24 April 2024
Freestyle Trial

Ο Sheehan νικητής στο θερινό Red Bull X-Fighters στο Μόναχο !

Ο Αυστραλός Josh Sheehan επικράτησε του Ιάπωνα Taka Higashino σε έναν τελικό γεμάτο δράση στο Red Bull X-Fighters του Μονάχου. Όλα έγιναν κάτω από έναν πεντακάθαρο ουρανό και σε καυτές θερμοκρασίες, μπροστά σε 18.000 τρελαμένους θεατές σε μία πρωτοποριακή πίστα freestyle motocross που είχε χτιστεί επάνω στην λίμνη δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο.

O Sheehan ήρθε με φόρα για να κατακτήσει την δεύτερη νίκη της καριέρας του, την πρώτη του μετά το 2011, με τρία άψογα εκτελεσμένα διπλά backflip, τα οποία και έφεραν το κοινό της Γερμανίας στις μύτες των ποδιών του να παρακαλά για λίγη ακόμη από την παραμυθένια καλοκαιρινή δράση.

monaxorb131_o
Tom Pagés – Red Bull X-Fighters Munich 2014© Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Η νίκη του Sheehan, η οποία του χάρισε 100 βαθμούς, μείωσε την διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας στο ελάχιστο, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Νεοζηλανδό Levi Sherwood να απέχει μόλις πέντε βαθμούς στην κορυφή, εν όψει του μεγάλου τελικού στην Pretoria της Νότιας Αφρικής, στις 23 Αυγούστου.

monaxorb5

O Sherwood, που ηγείται του πρωταθλήματος με 265 βαθμούς από τον Sheehan που έχει 260 βαθμούς, περιορίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τρίτη θέση, με τον τοπικό ήρωα Luc Ackermann, των μόλις 16 ετών, να γεμίζει χαρά και ικανοποίηση το κοινό της πατρίδας τους που παρακολουθούσε από τις όχθες της γραφικής λίμνης κατακτώντας την τέταρτη θέση στο πρώτο Red Bull X-Fighters της καριέρας του.

Luc Ackermann reaches for the sky© Andi Langreiter/Red Bull Content Pool
Luc Ackermann reaches for the sky© Andi Langreiter/Red Bull Content Pool

Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για Γερμανό αναβάτη, κάτι που έδωσε μία κάποια συνέχεια στους πανηγυρισμούς των Γερμανών μετά και την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.
Βάθρο Red Bull X-Fighters Μόναχο 2014: Sheehan, Higashino and Sherwood

Το Βαθρο στο Red Bull X-Fighters Munich 2014© Daniel Grund/Red Bull Content Pool
Το Βαθρο στο Red Bull X-Fighters Munich 2014© Daniel Grund/Red Bull Content Pool

“Το να εκτελέσω αυτό το διπλό backflip ήταν πραγματικά κάτι τρομακτικό”, δήλωσε ο Sheehan, ο οποίος γιόρτασε τη νίκη του με μία εντυπωσιακή βουτιά backflip χωρίς την μοτοσυκλέτα του από την κορυφή μίας χωμάτινης ράμπας επάνω στην λίμνη όπου και είχε στηθεί η πρώτη πλωτή πίστα FMX στον κόσμο, στηριζόμενη σε 260 φουσκωτά σκαφίδια που επέπλεαν. “Είναι απίστευτο να κερδίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό”, πρόσθεσε ο Sheehan, ο μόνος ενεργός αναβάτης που εκτελεί άρτια το απίστευτο διπλό backflip, ένα τρίκ που επίσης πέτυχε στα προκριματικά της Παρασκευής, κατά τη νίκη του στα προημιτελικά το πρωί του Σάββατου αλλά και στην κόντρα του με τον Sherwood στα ημιτελικά. “Είναι κρίμα που ο Sheehan πήρε τη νίκη από εμένα στα ημιτελικά”, δήλωσε ο Sherwood. “Πιστεύω ότι οδήγησα όσο πιο καλά μπορούσα. Θα δούμε τι θα γίνει στη Νότια Αφρική”.
Levi Sherwood – Red Bull X-Fighters Munich 2014

Levi Sherwood mid-flip© Daniel Grund/Red Bull Content Pool
Levi Sherwood mid-flip© Daniel Grund/Red Bull Content Pool

Μία γλυκόπικρη γεύση άφησε η μέρα στον περσινό πρωταθλητή Thomas Pages από την Γαλλία, ο οποίος είχε ανέβει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον Sheehan στον τελικό της Μαδρίτης τον περασμένο μήνα. Όμως ο Pages, που κέρδισε τα προημιτελικά της Παρασκευής, είδε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα να εξανεμίζονται όταν εν μέσω πτήσης κατά την διάρκεια εκτέλεσης του περίφημου Bike Flip που έκανε για πρώτη φορά επιτυχημένα στην Μαδρίτη, αναγκάστηκε να αφήσει την μοτοσυκλέτα του στον αέρα. Ο Γάλλος έπεσε με φόρα στο έδαφος, τραυματίζοντας τον ώμο του, με την μοτοσυκλέτα των 100 κιλών να προσγειώνεται ελάχιστα εκατοστά δίπλα του. Περισσότερα στο www.redbullxfighters.com

monaxorb3

Αποτελέσματα Μόναχο: 1. Josh Sheehan (Αυστραλία), 2. Taka Higashino (Ιαπωνία), 3. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία), 4. Luc Ackermann (Γερμανία), 5. Thomas Pagès (Γαλλία), 6. Dany Torres (Ισπανία), 7. Rob Adelberg (Αυστραλία), 8. Clinton Moore (Αυστραλία), 9. Adam Jones (ΗΠΑ), 10. Rémi Bizouard (Γαλλία), 11. Brody Wilson (ΗΠΑ)
monaxorb11monaxorb4 monaxorb2

Levi Sherwood mid-flip© Daniel Grund/Red Bull Content Pool
Levi Sherwood mid-flip© Daniel Grund/Red Bull Content Pool

monaxorb131_o monaxorb10 monaxorb7πηγη:Red Bull

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events