29 March 2024
Track Day

Ο Κοντομάρος στο Misano

Από χθες έχει αρχίσει ένα «πολυεθνικό» Track Day στο Misano και οι ελληνικές συμμέτοχες πολλές χάρις στην Extreme trackdays του Σωτήρη Ζαφειρόπουλου.

Μέσα στους Έλληνες και η ομάδα της Fanmoto και του Αντώνη Μερεμέτη με οδηγό τον πρωταθλητή μας Κώστα Κοντομάρο καθώς και tο νεαρό οδηγό της κατηγορίας OPEN Γιώργο Παπασταύρου.

Όπως είπε και ο Δημήτρης Παπανικολάου «ο ρεπόρτερ της ομάδας» : «Στόχοι… too many to write them down που λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Το σίγουρο είναι ένα, η ομάδα θα κοιτάξει να “ρουφήξει” κάθε δευτερόλεπτο εμπειρίας απ’αυτή την ευκαιρία να βελτιωθεί… και να μετρήσει τις δυνάμεις της.»

Ο  καιρός όπως αναφέρει ο Δημήτρης Παπανικολάου  είναι σχεδόν ιδανικός, θερμοκρασίες υψηλές αλλά με δροσερό αεράκι που θα κρατήσει τους οδηγούς και τις μοτοσυκλέτες σε καλή κατάσταση.

Η πρώτη μέρα τέλειωσε με καλά αποτελέσματα κατά την γνώμη μας  και το συμπεραίνουμε από την γλαφυρή περιγραφή του Δημήτρης Παπανικολάου που είπε: «Δύσκολη η πρώτη μας μέρα αλλά με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Ξεκινάμε από το “δύσκολη”

Το πρωί το πρόγραμμα έλεγε ελεύθερες δοκιμές, αρχικά όσοι συμμετέχοντες ήθελαν και για 40 λεπτά. και στη συνέχεια σε ξεχωριστά γκρουπ 35 μοτοσυκλετών ώστε μετά το μεσημέρι να δημιουργηθούν γκρουπ δυναμικότητας.

Φωτο απο το BOX στο Misano

Ο Κώστας Κοντομάρος ήταν ο μόνος που μπήκε στα πρώτα ελεύθερα μια και υπήρχε η αίσθηση πως μπήκαν μέσα πολύ γρήγοροι αναβάτες… γεγονός που διαψεύσθηκε μια και με την ολοκλήρωση της δοκιμής είχε το τρίτο καλύτερο χρόνο της πίστας.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Γιώργου Παπασταύρου  που με τη σειρά του πολύ γρήγορα μπήκε σε σβέλτους ρυθμούς με πρώτο χρόνο στο 1.55

Λίγο μετά ήρθε η σειρά του Κώστα και κάπου εκεί μπήκαν τα σκαριά που έκαναν τη μέρα μας δύσκολη. Το shifter του Ducati μετά το δεύτερο γρήγορο γύρο έκανε διακοπές χωρίς κάποιο εμφανή λόγο. Έξω, λύσιμο, τσεκάρισμα καλωδιώσεις, επαφές, επιλογές και εγκέφαλος. Μέσα, για λίγο χαρά και αμέσως μετά ξανά τα ίδια.

Λύσιμο πλέον του shiter όπου και διαπιστώνεται πως η βλάβη είναι μη επιδιορθώσιμη, στον εγκέφαλο της συσκευής.

Εκεί ξεκίνησαν τα τηλέφωνα να βρούμε shifter και αποφασίστηκε να βγει εκτός λειτουργίας για να γυρίσει λίγο στη πίστα έστω και χωρίς να πιέζει όσο μπορεί… κάτι το οποίο ξέχασε μετά το δεύτερο γύρο που άρχισα να κυνηγά τα πολύ γρήγορα BMW της πίστας… αποτέλεσμα μετά από 6 γύρους που διήρκησε το session του ένας καλός χρόνος που τον έφερε στην 8η αρχικά και έως το τέλος της μέρας στη 12η θέση γενικής (στις ~260 συμμετοχές). Shifter βρέθηκε χάρη στη βοήθεια Ιταλού συναδέλφου που ήρθε να δει το πρώτο Ducati στη κατάταξη (τα άλλα BMW, Kawasaki & Aprilia) και είχε spare ένα shifter, άλλου κατασκευαστή μεν αλλά που μας κάνει τελικά.»

Η ομάδα εργάστηκε μέχρι αργά για να μπορέσει να ετοιμάσει την μηχανή αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος της πρώτης μέρας .  Ο Δημήτρης Παπανικολάου είπε αργά το βράδυ της Παρασκευής  : «Δυστυχώς μόλις προ ολίγου μπορέσαμε να τελειώσουμε τη μοτοσυκλέτα, οπότε η μέρα για το Κώστα ξεκινά ουσιαστικά αύριο.

Η φώτο τραβήχτηκε λίγο μετά την ολοκληρωμένη εγκατάσταση του νέου shifter του Ιταλού φίλου… ώρα 22.20 ώρα Ελλάδας!

Ο Γιώργος σταθερά κατέβαζε το χρονόμετρο με τελικό αποτέλεσμα το 1.51.917 που τον φέρνει 84 στη γενική κατάταξη. Χρόνος πολύ γρήγορος για το μικρό της ομάδας που δείχνει πως παρ’ότι το μικρό της ηλικίας του έχει την εμπειρία να κάνει προσεκτικές κινήσεις.

Αυτά για σήμερα, ελπίζω όλα να μας πάνε καλά αύριο και να έχω καλά νέα. Να σημειώσω πως ο ταχύτερος χρόνος του Κώστα ήταν 1.46.910»

Ελπίζουμε αύριο να είναι μια καλύτερη μέρα για τους Κοντομάρο και Παπασταύρου αλλά και όλοι οι Έλληνες να ευχαριστηθούν την μοναδική εμπειρία του Misano.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου  μας κρατά συνεχώς ενήμερους και εμείς όλους τους αναγνώστες του Biker Spirit Magazine.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events