ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Raúl Fernández θα αγωνιστεί στο MotoGP με την KTM Tech3 το 2022

Όπως είχαμε γράψει πριν μερικές ημέρες, ο Raúl Fernández θα ανέβει στο MotoGP το 2022 και θα αγωνιστεί στην KTM Tech3.

Είναι πλέον επίσημο. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο twitter της KTM και αναφέρει

«Ο Raul Fernandez  θα ενταχθεί στην μεγάλη κατηγορία με την ομάδα Tech3 Racing»

Το τρέχον αστέρι της Red Bull KTM Ajo Moto2 κάνει το τελευταίο βήμα της πορείας του στην KTM GP Academy, για να ενταχθεί με τον σημερινό του ομόστυαλό, Remy Gardner στην Tech3 KTM Factory Racing, με KTM RC16 την επόμενη σεζόν.

Δύο νίκες και τέσσερα βάθρα σε δύο σεζόν Moto3 και τρεις νίκες με συνολικά έξι τρόπαια μέχρι σήμερα στο Moto2: Ο 20χρονος Raul Fernandez θα συνεχίσει στην κορυφή του MotoGP σε μια σέλα της Tech3 KTM Factory Racing το 2022.

Ο Ισπανός, μαζί με τον Αυστραλό Remy Gardner, ήταν η κυρίαρχη δύναμη ως μέλος της ομάδας του Aki Ajo’s Red Bull KTM Ajo στο Moto2 μετά από το KTM RC4 στο Moto3 κατά τη διάρκεια του 2020. Είναι 2ος πίσω από τον Gardner στο πρωτάθλημα στο μέσο της σεζόν και την παραμονή της ημέρας του αγώνα στο Γκραν Πρι Michelin της Στυρίας. Η προσαρμογή του Fernandez στις απαιτήσεις του Moto2 και η συνεχής γρήγορη εξέλιξή του ως επαγγελματίας αναβάτης GP βοήθησε τη αγωνιστική διοίκηση της KTM να πάρει την απόφαση να ανεβάσει τον #25 στην κορυφαία κατηγορία.

Η πτέρυγα MotoGP της KTM για το 2022 έχει οριστεί ως εξής: Η Red Bull KTM Factory Racing θα έχει τους Brad Binder και Miguel Oliveira και η Tech3 KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με τους rookie Raul Fernandez και Remy Gardner.

Raul Fernandez: «Ειλικρινά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτήν την ευκαιρία από την KTM, τόσο για φέτος όσο και για τον επόμενο χρόνο. Έχω μάθει πολλά και απολαμβάνω το Moto2 και μπόρεσα να φτάσω σε μια θέση όπου έχω αυτήν την ευκαιρία να μπω στο MotoGP και για την οποία είμαι πολύ ευγνώμων: είναι το όνειρο κάθε αναβάτη να φτάσει σε αυτήν την κατηγορία. Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσω να εστιάζω σε αυτήν τη σεζόν και να δίνω ό, τι έχω μέχρι τον τελευταίο αγώνα για να προσπαθήσω και να παλέψω για το πρωτάθλημα. Εάν δεν λειτουργήσει, τότε εντάξει, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και πρέπει να κοιτάξετε προς τα θετικά. Ήμουν rookie φέτος και θέλω να κλείσω το κεφάλαιο και στη συνέχεια να ξεκινήσω ξανά για το 2022 όπου θα ψάξω να βρω μια καλή αίσθηση στην μοτοσυκλέτα και, πάνω απ ‘όλα, με στόχο να απολαύσω τον εαυτό μου ».

Παρόλο τις πολλές φήμες που τον ήθελαν να πηγαίνει στην Yamaha ή στην Aprilia που έδειξαν ενδιαφέρον να τον έχουν στην ομάδα τους.

Η ΚΤΜ επίσης τον ήθελε να ανέβει με την Tech3, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει μια ακόμη σεζόν στη μεσαία κατηγορία.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, η KTM έκανε μια τελευταία προσπάθεια να εκπληρώσει τα σχέδιά της, τα οποία, από τον Μάιο, ήταν ο Fernández να πάει στην ομάδα του Poncharal.

Έτσι, σε μια νέα διαπραγμάτευση ο Fernández έθεσε τις προϋποθέσεις του: το να μπορεί να φέρει έναν έμπιστο μηχανικό, τεχνικές εγγυήσεις, να μειώσει τα χρόνια στα οποία η ΚΤΜ θα έχει δικαιώματα πάνω του … ακόμη και μια ορισμένη ασφάλεια στη μάρκα για τον αδερφό του, Άντριαν Φερνάντες . Οι πορτοκαλί είπαν ναι σε όλα.

Με αυτόν τον τρόπο, έγινε μια ενημέρωση στο τρέχον συμβόλαιό του, σύμφωνα με το οποίο ο Fernández θα είναι αναβάτης MotoGP, πληρωμένος από την KTM, για δύο σεζόν. Το 2022 θα είναι στην Tech3, μαζί με τον σημερινό ομόστυαλό του και πρωτοπόρο της Moto2 Remy Gardner . Αλλά μετά το 2023, θα είναι ελεύθερος να πάει σε οποιαδήποτε άλλη μάρκα.

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner