Καυστικός ρυθμός στη ζέστη της Aragón – Michelin Review

  • Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) κέρδισε τον αγώνα
  • O Bagnaia σημείωσε, επίσης, νέο ρεκόρ όλων των εποχών με χρόνο 1’46.322
  • Νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα με χρόνο 41’44.422

Μετά από μια μάχη με μεγάλη διάρκεια και αρκετή πίεση, τα εμπρός σκληρά και μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick αντιστάθηκαν στις υψηλές θερμοκρασίες της πίστας και οδήγησαν τον Francesco Bagnaia σε μια εντυπωσιακή νίκη, στον αγώνα Gran Premio TISSOT de Aragón, λίγο μπροστά από το Marc Marquez (Repsol Honda Team ) και τον Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Στο Q2, έγινε έντονη μάχη για τις καλύτερες θέσεις στο grid με το Francesco Bagnaia να αναδεικνύεται νικητής, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών με χρόνο 1’46.322, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Marc Marquez κατά περισσότερα από τα τρία δέκατα του δευτερολέπτου, το οποίο διατηρούσε από το 2015.

Αυτό το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε ακόμα ένα ρεκόρ διάρκειας αγώνα, με χρόνο 41’44.422, ξεπερνώντας και πάλι το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε το 2015.

Οι σταθερά υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χωρίς τα συνηθισμένα δροσερά πρωινά, όταν ο αγώνας πραγματοποιούνταν λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά, έδωσαν στις ομάδες περισσότερο χρόνο για να δοκιμάσουν όλα τα διαθέσιμα Slick μείγματα γόμας και να επικεντρωθούν στη ρύθμιση των μοτοσυκλετών τους,  γεγονός που βοήθησε στην επιλογή ελαστικών για τον αγώνα.

Όλοι οι αναβάτες εκτός από έναν επέλεξαν το σκληρό μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό και το μαλακό μείγμα γόμας για τον πίσω, με εξαίρεση τον Johann Zarco (Pramac Racing), ο οποίος αποφάσισε να επιλέξει το εμπρός μεσαίο μείγμα γόμας.

Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick του 2021 απέδειξαν για ακόμα μια φόρα την προσαρμοστικότητά τους και τις επιδόσεις τους αυτό το Σαββατοκύριακο στο FP3, με τους 14 κορυφαίους αναβάτες που συναγωνίζονταν για μια θέση στο Q2, να έχουν λιγότερο από 0.5 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ του. Επίσης, είδαμε 4 διαφορετικούς κατασκευαστές στην κορυφή. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο FP4 με τους 13 κορυφαίους αναβάτες να έχουν λίγο περισσότερο από 0.5 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ τους.

Ο Piero Taramasso, Michelin TwoWheel Motorsport Manager, δήλωσε: «Η πίστα της Aragón μπορεί να είναι σκληρή για τα πίσω ελαστικά, ιδιαίτερα στις στροφές 10, 16 και 17, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο που λειτούργησαν όλα τα διαθέσιμα μείγματα γόμα της γκάμας μας, σε όλα τα sessions   και στον αγώνα, αυτό το Σαββατοκύριακο.  Τα ελαστικά απέδειξαν για ακόμα μια φορά τις επιδόσεις τους, αφού σημείωσαν γρήγορους χρόνους, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και την ηλικία της ασφάλτου εδώ και αυτές οι επιδόσεις ήταν διαθέσιμες για όλους τους αναβάτες και τις ομάδες. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είδα να σημειώνεται το νέο ρεκόρ όλων των εποχών από τον Pecco στα χρονομετρημένα, καθώς και τον υπέροχο ρυθμό και τη συνέπεια που είχαν τα πίσω μαλακά  μείγματα γόμας  των ελαστικών μας, κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Related Posts