Fabio Quartararo: “Ο Stoner είναι σπίτι του και του αρέσει να ψαρεύει”

Ο Fabio Quartararo ήταν ο πρωταγωνιστής σε ένα περιστατικό  που είδαμε για πρώτη φορά όταν άνοιξε η φόρμα του και πέταξε το προστατευτικό του στήθους και στην συνέχεια οδήγησε για τους επομένους 3 τελευταίους γύρους με ξεκούμπωτη την φόρμα μέχρι τον τερματισμό!

Αυτό το περιστατικό και η επακόλουθη ποινή ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του Σαββατοκύριακου στην Catalunya, και στην συνέχεια βέβαια αφού έχει βγει στην επιφάνεια ένα σημαντικό και ευρύτερο ζήτημα με τη διαχείριση του MotoGP, τις τιμωρίες, την ασφάλεια, και την αποφασιστικότητα της διεύθυνσης αγώνα που δείχνει να κινδυνεύει να προχωρήσει σε ένα αρνητικό προηγούμενο.

Η ουσία είναι πως αυτό το περιστατικό από μόνο του είναι ενάντια στους κανόνες που μπορείτε να δείτε στο τέλος >>

Μετα την κριτική πολλών και την στάση του Quartararo που άλλαξε αρκετές φορές με δηλώσεις του, τέλος απάντησε και στον Stoner που έκανε την κριτική του.

Στην πρώτη δήλωση του την Κυριακή στην ουσία απευθυνόταν σε όλους όσους ήθελαν την τιμωρία του είπε : “Είναι καλό να βλέπουμε τα αληθινά πρόσωπα ορισμένων ανθρώπων” (Δείτε εδώ σχετικά >>)

Αργότερα σε δήλωση του στο Sky Sport, ο Quartararo ήθελε να κάνει τη θέση του ξεκάθαρη μετά τη διπλή ποινή. « Δεν είμαι θυμωμένος, στο τέλος χθες γελούσα … Τελείωσα τον τρίτος στον αγώνα αλλά μετά λόγω της ποινής έπεσα και ήμουν τέταρτος στην κατάταξη, μετά τα επιπλέον 3 δευτερόλεπτα,  στην έκτη, είπα στον εαυτό μου« ίσως αύριο θα είναι 25 δευτερόλεπτα… Χάσαμε αρκετούς βαθμούς αλλά τελείωσε, πρέπει να το διασκεδάσουμε. Είμαι ακόμη πιο ενθουσιασμένος για το επόμενο GP.»

Ο Γάλλος την Δευτέρα στο τεστ της Καταλονίας δημοσίευσε μια ειρωνική φωτογραφία, όπου εμφανίστηκε γυμνός με μόνο εάν σορτς στη μοτοσικλέτα του, αναφερόμενος στο τι συνέβη με τη φόρμα του την Κυριακή, γράφοντας: «Μια καλή μέρα το τεστ σήμερα, έκανα 79 γύρους και ευτυχώς δεν με είδε κάνεις να οδηγώ.»

Στο τέλος δικαιολόγησε και την πρώτη του δήλωση λέγοντας: « Οι άνθρωποι μιλάνε πολύ, δεν θέλω να αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα, αλλά αυτό δεν με κάνει να θυμώνω , με κάνει να γελάω. Γι ‘αυτό έγραψα την ανάρτηση, δεν ήμουν θυμωμένος ».

Ωστόσο το σπάσιμο του φερμουάρ στην φόρμα Alpinestars του Γάλλου φαίνεται απίθανο, αφού είδαμε ότι ο Fabio το έκλεισε ξανά.

Η Alpinestars στην ουσία άδειασε τον Γάλλο δηλώνοντας αμέσως ότι η φόρμα του Quartararo δεν είχε κανένα πρόβλημα:  «Κατά την αρχική ανάλυση (η Alpinestars) διαπίστωσε ότι η φόρμα ήταν σε κανονική κατάσταση λειτουργίας με όλα τα φερμουάρ και τους συνδετήρες να λειτουργούν πλήρως – δεν υπάρχει προφανής αιτία για τα προβλήματα του Fabio Quartararo στο Catalunya MotoGP.» (Δείτε εδώ σχετικά >>)

Φαίνεται πως κάποιος από την ομάδα ποιο ψύχραιμος “τράβηξε το αυτί” του Γάλλου και την επόμενη ημέρα δήλωσε:«Είμαι τυχερός γιατί πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτό που έγινε ήταν για μαύρη σημαία. Έβαλα τον εαυτό μου σε κίνδυνο. Εάν δούμε τι συνέβη πριν από μια εβδομάδα, ( αναφέρεται για τον θάνατο του οδηγού της Moto3  Jason Dupasquier) θα ήταν σωστό. Αλλά ήμουν τυχερός».

Οι εικόνες του Fabio Quartararo με την ανοικτή φόρμα έδωσε αφορμές να συζητηθούν πολλά . Ένας από αυτούς που μίλησαν για αυτό ήταν ο Casey Stoner, ο οποίος στο Twitter του είπε οτι έπρεπε να βγει μαύρη σημαία για τον Γάλλο.: «  Είτε ο @ FabioQ20 άνοιξε το φερμουάρ σκόπιμα είτε όχι, νομίζω ότι θα έπρεπε να του βγάλουν μαύρη σημαία . Σε αυτό το επίπεδο, δεν επιτρέπεται να τρέχετε γρηγορότερα από 350 km / h με την φόρμα ανοιχτή  ».

Ωστόσο, ο Γάλλος συνεχίζοντας ένα θέμα που θα έπρεπε να μην το ανακινεί, ήθελε να απαντήσει στην κριτική του Casey Stoner: « Είναι στο σπίτι του και του αρέσει να ψαρεύει. Αν του είχε συμβεί πριν από δέκα χρόνια, δεν θα είχε πει τίποτα. Δεν θέλω να σχολιάσω συγκεκριμένα… αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο είδα πώς είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι.»

Όπως και να έχει αυτό το περιστατικό από μόνο του είναι ενάντια στους κανόνες, κάτι που ο Γάλλος δείχνει να μην συμφωνεί.

Ο κανονισμός αναφέρει σχετικά στο άρθρο 2.4.5.2 ότι “ο εξοπλισμός πρέπει να τοποθετηθεί σωστά” Και από τον εξοπλισμό περιλαμβάνονται “κράνος, φόρμα, γάντια, μπότες, προστατευτικό πλάτης και προστατευτικό στήθους.

Ο κανονισμός του MotoGP (άρθρο 2.4.5.2.) Ορίζει : ” Είναι υποχρεωτικό για κάθε αναβάτη να ξεκινήσει κάθε αγώνα με τουλάχιστον δύο πλήρη σετ εξοπλισμού ασφαλείας που δεν έχει υποστεί ζημιά … Ο εξοπλισμός πρέπει να φοριέται, να στερεώνεται σωστά, ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια η «δραστηριότητα στην πίστα. “Ο εξοπλισμός πρέπει να τοποθετηθεί σωστά. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει “κράνος, ολόσωμη φόρμα, γάντια, μπότες, προστατευτικό πλάτης και προστατευτικό στήθους.»

Related Posts