Ο Pedro Acosta έσπασε το μηριαίο οστό σε προπόνηση Motocross και θα χάσει τουλάχιστον τον αγώνα στο Assen

Όπως αναφέρει το «El Periódico de Catalunya», ο Pedro Acosta, πρωταθλητής Moto3, του 2021,  που φέτος αγωνίζεται στην Moto2 (Kalex KTM Ajo), υπέστη μια ατυχή πτώση την Τρίτη όταν έκανε προπόνηση με Motocross και έσπασε το μηριαίο οστό του αριστερού του ποδιού.

Αυτή τη στιγμή εκτός του ότι θα χάσει το Grand Prix της Ολλανδίας αυτό το Σαββατοκύριακο στο Assen, θα περιμένουμε να δούμε πόσο χρόνο ανάρρωσης θα χρειαστεί, και αν τα καταφέρει να επιστρέψει γρήγορα, αφού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μπαίνει σε διάλειμμα πέντε εβδομάδων χωρίς δραστηριότητα.

Ο 18χρονος αναβάτης φαίνεται να έχει ένα καθαρό κάταγμα, αν και σε ένα φέρον οστό τόσο ζωτικής σημασίας όσο το μηριαίο οστό, μπορεί καταρχήν να μην χάσει μόνο τον αγώνα του Assen. Ο Acosta θα χειρουργηθεί στη Βαρκελώνη τις επόμενες ώρες ώστε το κάταγμα να αναρρώσει και να επανέλθει το συντομότερο δυνατό.

Συνήθως η πλήρης αποκατάσταση σε αυτόν τον τύπο τραυματισμού είναι συνήθως περίπου τέσσερις μήνες. Αν και οι οδηγοί “λέγεται” ότι είναι “φτιαγμένοι από διαφορετικά υλικά”, ο Acosta θα πρέπει να μείνει μακριά από τους αγώνες για τουλάχιστον δύο μήνες.

Η κακή τύχη χτύπησε γ την πόρτα του Acosta και τραυματίστηκε στην καλύτερη στιγμή της σεζόν, αφού έχει μια ανοδική πορεία και μετα την δεύτερη θέση στη Γερμανία, είναι 58 βαθμούς πίσω από την κορυφη της Moto2 και με πιθανότητες να παλέψει για το πρωτάθλημα της ενδιάμεσης κατηγορίας τη χρονιά του ντεμπούτου του.

.

Related Posts