Ο Rea κέρδισε τον 1ο αγώνα – Ο Razgatlioglu κέρδισε τον παγκόσμιο πρωτάθλημα WorldSBK 2021, στην Ινδονήσια

Στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδας ξεκίνησε ο 1ος αγώνας WorldSBK, όπου ο Toprak Razgatlioglu είχε τα πάντα υπέρ του, μαζί με την ακύρωση του αγώνα Superpole, για να μπορέσει να είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής 2021, σπάζοντας έτσι την ηγεμονία του Jonathan Rea τα τελευταία 6 χρόνια.

Η βροχή εμφανίστηκε ξανά όταν είχε ήδη διαμορφωθεί το αρχικό πλέγμα, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια ένταση όπως το Σάββατο στην αρχική ώρα του πρώτου γύρου. Ωστόσο, από τη Διεύθυνση Αγώνων αποφάσισαν να καθυστερήσουν ξανά την εκκίνηση. Αυτό κοινοποιήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει ο γύρος προθέρμανσης και οι αναβάτες παρέμειναν στο grid ενώ οι ομάδες τους προσπάθησαν για να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών από στεγνό σε βρεγμένο.

Ο Jonathan Rea πήρε το προβάδισμα με τον Redding δεύτερο και τον Toprak τρίτο. Ο Βρετανός μπορεί να θέλει να ανοίξει μια διαφορά, αλλά ο Razgatlioglu προσπέρασε εύκολα τον Redding. Αλλά έπρεπε  όλοι να είναι προσεκτικοί, καθώς η πίστα ήταν ακόμα πολύ βρεγμένη σε ορισμένα σημεία της.

Ενας συναρπαστικός αγώνα με πολλές μάχες και προσπεράσεις μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Scott Redding που πήρε το προβάδισμα, μπροστά από τον Rea και τον Toprak τρίτο. Ακόμα κι έτσι, ο αναβάτης της Kawasaki Racing Team προσπαθούσε να στριμώξει και να αφήσει ανοιχτό τον τίτλο για να εκμεταλλευτεί τις τελευταίες ευκαιρίες που έχει. Παρά το γεγονός ότι προσπάθησε τα πάντα και κέρδισε τον αγώνα, ο Toprak Razgatlioglu τερμάτισε δεύτερος και είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής WorldSBK.

Ο Jonathan Rea παρέδωσε τον θρόνο του WSBK μετά από 6 χρόνια και αγωνίστηκε μέχρι τέλος κερδίζοντας τον 1ο αγώνα στην Ινδονησία, στον οποίο έκανε ό,τι χρειαζόταν για να προσπαθήσει να ανατρέψει την κατάσταση και να βάλει τον Toprak σε μπελάδες, αλλά ο Τούρκος κατάφερε για να συνεχίσει και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση που χρειαζόταν για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Razgatlioglu είναι ο πρώτος Τούρκος πρωταθλητής στο WorldSBK.

Το βάθρο του αγώνα έκλεισε ο Scott Redding, ενώ την κορυφαία εξάδα συμπλήρωσαν οι Andrea Locatelli, Axel Bassani που έμεινε κοντά με τους τρεις πρώτους μέχρι την μέση του αγώνα και μάλιστα οδήγησε τον αγώνα για μερικές στροφές, και Michael van der Mark.

Τίτλοι οδηγών Superbike World Championship

Related Posts