29 March 2024
motoGP 2013ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Dani Pedroza αύξησε τη βαθμολογική διαφορά ενώ ο Marc Marquez ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στο Ολλανδικό MotoGP στο Assen

Κερδισμένοι βγήκαν και οι δύο αναβάτες της Repsol Honda στον 7ο αγώνα του MotoGP, που πραγματοποιήθηκε στο Assen της Ολλανδίας. Ο Marc Marquez τερμάτισε  στη 2η θέση ενώ ο Dani Pedroza τερματίζοντας στην 4η θέση συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς, που του δίνουν τη δυνατότητα να προηγείται σταθερά στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος με 136 βαθμούς.

Marquez-_-Pedroza-Assen

Ένα φανατικό πλήθος 90.000 θεατών δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό στο Assen για τους  αναβάτες του 7ου αγώνα του MotoGP, με νικητή τον Valentino Rossi (Yamaha). Το αποτέλεσμα αυτό ήταν το αποκορύφωμα ενός δραματικού Σαββατοκύριακου, κατά τη διάρκεια του οποίου και οι 3 διεκδικητές του τίτλου είχαν ατυχήματα στα δοκιμαστικά.

Ο πρώτος των διεκδικητών του τίτλου ο Dani Pedroza είχε ατύχημα ευτυχώς χωρίς τραυματισμό ενώ ο δεύτερος οδηγός της Repsol Honda Marc Marques είχε κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού, και ένα άλλο στο δεξί δάκτυλο του ποδιού του. O τρίτος διεκδικητής του τίτλου  Jorge Lorenzo (Yamaha) μετά από ατύχημα που είχε την Πέμπτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρόλα αυτά συμμετείχε στον αγώνα τερματίζοντας στην 5η θέση.

Ο Marquez  τερμάτισε στη δεύτερη θέση για δεύτερη φορά στο φετινό MotoGP έχοντας πραγματοποίησε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου.

Marc-Marquez-Assen

Ο Pedrosa πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα κερδίζοντας την πρώτη θέση από τον πρώτο κιόλας γύρο, και διατήρησε τη θέση αυτή στους πέντε πρώτους γύρους. Στη συνέχεια ο Ισπανός αναβάτης αντιμετώπισε προβλήματα με τα ελαστικά και των δύο τροχών της Honda RC213V και υποχρεώθηκε να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Ο Marc Marquez, Repsol Honda στον τερματισμό δήλωσε: “Ο ρυθμός στον αγώνα ήταν πολύ πιο γρήγορος απ΄ ότι περίμενα. Τόσο στην εκκίνηση όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τόσο ο Pedroza όσο και ο Rossi ήταν πολύ δυνατοί με τον Valentino να είναι ταχύτερος και από τους δύο  οδηγούς της Honda Repsol. Δεν μπόρεσα να πιέσω το Rossi για την πρώτη θέση αφού δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω αποτελεσματικά στο φρενάρισμα το δεξί μου χέρι καθώς ένα από τα δάκτυλα μου ήταν σπασμένο. Γενικά εκτιμώ ότι  κάναμε πολύ καλή δουλειά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θέλω να συγχαρώ  το Valentino Rossi, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός και γρήγορος οδηγός.”

Ο Dani Pedrosa, που τερμάτισε στην 4η θέση δήλωσε: “Σήμερα πραγματοποίησα μία μια καλή εκκίνηση και απέφυγα σύγκρουση στο ξεκίνημα του αγώνα ενώ είχα κρύα λάστιχα. Ενώ στην αρχή πραγματοποίησα πολύ καλούς χρόνους στη συνέχεια αντιμετώπισα πρόβλημα με την πρόσφυση των ελαστικών και των δύο τροχών. Παρόλα αυτά κατάφερα να κρατηθώ στη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους πριν με προσπεράσουν ο Marquez και ο Crutchlow. Τις επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να ξεκουραστούμε προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα το Γερμανικό Moto GP στο Sachsenring στις 14 Ιουλίου. Τέλος θέλω να συγχαρώ τον Jorge γιατί  αυτό που έκανε σήμερα και ο τρόπος που το κατάφερε είναι αξιοθαύμαστος. Του βγάζω το καπέλο.”

 

Τελική κατάταξη στον 7ο αγώνα της χρονιάς στο Ολλανδικό MotoGP

 

1

Valentino Rossi 41m25.202s ITA YAMAHA Yamaha Factory Racing

2

Marc Marquez 2.170 ESP HONDA Repsol Honda Team

3

Cal Crutchlow 4.073 GBR YAMAHA Monster Yamaha Tech 3

4

Dani Pedrosa 7.832 SPA HONDA Repsol Honda Team

5

Jorge Lorenzo 15.510 SPA YAMAHA Yamaha Factory Racing

6

Stefan Bradl 27.519 GER HONDA LCR Honda MotoGP

7

Alvaro Bautista 31.598 SPA HONDA Go & Fun Honda Gresini

8

Aleix Espargaro 32.405 ESP ART Power Electronics Aspar

9

Bradley Smith 33.751 GBR YAMAHA Monster Yamaha Tech 3

10

Andrea Dovizioso 33.801 ITA DUCATI Ducati Team
 

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Moto GP

 

1

Dani Pedrosa 136 pts SPA HONDA Repsol Honda Team  

2

Jorge Lorenzo 127 pts SPA YAMAHA Yamaha Factory Racing  

3

Marc Marquez 113 pts ESP HONDA Repsol Honda Team  

4

Cal Crutchlow 87 pts GBR YAMAHA Monster Yamaha Tech 3  

5

Valentino Rossi 85 pts ITA YAMAHA Yamaha Factory Racing  

6

Andrea Dovizioso 65 pts ITA DUCATI Ducati Team  

7

Stefan Bradl 51 pts GER HONDA LCR Honda MotoGP  

8

Nicky Hayden 50 pts USA DUCATI Ducati Team  

9

Alvaro Bautista 47 pts SPA HONDA Go & Fun Honda Gresini  

10

Aleix Espargaro 44 pts ESP ART Power Electronics Aspar  

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events