29 March 2024
ApriliaEICMA 2014Moto GuzziPiaggio

Ο ΟΜΙΛΟΣ PIAGGIO ΣΤΗΝ EICMA 2014

Μόνο λίγες ημέρες έχουν περάσει από το θρίαμβο της Aprilia και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike για το 2014. Με ένα συναρπαστικό φινάλε στην πίστα του Κατάρ, η Aprilia κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κατασκευαστών με την RSV4, και Αναβατών με τον Sylvain Guintoli. Μέσα σε αυτό το εορταστικό κλίμα, ο Όμιλος Piaggio, παρουσίασε μία εξαιρετική γκάμα νέων μοντέλων μοτοσυκλετών, στην έκθεση EICMA 2014.

IMG_7999

Τόσο η Aprilia όσο και η Moto Guzzi, είναι βασικοί παίκτες στις πιο σημαντικές διοργανώσεις μοτοσυκλέτας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρώτη αποτελεί το απόλυτο σύμβολο τεχνολογικής καινοτομίας με σπορ προσωπικότητα και η δεύτερη ένα αδιαμφισβήτητο σύμβολο κομψότητας και ιταλικής μοτοσυκλετιστικής παράδοσης.

Η Aprilia, με 54 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο ενεργητικό της και αποτελώντας μία από τις πιο νικηφόρες μάρκες στον κόσμο, διευρύνει τη γκάμα των μοτοσυκλετών της, εξοπλισμένες με τον επαναστατικό V4 κινητήρα. Αυτός ο εξαιρετικός κινητήρας σημάδεψε την κυριαρχία της Aprilia στο φετινό πρωτάθλημα SBK, ενώ παράλληλα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και εκτός πίστας, στους αναβάτες που οδηγούν τις μοτοσυκλέτες Aprilia.

IMG_7978
Η Μοτοσυκλέτα που κατάκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2014

Η Moto Guzzi, βαθιά ριζωμένη στις αξίες της ιταλικής της προέλευσης, σηκώνει το γάντι σε νέες προκλήσεις και διερευνά νέα τμήματα της αγοράς. Με κεντρικό κορμό τον εντυπωσιακό κινητήρα των 1400 κυβικών, η Moto Guzzi, παρουσιάζει τα νέα, ξεχωριστά της μοντέλα, τα οποία τοποθετούν τη μάρκα στην αιχμή της τεχνολογίας και του αυθεντικού στυλ.

POR_0884
Η Μοτοσυκλέτα MotoGP της Aprilia που θα αγωνίζεται το 2015 στα MotoGP

Η έκθεση EICMA 2014 αποτελεί επιπλέον μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Όμιλο να εκθέσει τα αποτελέσματα των συνεχών ερευνών που πραγματοποιεί με στόχο την ανάπτυξη νέων μορφών μετακίνησης. Βασισμένο στην μοναδική κληρονομιά του στυλ και της τεχνολογίας του Ομίλου, η Piaggio, παρουσιάζει σήμερα το ένα ολοκαίνουργιο Piaggio Electric Bike Project,  ένα νέο μέσο μεταφοράς που απαντά στις νέες τάσεις στη σύγχρονη μετακίνηση.

 POR_0878

Aprilia RSV4 RR

Αυτή είναι η νέα γενιά της Aprilia RSV4, της νικήτριας των 7 παγκόσμιων πρωταθλημάτων Superbike μέσα σε 5 χρόνια. Διαθέτει επανασχεδιασμένο φέρινγκ και έναν νέο 65° V4 κινητήρα, που αποδίδει περισσότερους από 200 ίππους. Το πλαίσιο της έχει επίσης δεχθεί ανανεώσεις, ενώ το ηλεκτρονικό πακέτο συστημάτων aPRC, διαθέτει τώρα μία ακόμα πιο προηγμένη λογική, καλύπτοντας ακόμη και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις κάθε αναβάτη.

 IMG_8032

Aprilia Tuono V4 1100

Το super naked της Aprilia, έχει ανανεωθεί πλήρως, για να γίνει όχι μόνο πιο ισχυρό και γρήγορο, αλλά πρωτίστως, περισσότερο διασκεδαστικό και εύκολο σε χρήση δρόμου. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις (RR και Factory) και είναι εξοπλισμένο με τον αποκλειστικό κινητήρα 65° V4 με αυξημένο κυβισμό στα 1100 cc, με ισχύ 175 HP και ροπή 120 Nm.

Τα ηλεκτρονικά τελευταίας γενιάς, το αγωνιστικό ABS και το ανανεωμένο πλαίσιο που διαθέτει το Tuono V4 110, το κατατάσσουν στην κορυφή της κατηγορίας των sport naked.

3-V4-MP-Immersive-Virtual-Telemetry

V4-MP Multimedia Platform

Νέα πλατφόρμα πολυμέσων, ειδικά σχεδιασμένη για τα Aprilia Tuono V4 1100 και Aprilia RSV4 RR, που επιτρέπει τη σύνδεση smartphone με τη μοτοσυκλέτα και τη διαχείριση των ηλεκτρονικών ελέγχων στην πίστα για ακόμα πιο αποτελεσματική οδήγηση. Τα δεδομένα μπορούν να καταγραφούν και η επιδόσεις του αναβάτη εμφανίζονται με γραφικά, με σκοπό να βοηθήσει στη βελτίωση των χρόνων.

 04-Skully-HUD-helmet

Skully HUD Helmet

Ένα κράνος που προέκυψε από τη συνεργασία Ομίλου Piaggio και της αμερικάνικης εταιρίας Skully, στο οποίο θα είναι εφικτή η πλήρης ενσωμάτωση των λειτουργιών της Piaggio Multimedia Platform στην πιο προηγμένη οθόνη τεχνολογίας heads-up. Όλη η διαχείριση των πληροφοριών της PMP γίνεται χωρίς να μετακινηθούν τα χέρια του οδηγού από το τιμόνι, με τη χρήση φωνητικών εντολών.

NEW_Moto_Guzzi_Eldorado

Moto Guzzi Eldorado

Το Moto Guzzi Eldorado αποτελεί τη σύγχρονη και πολυτελή εξέλιξη του αξέχαστου 850, ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ, στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Ισχυρός 1400 V-twin κινητήρας, σύστημα cruise control, ακτινωτοί τροχοί 16 “, δεξαμενή καυσίμων με χρωμιωμένες επιφάνειες, ακόμη πιο άνετη σέλα, πίσω φτερό με ένα φανάρι-κόσμημα, καμπυλωτό τιμόνι, χειρολαβή συνεπιβάτη: λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

POR_0865

Moto Guzzi Audace

Επιβλητικό και μυώδες το νέο Moto Guzzi Audace, ξεχωρίζει αμέσως με το στρογγυλό προβολέα και το carbon φτερό μπροστά. Πιο άνετη θέση οδήγησης χάρη στο νέο τιμόνι, νέα θέση των μαρσπιέ και διαφοροποιημένο επίπεδο σέλας, για ακόμη πιο άνετη και δυναμική θέση οδήγησης. Ο κινητήρας των 1.400 cc., από το Mandello, διαθέτει ένα νέο σύστημα εξάτμισης για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στις υψηλές στροφές.

IMG_8101

Moto Guzzi California 1400 Touring S.E.

Το California 1400 Touring θα είναι διαθέσιμο το 2015 στη νέα έκδοση SE. Χαρακτηρίζεται από μια νέα διχρωμία, ενσωματωμένο στήριγμα πλάτης και χειρολαβές για το συνεπιβάτη, ενώ τονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη συνέχεια της κληρονομιάς της Μοto Guzzi. Η California, ενισχύει τον ταξιδιωτικό χαρακτήρα της, χάρη στο ρεζερβουάρ 35 λίτρων, το σύστημα cruise control και τον ελαστικό κινητήρα των 1.400 κυβικών, που λόγω της θέσης του στο πλαίσιο, βοηθά στην απορρόφηση των κραδασμών.

IMG_8128

Piaggio Electric Bike Project

Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο της Piaggio, εξελίσσει το concept των ηλεκτρικών, υποβοηθούμενων, – με χρήση πεντάλ- ποδηλάτων. Πρόκειται για ένα μέσο μεταφοράς που ικανοποιεί όλες τις νέες τάσεις στη σύγχρονη μετακίνηση. Η καρδιά του οχήματος αποτελείται από μία ηλεκτρική μονάδα ισχύος 250W-350W, η οποία σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου από την Piaggio. Εξαιρετικό αντικλεπτικό σύστημα, ηλεκτρονικά συστήματα και μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής αξιοπιστίας. Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο της Piaggio συνοδεύεται από τη νέα πλατφόρμα πολυμέσων της Piaggio (PMP).

BS-EICMA-2014-anim

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events