Η Ducati παρουσίασε το Diavel 1260 Lamborghini – Photo Gallery – Video

Η πρώτη μοτοσικλέτα που γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ της Ducati και της Lamborghini: ένα Diavel 1260 εμπνευσμένο από την Lamborghini Siàn FKP 37, σε αριθμημένη περιορισμένη έκδοση 630 μονάδων!

Το Diavel 1260 Lamborghini δημιουργήθηκε σε μια περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση των 630 μονάδων, και γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο διακεκριμένων εμπορικών σημάτων που έχουν τις ρίζες τους στην Motor Valley, τη γη Emilia-Romagna μέσα στην οποία μπορεί να βρεις πολλά από τις πιο σπορ και τις πιο επιθυμητές εταιρείες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στον κόσμο.

Μη συμβατικό, μοναδικό, απολύτως αναμφισβήτητο: το Diavel 1260 είναι το μοντέλο της σειράς Ducati που εκπλήσσει τους λάτρεις παντού για την προσωπικότητά του, τη γυμνή συμπεριφορά του στην σπορ οδήγηση, τον καθαρόαιμο σπορ κινητήρα και το σχεδιασμό του.

Για να πραγματοποιήσει αυτό το έργο, οι σχεδιαστές της Ducati επέλεξαν να εμπνευστούν από το Siàn FKP 37, το πιο διάσημο αυτοκίνητο που έχει φτιάξει ποτέ η Lamborghini: που έχει βγει μόνο σε 63 κομμάτια, καθεμία από τις οποίες είναι εξατομικευμένη σε συγκεκριμένα αιτήματα πελατών, είναι ένα αριστούργημα αποκλειστικότητας, σχεδιασμού και καινοτομίας. Είναι εμπνευσμένο από το Countach, έχει ευκρινείς γραμμές, αεροδυναμική κομψότητα και αδιαμφισβήτητη σιλουέτα. Παράγοντας συνδυασμένη θερμική και ηλεκτρική ισχύ 819 hp (602 kW), το Siàn FKP 37 είναι το πιο ισχυρό Lamborghini που έχει παραχθεί ποτέ.

Το Diavel 1260 Lamborghini είναι το αποτέλεσμα της κοινής εργασίας μεταξύ του Centro Stile Ducati και του Centro Stile Lamborghini. Σχεδιάστηκε μεταφέροντας τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού του Siàn FKP 37 στον κόσμο της μοτοσικλέτας και επανασχεδιασμό των ανταλλακτικών που χαρακτηρίζουν περισσότερο το Diavel. Πρώτα απ ‘όλα, οι σφυρηλατημένοι τροχοί, ελαφρύς και με νέο σχεδιασμό, αλλά και οι εισόδους αέρα και τα καλύμματα, κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και έχουν σχεδιαστεί με την τοποθέτηση επιπλέων στοιχείων στην κύρια κατασκευή.

Η βαφή του Diavel 1260 Lamborghini επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια χρώματα με αυτά του Siàn FKP 37, με το αμάξωμα που χαρακτηρίζεται από το χρώμα “Gea Green”, ενώ το πλαίσιο, η ουρά της σέλας και τα σφυρήλατα χείλη είναι διακοσμημένα με χρήση χρώματος “Electrum Gold”. Υπάρχει επίσης ένα άγγιγμα του “Ducati Red” που στον  χρωματισμό των δαγκάνων φρένων της Brembo M50.

Άλλα σημαντικά στοιχεία αναγνώρισης του σχεδιασμού Lamborghini είναι το εξάγωνο και το μοτίβο “Y”. Αυτή η ειδική έκδοση του Diavel αποτίει φόρο τιμής στον πρώτο σε σχήμα εξάτμισης και το δεύτερο χάρη στις αισθητικές λεπτομέρειες που δημιουργούνται στην σέλα.

Οι λεπτομέρειες της μοτοσυκλέτας που έχει επανασχεδιάσει το Centro Stile Ducati για αυτό το συγκεκριμένο έργο είναι όλες κατασκευασμένες από ανθρακονήματα. Εκτός από τα προαναφερθέντα φέρινγκ και εισόδους αέρα, το κάλυμμα σιγαστήρα, το σπόιλερ, το κάλυμμα του ντεπόζιτου, το κάλυμμα της σέλας, τα μπροστινά και πίσω προστατευτικά λάσπης, το κάλυμμα ταμπλό και το πλαίσιο των προβολέων είναι επίσης κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

To νούμερο 63 ξεχωρίζει, ένας σημαντικός αριθμός για τον κατασκευαστή της Sant’Agata Bolognese, ο οποίος ιδρύθηκε το 1963. Από αυτόν τον αριθμό, ακριβώς, λαμβάνουμε τις 630 μονάδες που θα παραχθούν από το Diavel 1260 Lamborghini, καθεμία από τις που θα φέρει τον σειριακό αριθμό σε μια πλάκα αλουμινίου που εφαρμόζεται στο πλαίσιο.

