Ο Fabio Quartararo ταχύτερος της 1ης ημέρας στο Silverstone – Αποτελέσματα – Yamaha, Suzuki, Aprilia, Ducati και KTM στο TOP 6

Με τη θερμοκρασία ασφάλτου περίπου 11 βαθμούς υψηλότερη από την πρωινή συνεδρία (39 αντί για 28), ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης σημείωσε την καλύτερη επίδοση με χρόνο 1: 58.946, ο μόνος αναβάτης που γκρέμισε τον «τείχος» του λεπτού και του 59.

Όλοι οι οδηγοί κατέβασαν τους χρόνους τους στο FP2, με 17 οδηγούς να κατεβαίνουν κάτω από τα 2 λεπτά και τον Fabio Quartararo να είναι ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1.59, γράφοντας 1.58.946.

Ο El Diablo, ο οποίος στον αγώνα θα πρέπει να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου που επιβλήθηκε μετά τη πτώση στο Assen, στην οποία εμπλέκεται ο Aleix Espargarò, ξεπέρασε τη Suzuki του Joan Mir και την Aprilia του Maverick Vinales, αντίστοιχα 0,154 δευτερόλεπτα πίσω από 0,177 δευτερόλεπτα.

Τα 5 τελευτά λεπτά και οι δυο τελευταίοι γύροι καθορίσαν την σειρά για τους περισσοτέρους αναβάτες αλλα και την κορυφαία δεκάδα της ημέρας που περνάνε προσωρινά στο Q2!

Στην δεύτερη θέση της ημέρας τέλειωσε ο Joan Mir με το Suzuki του και με χρόνο 1.59.100 και διαφορά μόλις 0.154s από την κορυφη!

Στην τρίτη θέση τέλειωσε ο οδηγός της Aprilia, Maverick Vinales με χρόνο 1.5.123!Το πρώτο Ducati τέλειωσε στην 4η θέση με τον ταχύτερο του FP1, Johann Zarco, μπροστά από το δεύτερο Aprilia του Aleix Espargaro.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε το KTM του Miquel Oliveira με χρόνο 1.59.163 και διαφορά μόλις 0.210s από τον πρώτο!

Στην 7η θέση τέλειωσε την ημέρα του ο Alex Rins με το δεύτερο Suzuki, μπροστά από τον Enea Bastianini που εμφανίστηκε στην πίστα με νέα αεροδυναμικά φτερά στην ουρά, φτεράκια που θυμίζουν ουρά δεινόσαυρου!

Την πρώτη δεκάδα κλείνουν δυο ακόμα Ducati, το εργοστασιακό του Jack Miler και το δορυφορικό VR46 με τον Marco Bezzecchi.

Related Posts