20 April 2024
motoGP 2013

Ο Salom νικάει τον Rins μετά από μια συναρπαστική μάχη!!

Ο Luis Salom επέκτεινε το προβάδισμά του στον πρωτάθλημα της Moto3 βγαίνοντας πρώτος από μια μάχη με πολλούς αναβάτες στη Μαλαισία . Ο αναβάτης της Red Bull KTM Ajo άφησε δεύτερο τον Alex Rins ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Miguel Oliveira.

39salom_s5d6315_original

Μετά από 18 γύρους στην πίστα του Sepang , το προβάδισμα άλλαζε σχεδόν σε κάθε γύρο , σε έναν εκπληκτικό αγώνα. Ο Salom ξεκίνησε από την pole position , με τον Alexis Masbou και τον Niccolo Antonelli να μοιράζονται την πρώτη σειρά εκκίνησης εντυπωσιάζοντας χθες με τους πολύ καλούς χρόνους που σημείωσαν. Ο Masbou πείρε το προβάδισμα στην εκκίνηση, αλλά μέχρι τον τελευταίο γύρο έπεσε στην έβδομη θέση, ενώ μποστά του είχε ένα γκρουπ 6 αναβατών που μάχονταν για τις πρώτες θέσεις μέχρι τέλους.

42rins_s5d6249_original

Οι εναλλαγές πολλές και την ώρα που το γκρουπ μπήκε στον τελευταίο γύρο, ο Salom που είχε χάσει το πλεονέκτημα του απέναντι στον Rins,  την κρίσιμη στιγμή ξαναπήρε το προβαδισμα.Ο Rins επιτέθηκε στην τελευταία στροφή , αλλά τελικά δε κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

44oliveira_s5d6961_original

Στην τρίτη θέση ,ο Miguel Oliveira ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο για το 2013 , ενώ την τέταρτη θέση παίρνει ο ομόσταβλος του Rins , Alex Marquez. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Maverick Viñales και  Jack Miller με μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από το νικητή . Ο Masbou τελικά  τελείωσε στην έβδομη θέση , μπροστά από τον Jonas Folger της Mapfre Aspar Team , ενώ η Ana Carrasco ήταν στην ευχάριστη θέση να πάρει τον πρώτο της  βαθμό στο Moto3 ανεβαίνοντας στην 15η θέση .

39salom,42rins,44oliveira_s5d8428_original

Τεράστια απογοήτευση για τον Zulfahmi Khairuddin της Red Bull KTM Ajo ,που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο Grand Prix της πατρίδας του,όπου είχε τερματίσει  δεύτερος με μικρή διαφορά πέρσι , καθώς ένιωθε πόνους στον καρπό του λόγο της εγχείρησης  που έκανε την περασμένη εβδομάδα μετά τον τραυματισμό του στο  Aragón. Οκτώ αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν, συμπεριλαμβανομένου του Antonelli και του Alan Techer ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο μετά από ένα κάταγμα που υπέστη στο αριστερό γόνατο.

Η νίκη του Salom ανεβάζει το σύνολο των βαθμών του στους 284, 14 βαθμούς μπροστά από τον  Rins . Στην τρίτη θέση είναι ο Viñales με 258 βαθμούς , 26 βαθμούς πίσω από τον Salom. Με τρεις αγώνες να απομένουν και 75 βαθμούς ακόμα για διεκδίκηση, όλα είναι ανοιχτά. Ο επόμενος  αγώνας είναι  στην Αυστραλία το επόμενο σαββατοκύριακο .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ Moto3

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events