29 March 2024
motoGP 2014

Τρεις Αυστραλοί αστέρες των Grand Prix τιμήθηκαν στο Phillip Island!

Τρεις από τους μεγαλύτερους Αυστραλούς αστέρες των Grand Prix μοτοσικλέτας θα τιμούνται  μόνιμα στο νησί που ήταν το σκηνικό για μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις τους.

Australian_MotoGP_Legends _004

Οι πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Wayne Gardner, Mick Doohan και Casey Stoner, τρεις Αυστραλοί αναβάτες που έχουν κερδίσει το Αυστραλιανό Grand Prix στο Phillip Island τιμήθηκαν με την τοποθέτηση μπρούτζινων γλυπτών από τον Αυστραλό καλλιτέχνη Barbara McLean.

Η Διοργάνωση του Αυστραλιανού Grand Prix ανέθεσε στον McLean να δημιουργήσει μια προτομή του καθενός από τους τρείς Αυστραλούς θρύλους των αγώνων μοτοσικλέτας και τα γλυπτά παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στην πίστα με κάθε έναν από τους διάσημους οδηγούς παρόντες.

Australian_MotoGP_Legends _001

Ο Wayne Gardner, Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1987, ήταν ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε το Αυστραλιανό Grand Prix, όταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά ήρθε στο Phillip Island, τον Απρίλιο του 1989. Πράγματι μετά από 18 μήνες ο αναβάτης της Honda επανέλαβε το κατόρθωμα, όταν στο Phillip Island έγινε ο τελευταίος γύρος του 1990. Αυτές οι δύο από τις 18 Grand Prix νίκες του εξακολουθούν να είναι έντονες στην προσωπική μνήμη του Gardner.

Australian_MotoGP_Legends _002

Μεταξύ του 1994 και του 1998 Ο Mick Doohan και η Honda του κυριάρχησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 500cc, κερδίζοντας πέντε συνεχόμενους τίτλους και συγκεντρώνοντας 54 νίκες. Ο Doohan κέρδισε το Αυστραλιανό Grand Prix το 1998, το έτος που οι αγώνες επέστρεψαν στο νησί.

Australian_MotoGP_Legends _003

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP του 2007 και του 2011, Casey Stoner συγκέντρωσε 38 νίκες στη μεγάλη κατηγορία για την Ducati και την Honda. Έξι από αυτές ήταν σε συνεχόμενες χρονιές στο Phillip Island, από το 2007 έως το 2012 Σε πέντε από εκείνα τα χρόνια είχε ξεκινήσει από την pole position, ενώ τρεις φορές είχε κάνει τον ταχύτερο γύρο αγώνα.

Οι Gardner, Doohan και Stoner είναι όλοι ήδη MotoGP Legends με τον Stoner να έχει ενταχθεί στο Hall of Fame πέρυσι.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events