Με τέσσερις νικητές ολοκληρώθηκε το πιο Extreme ERZBERG RODEO

Το  Red Bull Hare Scramble 2015 του Styrian Erzberg, επισκίασε ότι είχαμε δει μέχρι τώρα και με πέντε μόνο αναβάτες να τερματίζουν αποδείχθηκε ότι ήταν το πιο έντονο και ακραίο Hard Enduro στην 21 ετών ιστορία του! Τέσσερις αναβάτες μοιράστηκαν την πρώτη θέση, μεταξύ των οποίων και οι εργοστασιακοί αναβάτες της KTM, Jonny Walker και Andreas Lettenbichler.

Τέσσερις εξαντλημένοι αλλά χαρούμενοι νικητές στην αψίδα των νικητών του Red Bull Hare Scramble 2015

Τέσσερις εξαντλημένοι αλλά χαρούμενοι νικητές στην αψίδα των νικητών του Red Bull Hare Scramble 2015

Περίπου 500 αναβάτες παρατάχθηκαν για να αγωνιστούν στο πιο σκληρό μονοήμερο Hard Enduro του αθλητικού ημερολογίου και από τους πέντε που τερμάτισαν, οι τέσσερις αναδείχθηκαν από κοινού νικητές, σε μια εκδήλωση που είχε πολύ δράση από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Σε δράμα εξελίχθηκε η εκκίνηση του πρώτου group των γρηγορότερων συμμετεχόντων από το Iron Road Prologue. Οδηγώντας δίπλα δίπλα, ο πέντε φορές νικητής του Hare Scramble, Taddy Blazusiak από την Πολωνία, της Red Bull KTM και ο factory teammate του και νικητής για το 2014, Jonny Walker, ξεκίνησαν δυνατά, ανεβαίνοντας την απότομη πετρώδη πλαγιά, που ορίζει την εκκίνηση του αγώνα. Ο Walker έφτασε στην κορυφή άθικτος, αλλά ο Blazusiak είχε μια πτώση κοντά στην κορυφή και χτυπήθηκε στο κεφάλι από την μοτοσυκλέτα του.

Ο Walker αφού πήρε την εκκίνηση, απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους αναβάτες, οδηγώντας την KTM 300 EXC και για αρκετό διάστημα η πορεία του φαινόταν σαν επανάληψη του περσινού αγώνα, στον οποίο βρισκόταν στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι το τέλος. Σύντομα, μετά το σημείο ελέγχου “Carl´s Dinner”, πρόφθασαν τον Walker, οι Graham Jarvis και ο teammate του Alfredo Gomez και τον προσπέρασαν. Τότε, οι τρεις αναβάτες, έφτασαν σε ένα νέο κομμάτι, το οποίο ονομάζεται “Downtown”. Μια ανηφορική πλαγιά, που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν αδύνατον να την ανέβουν. Εκεί ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM, Andreas Lettenbichler κατάφερε να πλησιάσει το group. Μετά από μια μικρή σύσκεψη, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, για να ανέβουν την πλαγιά. Όταν έφτασαν στην κορυφή, οι διοργανωτές αποφάσισαν να αφαιρέσουν το κομμάτι “Lazy Noon”. Οι τέσσερις αναβάτες επέλεξαν να περάσουν μαζί την αψίδα των νικητών της Red Bull τερματίζοντας οριακά μέσα στην προθεσμία των τεσσάρων ωρών.

Jonny Walker: “Έκανα μια καλή εκκίνηση και πίεσα αρκετά από νωρίς. Είχα ένα προβάδισμα πέντε λεπτών και τότε έκανα ένα ανόητο λάθος σε μία από τις πλαγιές και έχασα περίπου 3-4 λεπτά. Αυτό επέτρεψε στον Graham να με προφθάσει. Προσπάθησα να αυξήσω τον ρυθμό μου, αλλά είχα μια μικρή πτώση, που προκάλεσε διαρροή στο υγρό του ψυγείου. Οι Graham και Gomez με προσπέρασαν και τότε κολλήσαμε όλοι σε εκείνη την πλαγιά. Μιλήσαμε και αποφασίσαμε να τραβήξουμε πάνω ο ένας τον άλλο και να οδηγήσουμε στον τερματισμό. Ήταν με διαφορά ο πιο δύσκολος αγώνας του Erzberg, που έχω συμμετάσχει ποτέ.”

Ο αναβάτης factory της KTM, Andreas Lettenbichler, γιορτάζει την πρώτη του νίκη στο Erzberg

Ο αναβάτης factory της KTM, Andreas Lettenbichler, γιορτάζει την πρώτη του νίκη στο Erzberg

Andreas Lettenbichler: “Ήταν πραγματικά ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Αυτή είναι η 10η φορά που συμμετέχω και ήταν η πιο δύσκολη. Το κομμάτι “Downtown” ήταν αδύνατο να περαστεί και έπρεπε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Όλοι ήμασταν εντελώς εξαντλημένοι, μετά από αυτό το κομμάτι και ήταν πολύ επικίνδυνο να επαναλάβουμε την εκκίνηση. Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας. Αρκετά δύσκολος, αλλά είμαι ευχαριστημένος.”

Karl Katoch (Διοργανωτής): “Σήμερα το Erzberg έδειξε την σκληρή του πλευρά. Αλλά υπόσχομαι ότι την επόμενη χρονιά ο αγώνας δεν θα είναι τόσο δύσκολος.”

Alex Doringer (Manager της ομάδας KTM Factory Racing): “Ο αγώνας της Κυριακής ήταν πολύ ξεχωριστός και ήταν ακόμη πιο δύσκολος με αυτή την ακραία θερμοκρασία. Δεν το είδα, αλλά άκουσα ότι ο Taddy και ο Jonny ανέβηκαν μαζί την πρώτη πλαγιά και λυπάμαι για την πτώση του Taddy. Έτσι είναι οι αγώνες και αυτά συμβαίνουν, αλλά είναι πέντε φορές νικητής και είναι ο βασιλιάς αυτής της διοργάνωσης. Το τελευταίο κομμάτι, στο οποίο κόλλησαν ήταν πολύ δύσκολο, αλλά είμαι χαρούμενος για τη συμφωνία που έκαναν οι αναβάτες μας να βοηθήσει ο ένας τον άλλο για να τερματίσουν. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Karl Katoch, Martin Kettner και σε όλους όσους συμμετείχαν. Η οργάνωση ήταν εκπληκτική.”

Heinz Kinigadner (Σύμβουλος Motorsport – KTM Factory Racing): Το Erzberg, για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκε στη φήμη του, ως τον πιο σκληρό αγώνα Extreme Enduro. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις ότι η αμεροληψία μπήκε πάνω από την αθλητική φιλοδοξία και ότι αναδείχθηκαν τέσσερις νικητές. Ήταν κρίμα που δεν κατέληξε σε μονομαχία με τον Taddy, αλλά εκτός από τον πονοκέφαλο και τον πόνο στο λαιμό, είναι καλά και είναι ήδη στο δρόμο για το αεροδρόμιο, έτσι ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του στην Ισπανία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον Letti, ο οποίος πήρε μετά από καιρό την νίκη που του άξιζε, μετά από τόσα βάθρα.”

Αποτελέσματα Red Bull Hare Scramble Erzbergrodeo 2015

  1. Alfredo Gomez (ESP), Husqvarna, 3:58.25 h
  2. Jonny Walker (GBR), KTM, +0 sec
  3. Graham Jarvis (GBR), Husqvarna, +0
  4. Andreas Lettenbichler (GER), KTM, +0
  5. Mario Roman Serrano (ESP), KTM +31 sec

Related Posts