Ο αριθμός 50 αποσύρθηκε επίσημα από την Moto3 προς τιμήν του Jason Dupasquier – Video

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, η Dorna και η FIM πραγματοποίησαν τελετή το απόγευμα της Παρασκευής στο Sachsenring για να αποσύρουν τον αριθμό 50 του Jason Dupasquier.

Ο Dupasquier είχε κάνει μια εντυπωσιακή έναρξη στη δεύτερη σεζόν του στην μικρή κατηγορία αγώνων Grand Prix. Ωστόσο, στις 30 Μαΐου κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Ιταλικό Grand Prix , ο Ελβετός έχασε τη ζωή του, μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα, τερματίζοντας έτσι το όνειρο μιας ζωής.

Ο Jan Stovicek , εκπρόσωπος της FIM, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta , παρέδωσαν στα μέλη της ομάδας CarXpert PrüstelGP ένα συμβολικό τρόπαιο με τον αριθμό 50 του Ελβετού οδηγού, έναν αριθμό που από τώρα και στο εξής δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε άλλο πιλότο της μικρής κατηγορίας του πρωταθλήματος.

Στην εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης αρκετοί αναβάτες από τις τρεις κατηγορίες, όπως ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Márquez , ο Fabio Quartararo,  Maverick Viñales, ο  Jack Miller , ο Joan Mir, ο Pol Espargaró , ο Álex Márquez και ο Iker Lecuona.

Από την πλευρά της, η CarXpert PrüstelGP αποφάσισε να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να αποφασίσει εάν θα ενσωματώσει τελικά έναν άλλο οδηγό στη δομή της. Η ομάδα της Ingo Prüstel θα συνεχίσει να αγωνίζεται μόνο με τον Ryusei Yamanaka στη Γερμανία και τον Άσεν. 

Η απόσυρση του αριθμού του Dupasquier εντάσσεται σε σχέση με άλλους πιλότους που έχασαν τραγικά τη ζωή τους στο παρελθόν, όπως ο Marco Simoncelli (58), ο Luis Salom (39), ο Daijiro Kato (74), ο Nicky Hayden (69) ή ο Shoya Tomizawa (48). ). Μέχρι στιγμής μόνοι αριθμοί 34 του Kevin Schwantz και το 65 του Loris Capirossi έχουν αποσυρθεί ενώ ζουν.

Δείτε ένα βίντεο από την τελετή απόσυρσης του νούμερο 50 του Jason Dupasquier

Θα είσαι πάντα μαζί μας, Jason #JA50N

https://twitter.com/i/status/1405941221168717828

Related Posts