20 April 2024
WSBK 2014

WSBK: Ο Rea παίρνει μια άνετη νίκη στον 1o αγώνα της Imola!

Εντυπωσιακές μάχες για την 2η και 3η θέση του βάθρου!

Ο εντυπωσιακός πρώτος αγώνας για τον τέταρτο γύρο του WSBK στην Imola ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με τον Jonathan Rea να παίρνει μια άνετη νίκη.

hl_sbk_race1_action_big

Ο αναβάτης της Pata Honda εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την pole position που κέρδισε χθες, ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και διατήρησε την πρωτιά μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα χωρίς να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Με τον Rea λοιπόν να φεύγει γρήγορα μπροστά και να δημιουργεί μια απόσταση ασφαλείας το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση οπού μια ομάδα από πέντε αναβάτες ανέβασαν την αδρεναλίνη στα ύψη με συνεχές εναλλαγές θέσεων.

PA1516092

Το δίδυμο της Aprilia Racing Team, Marco Melandri και Sylvain Guintoli έκαναν καλή εκκίνηση και βρέθηκαν πίσω από τον Rea όμως στο τέλος του πρώτου γύρου ο Chaz Davies (Ducati Racing Team) πέρασε μπροστά και ηγήθηκε για λίγο του γκρουπ των αναβατών που μάχονταν για την δεύτερη θέση.

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Tom Sykes ακoλουθούσε και λίγο αργότερα προσπάθησε να κάνει την επίθεση του στον αναβάτη της Ducati όμως δεν τα κατάφερε. Ο Sylvain Guintoli όμως που ήταν σε απόσταση αναπνοής εκμεταλλεύτηκε την μάχη τους και πέρασε και τους δυο αναβάτες αναβαίνοντας στην δεύτερη θέση.

0226_p04_davies_action_full

Ο Chaz Davies όμως δεν είχε πει την τελευταία λέξη ακόμα και λίγους γύρους πριν τον τερματισμό έκανε την επίθεση του και κατέκτησε την δεύτερη θέση του βάθρου. Από κει και πέρα, με την δεύτερη θέση καπαρωμένη, τα δυο Kawasaki των TomSykes και Loris Baz είχαν να αντιμετωπίσουν τις δυο Aprilia των Sylvain Guintoli και Marco Melandri με τους τέσσερεις αναβάτες να διεκδικούν την τρίτη θέση του βάθρου.

SYKES

Μετά από αρκετές αλληλοπροσπεράσεις νικητής ήταν ο Tom Sykes μπροστά από τον team-mate του Loris Baz, με τον Sylvain Guintoli να μένει στην πέμπτη θέση αν και για αρκετά λεπτά ήταν ανάμεσα από τις δυο Kawasaki. Από την άλλη ο Melandri δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των τριών αναβατών και έμεινε πίσω τερματίζοντας στην έκτη.

036_p04_melandri_action_full

Ο άλλος αναβάτης της Ducati Superbike Team, Davide Giugliano, συμμετείχε και αυτός στις μάχες όμως στον δωδέκατο γύρο τέθηκε εκτός συναγωνισμού αφού έχασε το μπροστινό της Ducati του και έπεσε χάνοντας πολύτιμους βαθμούς καθώς βρισκόταν στην 6η θέση.

Στη μάχη για την κατηγορία EVO, νικητής βγήκε ο Leon Camier (BMW Motorrad Italia) τερματίζοντας άνετα μπροστά από τον David Salom (Kawasaki Racing Team) και τον Luca Scassa (Team Pedercini Kawasaki). Ο Niccolo Canepa (Althea Racing Ducati) που ξεκίνησε πρώτος τον αγώνα στις EVO μοτοσυκλέτες συνετρίβη ευτυχώς χωρίς τραυματισμό όπως και ο Ivan Goi (Barni Racing Team).

1. Jonathan Rea GBR PATA Honda World Superbike CBR1000RR 19 laps
2. Chaz Davies GBR Ducati Superbike Team 1199 Panigale R +4.511s
3. Tom Sykes GBR Kawasaki Racing Team ZX-10R +6.492s
4. Loris Baz FRA Kawasaki Racing Team ZX-10R +8.434s
5. Sylvain Guintoli FRA Aprilia Racing Team RSV4 +9.134s
6. Marco Melandri ITA Aprilia Racing Team RSV4 +14.925s
7. Eugene Laverty IRL Voltcom Crescent Suzuki GSX-R1000 +19.973s
8. Alex Lowes GBR Voltcom Crescent Suzuki GSX-R1000 +21.582s
9. Toni Elias ESP Red Devils Roma RSV4 +28.781s
10. Leon Haslam GBR PATA Honda World Superbike CBR1000RR +31.245s

Αναλυτικά αποτελέσματα RACE 1

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events