Ο Marc Márquez είναι το μόνο φαβορί που δεν ποντάρει στον εαυτό του: “Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε οι διεκδικητές του τίτλου”

Ο Marc Márquez δεν φτάνει στο πρώτο Grand Prix της σεζόν 2023 στην Πορτογαλία με απόλυτη γνώση του πως έχουν τα πράγματα.

Ο οδηγός γνωρίζει ότι δεν θα ξεκινήσει τη σεζόν στις μπροστινές θέσεις, αν και δεν χάνει το κίνητρο.

Ο Marc Márquez θα αντιμετωπίσει μια αποφασιστική σεζόν στην καριέρα του φέτος. Μετά από τρία χρόνια που σημαδεύτηκαν από τραυματισμούς, στα οποία ο πιλότος σκέφτηκε ακόμη και να αποσυρθεί από τους αγώνες, είναι σωματικά και πάλι σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, η κατάσταση της Honda δεν είναι η καλύτερη, με μια μοτοσυκλέτα που δεν είναι ακόμη έτοιμη να παλέψει για τις μπροστινές θέσεις.

«Ήταν ένας απαιτητικός χειμώνας, δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλάξαμε τεχνικούς διευθυντές και φέραμε νέες ιδέες στο γκαράζ. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε, εδώ στο Portimao, με όρους βάθρου ή νίκης. Αλλά η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και δουλεύουμε σκληρά. Η Honda και η ομάδα δουλεύουν πολύ σκληρά. Η μόνη μέρα που δούλεψα στην μοτοσυκλέτα ήταν η τελευταία μέρα στο τεστ του Portimao.»

«Είμαστε πιο πίσω και μάλλον δεν θα παλέψουμε για το βάθρο εδώ, πρέπει να δουλέψω με τον εαυτό μου και την ομάδα στη μοτοσυκλέτα. Στο Portimao πλησιάσαμε πιο κοντά σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά στον γρήγορο γύρο είμαστε μακριά από τα Ducati.»

«Στους πρώτους 3/4 αγώνες καταλαβαίνεις αν μπορείς να παλέψεις για τις μπροστινές θέσεις ή να συνεχίσεις να δουλεύεις. Τώρα η Ducati έχει ένα δυνατό πακέτο, ο Pecco είναι ο πιο γρήγορος, είμαστε ακόμα μακριά, αλλά δουλεύουμε στη μοτοσυκλέτα για να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς που είναι οι ίδιοι με τους οποίους είχαμε δυσκολίες πέρυσι.»

«Όσο για την Kalex, δοκίμασα το ψαλίδι στο Misano αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα για το πλαίσιο, δεν ξέρω αν το δουλεύουν. Ο κινητήρας είναι σφραγισμένος αλλά πρέπει να ερευνήσουμε όλους τους άλλους τομείς, η πρόκριση θα είναι πολύ σημαντική γιατί αν δεν έχουμε μια καλή θέση, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από πίσω και στους δύο αγώνες.»


«Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί, τα τελευταία τρία χρόνια ήταν δύσκολα για μένα και για τη Honda. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε οι διεκδικητές του τίτλου, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φτιάξουμε αυτό το έργο.»

«Η θέληση μου και το κίνητρο μου είναι το ίδιο με το 2013 και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αγωνιστώ, πιστεύω στη Honda και μερικές φορές η κατάσταση μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Το είδαμε πέρυσι με τον Pecco»

« Στο τέλος είμαστε μια ομάδα και κερδίζουμε μαζί ή χάνουμε μαζί. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για μένα και για τη Honda. και δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Και για αυτόν τον λόγο δεν είμαστε διεκδικητές του τίτλου την πρώτη μέρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να κάνουμε αυτό το έργο να γίνει πιο ανταγωνιστικό στο μέλλον»

O Marc Marquez κάνει την πρόβλεψη του για το 2023 σε όλες τις κατηγορίες και δεν ποντάρει στον εαυτό του

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner