19 April 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαν.Πρ.Ταχ. 2014

Ο Πίππος και η Ducati Panigale στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Δελτίο Τύπου:  Ο Πρωταθλητής Ελλάδας Λευτέρης Πίππος και η  Ducati 1199 Panigale της ομάδας KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2014.

 

IMGP2141

Με τη νίκη αυτή ο 28χρονος οδηγός διεκδίκησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του και τελικά έφθασε μόλις 4 βαθμούς μακριά από την κατάκτηση του καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση. Ο Πίππος από το ξεκίνημα του αγώνα βρέθηκε να δίνει μια δυνατή μάχη με τον Σάκη Συνιώρη και τον Άρη Γκιζίνο, που διεκδικούσαν ο καθένας για λογαριασμό του το Πρωτάθλημα. Τέσσερις γύρους πριν το τέλος ο Πίππος έκανε την κίνησή του περνώντας και τους 2 αντιπάλους του και δημιούργησε μάλιστα και μια μικρή διαφορά περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Εκτός από την σημαντική αυτή νίκη ο Λευτέρης σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και μάλιστα στον τελευταίο γύρο, με χρόνο το εντυπωσιακό 1:21.100 παρά τις αντίξοες συνθήκες με χαμηλή θερμοκρασία ασφάλτου και με υγρά σημεία στην πίστα, μετά το πρωινό ψιλόβροχο.

Η Ducati Panigale 1199 δούλεψε άψογα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ξεδιπλώνοντας τις αναμφισβήτητα μεγάλες δυνατότητες της σε μια πραγματική πίστα ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν η άψογη προετοιμασία όλου του τεχνικού επιτελείου και η σωστή επιλογή ελαστικών.

Ο Γιώργος Παπασταύρου με την άλλη Panigale της ομάδας αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα  χρησιμοποιώντας διαφορετικές ρυθμίσεις και έμεινε στις πιο πίσω θέσεις της κατάταξης.

IMGP1974

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΠΟΣ, 1ος, ταχύτερος γύρος 1:21.100

Ήταν ένας δυνατός και πολύ ωραίος αγώνας! Ευχαριστήθηκα τον συναγωνισμό με τον Σάκη και τον Άρη και καθώς αισθανόμουν άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα μου, έκανα την επίθεσή μου λίγο πριν τους 5 τελευταίους γύρους  όπως είχαμε σχεδιάσει και κατάφερα να κερδίσω και να κάνω και μια μικρή διαφορά στο πέσιμο της καρό σημαίας. Η Ducati μου δούλεψε άψογα και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά και σήμερα πήραμε ένα αποτέλεσμα που μας δικαίωσε. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αφού ο τραυματισμός μου σε προπόνηση πριν τον 1ο αγώνα με πήγε πίσω στο πρόγραμμα προετοιμασίας, ενώ χάσαμε πολύτιμους βαθμούς και από ένα λάθος μου σε αγώνα των Μεγάρων. Με αυτά τα δεδομένα η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα μόλις 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή είναι μια επιτυχία. Ευχαριστώ την KOSMOCAR που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ φέτος σε μια τόσο καλά οργανωμένη ομάδα και με μια τόσο καλή μοτοσυκλέτα!”

IMGP1867

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, 8ος, ταχύτερος γύρος 1:24.504

Αντιμετώπισα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας μου σχεδόν από τον πρώτο γύρο του αγώνα. Η γραμμή μου άνοιγε στις εισόδους των στροφών και είχα αρκετές ταλαντώσεις που μου επέτρεψαν να κάνω κάτι καλύτερο. Τελειώνοντας τη χρονιά θέλω να ευχαριστήσω την KOSMOCAR και όλους μας τους χορηγούς.

IMGP2222

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗΣ, Team Manager

Το φετινό Πρωτάθλημα τελειώνοντας μας άφησε μια γλυκιά γεύση όχι μόνο λόγω της νίκης του Λευτέρη Πίππου, αλλά και για τη θαυμάσια απόδοση της ομάδας στη ρύθμιση της Ducati 1199 Panigale  στις Σέρρες. Ήμασταν σίγουροι ότι η Panigale σε μια πίστα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών,  όπως αυτή των Σερρών, θα ξεδίπλωνε  τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, πράγμα που σήμερα φάνηκε. Δεν είναι μόνο η νίκη του Λευτέρη αλλά και ο εντυπωσιακός για τις σημερινές συνθήκες  χρόνος ταχύτερου γύρου ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι έγινε στον τελευταίο γύρο του αγώνα, με το λάστιχο ήδη αρκετά φθαρμένο και την πίστα νωπή από υγρασία. Αυτό δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες του συνδυασμού μοτοσυκλέτα-οδηγός-τεχνικό επιτελείο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους οδηγούς, τους μηχανικούς και όλους τους συντελεστές της ομάδας για την αφοσίωση και τη δουλειά που έκαναν μέσα στη χρονιά αλλά βέβαια και όλους τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια μας.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events