29 March 2024
motoGP 2013

Το Silverstone θα κάνει αφιέρωμα στον Barry Sheene!

Ένα αφιέρωμα στον Παγκόσμιος Πρωταθλητή Barry Sheene θα γίνει στο Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone την Κυριακή.

Barry_Sheene_Suzuki_RG500_painting_Burk_fine_art_limited_edition_print

Ο Άγγλος Barry Sheene, ο οποίος κέρδισε δυο παγκόσμια πρωταθλήματα στα  500cc με μια Suzuki, το 1976 και το 1977, πέθανε το 2003 στην ηλικία των 52 ετων.  Η Παρέλαση Αφιέρωμα σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο από τον θάνατο του Sheeneς και  θα λάβει χώρα μεταξύ του αγώνα της Moto2 και MotoGP.  Θα θα πάρουν μέρος πολλά από τα μέλη της οικογένειας Sheene, καθώς και φίλοι, πρώην συναθλητές και αντίπαλοι του Βρετανού, που θα οδηγήσουν μοτοσυκλέτες στη σέλα των οποίων είχε βρεθεί ο Barry Sheene.

barry-sheene_tribute_01_slideshow_169

Στην παρέλαση θα παραβρεθούν ο Freddie Sheene, γιος του Barry, ο ο εξάδελφός του, Paul Smart, πρώην αναβάτης MotoGP κι αυτός,  ο Steve Parrish, ο  Randy Mamola, ο Scott Smart που σήμερα αγωνίζεται στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Supersport. Η κόρη του Barry, Sidonie, θα είναι επίσης παρόν για να παρακολουθήσει ν εκδήλωση στο Silverstone.

IMG_1255_zps57b1962e

Παρά το ότι ο Sheene δεν είχε καταφέρει να κερδίσει μέσα στην πατρίδα του, η μάχη του με τον Kenny Roberts το 1979 στο βρετανικό GP έχει χαρακτηριστεί μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του αθλήματος! Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε τότε ο Sheene, μια Suzuki XR27, είναι μια από τις τέσσερεις κλασικές και θα βρίσκεται αυτή την Κυριακή στην πίστα του Silverstone.

barry-sheene_tribute_02_slideshow_169

«Ο φόρος τιμής στον Barry θα είναι ένα μεγαλειώδες θέαμα και θα σημαίνει πολλά στους φιλάθλους που θα έρθουν στο βρετανικό GP», δήλωσε συγκινημένος ο Parrish, πρώην ομόσταυλός του Barry Sheene -1977 και 1979- αλλά και ένας από τους καλύτερούς του φίλους. «Θα υπάρχουν και πολλοί στις κερκίδες της γενιάς μου, που θυμούνται τον Barry, αλλά και νεότεροι οι οποίοι αν και δεν θα τον έχουν δει αγωνιζόμενο, θα έχουν ακούσει πολλά γι’ αυτόν. Άλλωστε είναι ο τελευταίος Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας! Θα είμαι εξαιρετικά υπερήφανος όταν θα είμαι εκεί έξω, οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα με την οποία ο Barry είχε την επική μάχη με τον Kenny Roberts το 1979!  Δίπλα μου θα είναι και ο γιος του, ο Freddie και είμαι σίγουρος ότι ο Barry θα τον βλέπει και θα τον παροτρύνει να με περάσει, πράγμα που πρέπει να κάνει, καθότι πολλά χρόνια νεότερός μου! Μαζί μας θα είναι και ο Paul Smart και ο Scott Smart και θα είναι μια αξιόλογη κίνηση για τον Barry Sheene, ο οποίος μου λείπει κάθε ημέρα. Ευελπιστώ ότι οι οπαδοί θα ζητωκραυγάζουν καθώς θα περνάμε από μπροστά τους, ώστε να εορτάσουμε τη ζωή και τα επιτεύγματα ενός θαυμάσιου ανθρώπου.»

barry-sheene

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events