20 July 2025
MotoGP 2025

Ο Marc Marquez κυριάρχησε στην πίστα του Brno – Bezzecchi και Acosta στο βάθρο – Αποτελέσματα

Ο Marc Marquez συνεχίζει να χτίζει έναν θρύλο γύρω από το όνομά του, κερδίζοντας με επιβλητικό τρόπο το Grand Prix της Τσεχίας στο Brno και κατακτώντας την πέμπτη συνεχόμενη κυριακάτικη νίκη του στη φετινή σεζόν.

Ο Marc Marquez ήταν ασταμάτητος, με στρατηγική και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, σε έναν αγώνα όπου η κορυφή δεν άλλαξε χέρια από τη στιγμή που πήρε τα ηνία, μετά τον 8ο γύρο.

Η εκκίνηση ανήκε στον Francesco Bagnaia, ο οποίος από την pole κράτησε για λίγο την πρωτοπορία. Όμως, πολύ γρήγορα ο Marco Bezzecchi βρήκε τον τρόπο να περάσει μπροστά και έδειχνε ικανός να διαχειριστεί τον ρυθμό. Πίσω του, ο Marquez πίεζε και στον 8ο γύρο έκανε την αποφασιστική του κίνηση στη στροφή 3, παίρνοντας τα ηνία.

Με συνεχόμενους ταχύτερους γύρους, με τον καλύτερο του αγώνα στο 1:53.691, άρχισε να χτίζει διαφορά από τον Bezzecchi, που δεν μπορούσε να απαντήσει, ο οποίος κράτησε γερά τη δεύτερη θέση και πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την Aprilia.

Τρίτος, και για πρώτη φορά στο βάθρο σε αγώνα για την φετινή σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ήταν ο Pedro Acosta. Ο νεαρός Ισπανός είχε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και κατάφερε να αποκρούσει την πίεση του Pecco Bagnaia, ο οποίος τελικά τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Ο Pecco, παρά την pole και τις ελπίδες για επιστροφή στις νίκες, δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό που χρειαζόταν για να απειλήσει πραγματικά.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Raul Fernandez, ενώ έκτος ήταν ο Fabio Quartararo. Ο Jorge Martin, στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό, κατέλαβε την έβδομη θέση, μπροστά από τον Fermin Aldeguer.

Ο Brad Binder ανέβηκε μέχρι την ένατη θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Pol Espargaro.

Κατα το ξεκίνημα του αγώνα είχε πτώση ο Alex Marquez, που έχασε τον έλεγχο της GP24 και έπεσε πάνω στον Joan Mir παρασύροντάς στον μαζί του στην αμμοπαγίδα.

Άτυχος ήταν και ο Enea Bastianini που ενώ πίεζε και εκείνος με τη σειρά του στο ξεκίνημα κάνοντας μια πολύ καλή αρχή φτάνοντας μέχρι και 4ος έχασε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του και είχε πτώση στη στροφή 3 στον όγδοο γύρο.

Ο Fermin Aldeguer αρχικά πήρε την 8η θέση μετά από μάχη με τον Brad Binder, τον οποίο προσπέρασε στον προτελευταίο γύρο. Ωστόσο, δέχθηκε ποινή χρόνου μετά τον αγώνα και έτσι επέστρεψε την 8η θέση στον Binder. Ο Pol Espargaro πέρασε τον Jack Miller στον τελευταίο γύρο, αλλά λόγω της ποινής του Aldeguer, ο Αυστραλός έκλεισε στη δεκάδα.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner