τίτλους πρωταθλήματος (8 αναβάτη και 7 κατασκευαστή) σε Grand Prix αγώνες μοτοσυκλέτας.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events