Η Γερμανία απαγορεύει όλους τους τύπους μοτοσυκλετών στην ορεινή περιοχή Taunus

Άλλο ένα νέο μας έρχεται από τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης που μόλις έχει εγκρίνει διάφορες απαγορεύσεις για μοτοσικλέτες, παρόλο που είναι μια χώρα που παράγει μοτοσυκλέτες, αποδεικνύοντας έτσι την παράνοια που διακατέχει αυτούς που καταρτίζουν νομούς και την παντελή άγνοια και επαφή με την πραγματικότητα!

Μετά την απαγόρευση των θορυβωδών μοτοσυκλετών, στην ορεινή περιοχή Taunus, επιβεβαιώνει ότι η διέλευση στο Taunus απαγορεύεται για όλους τους τύπους μοτοσυκλετών.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει σύνηθες να βρίσκουμε ειδήσεις για απαγορεύσεις εισόδου ή κυκλοφορίας οχημάτων. Οι αντιρρυπαντικοί κανονισμοί είναι η ημερήσια διάταξη και όχι μόνο όσον αφορά τις εκπομπές αλλά και την ηχορύπανση. Διάφορες χώρες λαμβάνουν μέτρα ως προς αυτό, συμπεριλαμβανομένων ισπανικών πόλεων όπως η Βαρκελώνη, οι οποίες σύντομα θα έχουν «ραντάρ θορύβου».

Αυτό που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι απαγορεύσεις στα ηλεκτρικά οχήματα και πολύ λιγότερο στις μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, μόλις μάθαμε για την πρώτη απαγόρευση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, η οποία μας έρχεται από τη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Taunus όπου σε ορισμένες από τις διαδρομές της απαγορεύεται η διέλευση μοτοσυκλετών. Μιλάμε για μια ορεινή περιοχή στα δυτικά της γερμανικής χώρας και της οποίας η υψηλότερη κορυφή φτάνει μόλις τα 878 μέτρα.

Όπως είπαμε, οι απαγορεύσεις ξεκίνησαν αρχικά για τις μοτοσυκλέτες με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφήνοντας κατά μέρος τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, ήταν μια λάθος εκτίμηση από την πλευρά των υπευθύνων για τη δημιουργία αυτού του κανονισμού που προσπάθησε να προστατεύσει τους ποδηλάτες και τη διαφορά στην ταχύτητα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Γι’ αυτό τα μοτοποδήλατα δεν επηρεάστηκαν γιατί ο περιορισμός αφορούσε μοτοσυκλέτες άνω των 50 cc, αλλά δεν έλαβαν υπόψη ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που μπορούν να ξεπεράσουν κατά πολύ αυτές τις χαμηλές ταχύτητες. Στην πραγματικότητα, κάθε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που ισοδυναμεί με 125 μπορεί να το κάνει άνετα.

Για να διορθωθεί λοιπόν αυτή η κατάσταση, αφού σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα δεν ήταν ο θόρυβος αλλά η ταχύτητα, αναδιαρθρώθηκε ο τρόπος που γράφτηκε. Μέχρι τώρα, ο περιορισμός περιοριζόταν σε μοτοσυκλέτες άνω των 50 cc και μέγιστη ταχύτητα άνω των 45 km/h , οπότε αν δεν πληρούνταν μία από τις δύο προϋποθέσεις, μπορούσε να κυκλοφορήσει. Τώρα προστέθηκε ένα «και/ή» έτσι ώστε μια μοτοσυκλέτα που είτε υπερβαίνει τα 50 cc είτε τα 45 km/h να απαγορεύεται να περάσει, επηρεάζοντας έτσι όλους τους τύπους μοτοσυκλετών ανεξάρτητα από τον τύπο κίνησης που χρησιμοποιούν. Ετσι απαγόρευσαν ακόμα και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με πλάγιό τρόπο, ενώ κατά τα αλλα θέλουν να προωθήσουν την οικολογική μετακίνηση με ηλεκτρικά οχήματα!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner