19 April 2024
Cross-Country Rallies

Ξεκινά αύριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country Rallies στο Abu Dhabi!!

Με την 24η έκδοση του Abu Dhabi Desert Challenge ξεκινά αύριο το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross Country Rallies. Στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το Abu Dhabi Desert Challenge ξεκινά με μια υπερειδική στο Yas Island, στις 5 Απριλίου, όπου θα είναι και τερματισμός, στις 10 Απριλίου μετά από πέντε ημέρες θεαματικού cross country ράλι στις καλύτερες στιγμές του.

logo_ADDC

Στους κορυφαίους της λίστας των 61 αναβατών από 22 διαφορετικές χώρες βρίσκετε ο Marc Coma. Μετά την θριαμβευτική κατάκτηση του 4ου προσωπικού του Rally Dakar πριν λίγους μήνες ο αναβάτης της ΚΤΜ έρχεται ανανεωμένος να διεκδικήσει ένα ακόμα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την 8η νίκη του στο Abu Dhabi.

Marc Coma(2)

Μεταξύ των μεγάλων αντιπάλων του φέτος, θα είναι και ο νέος team-mate στην KTM, Sam Sunderland, ο οποίος πέρσι όδευε προς την νίκη λίγο πριν δεχτεί ποινή χρόνου για τεχνική παράβαση πέφτοντας στην τρίτη θέση. Ο πρώην αναβάτης της HRC Honda εντυπωσίασε πέρσι στις πρώτες μέρες του  Rally Dakar κερδίζοντας την δεύτερη ειδική. Αναγκάστηκε όμως να εγκαταλείψει πρόωρα όταν έσπασε ο κινητήρας της μοτοσικλέτας του στην 4η ειδική.

8270_DAK14_SD_Goncalves_0811

Στον ρόλο του υπερασπιστή του τίτλου, μπροστά από τον Coma είναι Πορτογάλος Paulo Goncalves , ο οποίος έκλεψε τον τίτλο από τον Ισπανό πέρυσι στον τελικό γύρο στο Μαρόκο. Ο Goncalves ήταν από τους άτυχους του Dakar πριν λίγους μήνες, όταν στην 5η μέρα είδε την μοτοσυκλέτα του να φλέγεται. Οι εικόνες από το περιστατικό είχαν συγκλονίσει τους φίλους του  Dakar, ιδίως η συγκλονιστική έκφραση του οδηγού να κλαίει μέσα στην απελπισία και την απογοήτευση του!

Abu Dhabi Desert Challenge Press Conference

Στην τρίτη θέση της λίστας τον κορυφαίων αναβατών που θα συμμετάσχουν φέτος στο πρωτάθλημα, μπροστά από τον Sunderland, βρίσκετε ο Πολωνός Jakub Przygonski, επίσης υπό την σημαία της KTM. Ένα επίσης μεγάλο όνομα που θα δούμε στο φετινό πρωτάθλημα είναι Jordi Viladoms ο οποίος ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Dakar  κάνοντας το ένα δυο με τον Coma για την ΚΤΜ.

M

Μαζί με τον Paulo Goncalves στην HRC Honda Rally θα δούμε  τον Πορτογάλο Helder Rodrigues και τον Ισπανό  Joan Barreda. Ο Barreda  έδηξε τον Ιανουάριο στο Dakar πως είναι ένας πολύ δυνατός και υπολογίσιμος αναβάτης κατακτώντας αρκετές ειδικές και οδηγώντας το Rally. Ο Ισπανός ήταν από τους σοβαρότερους διεκδικητές του τίτλου μέχρι την καταστροφική 12η και προτελευταία μέρα όπου οδήγησε την κατεστραμμένη Honda στον τερματισμό σπρώχνοντας την.

Με την πρώτη υπερειδική λοιπόν στο Yas Island, αύριο 5 Απριλίου, ξεκινά το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross Country Rallies στο Abu Dhabi και ολοκληρώνετε μετά από 6 γύρους στο Μαρόκο στις 09/10/14.

Πλήρες πρόγραμμα

IMN Start End Event Place Country
801/01 04/04/14 10/04/14 FIM CROSS-COUNTRY RALLIES WORLD CHAMPIONSHIP – UNITED ARAB EMIRATES/EMIRATS ARABES UNIS Abu Dhabi Desert Challenge ae
801/02 20/04/14 25/04/14 FIM CROSS-COUNTRY RALLIES WORLD CHAMPIONSHIP – QATAR Sealine Cross-Country Rally qa
801/03 18/05/14 25/05/14 FIM CROSS-COUNTRY RALLIES WORLD CHAMPIONSHIP – EGYPT/EGYPTE Pharaoh’s Rally eg
801/04 07/06/14 12/06/14 FIM CROSS-COUNTRY RALLIES WORLD CHAMPIONSHIP – ITALY/ITALIE Sardegna Rally Race it
801/05 21/08/14 30/08/14 FIM CROSS-COUNTRY RALLIES WORLD CHAMPIONSHIP – BRAZIL/BRESIL Rallye dos Sertões br
801/06 03/10/14 09/10/14 FIM CROSS-COUNTRY RALLIES WORLD CHAMPIONSHIP – MOROCCO/MAROC OiLibya Rally ma

Sulayem - Desert Champ'ship

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events