19 April 2024
HondaΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέο Honda Vision. Επιστροφή στα ΄50s

Νέο Honda Vision. Επιστροφή στα ΄50s  23/12/2011

 

Μετά από αρκετά χρόνια «απουσίας», η Honda διαθέτει πλέον και ένα 50άρι στη γκάμα της. Έτσι δίπλα στο Vision 110, που ήδη κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, ήρθε να προστεθεί και η μικρότερη έκδοση με τον κινητήρα των 50 κυβικών εκατοστών. Τα δύο scooters θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζουν τρομερά μεταξύ τους, καθώς η σχεδίαση-εξέλιξη ήταν μια κοινή διαδικασία και για τα δύο μοντέλα.

 

Το Vision 50 είναι η λύση για όσους αναζητούν ένα μικρό, εύχρηστο και οικονομικό scooter. Για καθημερινή χρήση με γνώμονα την ευκολία, την ασφάλεια και την αξιοπιστία.

Χάρη στο επίπεδο πάτωμά του και το σχετικά μεγάλο μεταξόνιο, το Vision 50 έχει άφθονο χώρο για αναβάτη και συνεπιβάτη, εξασφαλίζοντας άνεση ακόμη και σε μεγάλες διαδρομές, ενώ το χαμηλό βάρος, μόλις 100 κιλά, και οι συμπαγείς διαστάσεις του, το κάνουν ένα εύχρηστο και ευέλικτο δίτροχο μέσα στην κίνηση της πόλης.

Ο κινητήρας του Vision 50 είναι αερόψυκτος, κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερο βάρος και διαστάσεις, καθώς απουσιάζει το ψυγείο, οι σωληνώσεις και η αντλία νερού. Απλότητα και οικονομία είναι το σλόγκαν του μικρού τετράχρονου κινητήρα, που χάρη στη μελετημένη σχεδίασή του και το προηγμένο ψεκασμό PGM-FI, κατορθώνει να έχει χαμηλό κόστος συντήρησης, αλλά και οικονομία καυσίμου με κατανάλωση 52χλμ/λίτρο. Έτσι, σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 5,5 λίτρων η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 286 χιλιόμετρα.

 

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, τα φρένα χρησιμοποιούν, το δοκιμασμένο εδώ και χρόνια, σύστημα συνδυασμένων φρένων CBS. Δηλαδή, η αριστερή μανέτα επενεργεί και στα δύο φρένα, ενώ η δεξιά μόνο στο εμπρός, για να ικανοποιούνται και οι περισσότερο έμπειροι οδηγοί. Τα φρένα αποτελούνται από ένα δίσκο 220 χιλ. εμπρός με δαγκάνα 3 εμβόλων, ενώ πίσω υπάρχει ταμπούρο 130 χιλ.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αποθηκευτικός χώρος, ικανός να χωρέσει ένα full-face κράνος. Η πρακτικότητα ενισχύεται από το επίπεδο πάτωμα, το γάντζο και τις δύο θήκες στην ποδιά, καθώς και από τη σχάρα από αλουμίνιο με τις ενσωματωμένες χειρολαβές, στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί ένα top-box 35 λίτρων. Για την προστασία από τον αέρα και τη βροχή, υπάρχει, σαν αξεσουάρ, ζελατίνα.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events