28 March 2024
Dakar 2015

Ο Despres στους 4 τροχούς στο Dakar του 2015!

Ο πέντε φορές νικητής του Rally Dakar, Cyril Despres, δε θα είναι πλέον αναβάτης μοτοσυκλέτας στο Dakar του 2015 αλλά οδηγός στην κατηγορία των αυτοκινήτων με την Peugeot. Ο Γάλλος με ανακοίνωση του, συγκλόνισε τους οπαδούς του αθλήματος για άλλη μια φορά μετά της λήξη της συνεργασίας του με την  KTM και την μεταπήδηση του στη Yamaha πέρσι.

moto_race2

Μετά από ένα δύσκολο αγώνα το 2014 , όπου ο Despres τερμάτισε τέταρτος συνολικά, φαίνεται πως ο γάλλος είδε την πρόσκληση της Peugeot ως ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του ειδικά αν αναλογιστούμε πως η γαλλική εταιρία επιστρέφει στο  Rally Dakar μετά από μετά από 25 ολόκληρα χρόνια απουσίας.

1cyril

Έχοντας επίγνωση του μεγέθους της νέας πρόκλησης που τον περιμένει, στην προσπάθειά του να επαναλάβει την πετυχημένη πορεία του, αυτή τη φορά σε τέσσερις τροχούς, ο Despres θα ξεκινήσει στην νέα του ομάδα δίπλα στον έμπυρο Carlos Sainz ο οποίος θα παίξει το ρόλο του αρχηγού της ομάδας.

Peugeot-Despres-Carlos-Rally-AFP_ECMIMA20140326_0082_4

Ευτυχώς για τον Despres , η Yamaha Racing, με την οποία είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο το 13’ τον αφήνει ελεύθερο, προκειμένου να αγωνιστεί με την Peugeot. Ο Γάλλος θα συνεχίσει να ασχολείται με το πρόγραμμα rally raid της Yamaha , και θα εξακολουθεί να ανταγωνίζεται σε αρκετούς αγώνες φέτος, κάτι που συμφώνησε και η Peugeot.

moto_race3

“Η Peugeot Sport μου πρόσφερε μια θέση ως οδηγός, στην μεγάλη επιστροφή της στους αγώνες ράλι», είπε ο Despres . « Μια τέτοια ευκαιρία έρχεται μόνο μια φορά στην καριέρα κάποιου. Ωστόσο , επειδή έχω ακόμη μια δέσμευση με τη Yamaha και τον Eric de Seynes , θα συνεχίσω να μοιράζομαι τις γνώσεις και την εμπειρία μου με τους νέους αναβάτες της Yamaha rally – raid . Η Peugeot μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα, όπως επίσης και να λάβω μέρος σε δύο ή τρεις αγώνες ετησίως με την enduro μοτοσικλέτα της Yamaha.”

Cyril-Despres-Yamaha-Racing-Dakar-Rally-08

« Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε το ενδιαφέρον που έδειξε ένας μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων όπως είναι η Peugeot , σε έναν μεγάλο αναβάτη μοτοσικλέτας, όπως είναι ο Cyril Despres , ” δήλωσε ο Eric de Seynes , ο οποίος είναι ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της Yamaha Motor Europe . ” Σίγουρα , είχαμε κάποιες κοινές φιλοδοξίες με τον Cyril, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος αναβάτης, όμως αυτή η δυνατότητα που του δίνεται, σημαίνει για μας πως θα πρέπει να προσαρμόσουμε τα σχέδιά μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε μια ισχυρή ομάδα, μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσικλέτα και θα έχουμε ανταγωνιστικούς αναβάτες με στόχο τη νίκη για το 2014 /15, ” συμπληρώνοντας, ” Ο Cyril θα παραμείνει στον κόσμο των μοτοσικλετών ως πρεσβευτής της Yamaha, και θα μας προσφέρει την υποστήριξή του στις off-road προκλήσεις των rally-raid.”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events