Η BMW παίρνει την παρθενική της νίκη στον 6ωρο EWC στο Most – Η Suzuki κερδίζει τον τίτλο του 2021 – VIDEO – Φωτογραφίες

Με την μικρότερη διαφορά στην ιστορία του Endurance, μόλις 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου, την νίκη πήρε η BMW Motorrad World Endurance Team μπροστά από την YART – Yamaha Official EWC Team στον τερματισμό του 6ωρου αγώνα στο  Most.

Η εργοστασιακή ομάδα της BMW με οδηγούς τους Ilya Mikhalchik, Markus Reiterberger και Kenny Foray, κέρδισε τον πρώτο της αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, ενώ η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, με οδηγούς τους Marvin Fritz, Karel Hanika και Niccolò Canepa, ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν. Το βάθρο έκλεισε η ομάδα, Yoshimura SERT Motul με Suzuki όπου στέφθηκε και παγκόσμια πρωταθλήτρια 2021 FIM EWC.

Η πρώτη έκδοση του 6ωρου αγώνα στο  Most θα μείνει αξέχαστος, αφού μια τρελή μονομαχία διεξήχθη τα τελευταία λεπτά του αγώνα μεταξύ της BMW Motorrad World Endurance Team (Ilya Mikhalchik, Markus Reiterberger και Kenny Foray) και της YART – Yamaha Official EWC Team (Marvin Fritz, Karel Hanika και Niccolò Canepa). Οι Γερμανοί αναβάτες Markus Reiterberger για την BMW Motorrad και ο Marvin Fritz για τη YART προσέφεραν στους θεατές έναν θεαματικό αγώνα για τη νίκη. Μόλις 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώρισαν τις δύο μηχανές στο τέλος.

Ήταν επίσης η πρώτη νίκη της BMW στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Endurance.

Η μονομαχία για την τρίτη θέση στο βάθρο έκλεισε τον αγώνα μεταξύ της Yoshimura SERT Motul και της Webike SRC Kawasaki France Trickstar.

Η γαλλο-ιαπωνική ομάδα Suzuki (Gregg Black, Xavier Simeon και Sylvain Guintoli) απέκρουσε τις επιθέσεις της γαλλικής Kawasaki μέχρι τέλους. Ο στόχος του Yoshimura SERT Motul ήταν να κερδίσει τον 17ο παγκόσμιο τίτλο με στυλ και επίσης να ανέβει στο βάθρο του Most και πέτυχαν τον στόχο τους.

Χάρη στη νίκη τους, η BMW Motorrad World Endurance Team κέρδισε τη συνολική δεύτερη θέση.

Η Webike SRC Kawasaki France Trickstar (Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon και David Checa) τερμάτισε 4η στο Most αφού έτρεξε έναν άψογο αγώνα. Η εργοστασιακή ομάδα Kawasaki ολοκλήρωσε τη σεζόν στο τρίτο σκαλί του συνολικού βάθρου.

Η Wójcik Racing Team (Gino Rea, Sheridan Morais και Dan Linfoot), οι οποίοι βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος του αγώνα καθ ‘όλη τη διάρκεια, τερμάτισαν στην 5η θέση στο Most. Ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα μετά από μια δύσκολη σεζόν.

Η ERC Endurance-Ducati (Etienne Masson, Lorenzo Zanetti και Mathieu Gines) που σημείωνε πρόοδο σε κάθε αγώνα, έκλεισε την κορυφαία 6αδα στον τελευταίο αγώνα της σεζόν!

VIDEO Στιγμιότυπα από το 6 Hours of Most

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ EWC 2021 

 

Related Posts