Για τους ιδιοκτήτες του Diavel 1260 Lamborghini θα είναι δυνατή η αγορά αποκλειστικού κράνους με ειδικά γραφικά για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, σχεδιασμένο από το Centro Stile Ducati.

Η καρδιά του Diavel 1260 Lamborghini είναι ο κινητήρας 1262 cc Ducati Testastretta DVT με μεταβλητό χρονισμό. Ο κινητήρας Euro 5 είναι ικανός να αποδίδει 162 ίππους (119 kW) στις 9.500 σ.α.λ. και 129 Nm (13,2 kgm) στις 7.500 σ.α.λ. με επίπεδη καμπύλη ροπής δεξιά από μεσαίες-χαμηλές στροφές, η οποία εγγυάται μια έντονη και ενεργητική απόκριση σε όλες τις ώρες.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Diavel 1260 Lamborghini είναι η τυπική θέση οδήγησης «power cruiser» και η εργονομία του μοντέλου Diavel, μαζί με το εκτεθειμένο ατσάλινο σωληνοειδές πλαίσιο , το πίσω ελαστικό πλάτους 240 mm, το ψαλίδι αλουμινίου μονής όψης και οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Öhlins μπροστά και πίσω. Το πλαίσιο εγγυάται υψηλά επίπεδα χειρισμού, αλλά και εξαιρετικό επίπεδο άνεσης.

Οι σφυρηλατημένοι τροχοί και τα εξαρτήματα από ανθρακονήματα επιτρέπουν στο Diavel 1260 Lamborghini να έχει βάρος στεγνό μόνο 220 κιλά.

Τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εξασφαλίζουν απόδοση υψηλού επιπέδου και μέγιστη ασφάλεια. Η μονάδα 6-αξόνων αδρανειακής μονάδας μέτρησης της Bosch (6D IMU) είναι σε θέση να ανιχνεύσει αμέσως την ταχύτητα και την επιτάχυνση της μοτοσικλέτας και επιτρέπει τη λειτουργία πολλών από τις συσκευές ελέγχου που είναι τοποθετημένες στο Diavel 1260 Lamborghini. Το ηλεκτρονικό πακέτο περιλαμβάνει το Cornering ABS EVO, Ducati Traction Control EVO (DTC), Ducati Wheelie Control EVO (DWC), Ducati Power Launch EVO (DPL) και Cruise Control.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια που εφαρμόζεται σε αυτό το μοντέλο μπορεί να φανεί αμέσως από τη φάση της εκκίνησης, όταν τα λογότυπα των δύο εμπορικών σημάτων εμφανίζονται στον ταμπλό με την οθόνη TFT, συνοδευόμενη από τη σιλουέτα του Diavel Lamborghini.

Το Diavel 1260 Lamborghini εντάσσεται στη σειρά Diavel 1260, η οποία για το 2021 θα δει όλα τα μοντέλα της να έχουν έγκριση Euro 5, στις χώρες που υιοθετούν αυτήν τη νομοθεσία. Το Diavel 1260, σε χρώμα Dark Stealth, και το 1260 S, διαθέσιμο σε κόκκινο και μαύρο, με τη νέα αναγνώριση είναι ήδη διαθέσιμα σε αντιπροσώπους της Ducati, ενώ το Diavel 1260 Lamborghini θα είναι από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Δημιουργώντας ένα Diavel εμπνευσμένο από τη Siàn, γιορτάζουμε τις αξίες που μοιραζόμαστε με την Lamborghini: είμαστε Ιταλοί, είμαστε σπορ και ο σχεδιασμός είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο για τις δημιουργίες μας.», είπε ο Andrea Ferraresi, Διευθυντής του Centro Stile Ducati.

«Το Diavel 1260 Lamborghini σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας την ίδια στιλιστική γλώσσα που διακρίνει το σούπερ σπορ αυτοκίνητο, οπότε έχουμε επανασχεδιάσει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν περισσότερο το Diavel. Για παράδειγμα, οι ζάντες, οι οποίες αποτελούν θεμελιώδες στοιχείο για μια μοτοσικλέτα σαν αυτήν, είναι σφυρηλατημένες που θυμίζει ρητώς αυτούς του αυτοκινήτου. Ολόκληρο το φέρινγκ είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ένα πολύτιμο και ελαφρύ υλικό. Το αποτέλεσμα είναι μια μοτοσυκλέτα με εξαιρετική παρουσία στη σκηνή, ένα πραγματικό συλλεκτικό στοιχείο από την άποψη του στυλ και 100 % Diavel στην οδήγηση.»

VIDEO 

PHOTO GALLERY