Ο Valentino Rossi ανακοίνωσε τη λίστα των οδηγών για το 100 Km of Champions 2022 που θα γίνει στο Ράντζο του στην Tavullia

Ο Valentino Rossi ανακοίνωσε τη λίστα των οδηγών για το 100 Km of Champions 2022 που θα γίνει στο Ράντζο του στην Tavullia

Η σεζόν 2022 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, αλλά πριν από τις διακοπές πολλοί αναβάτες θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα, αυτό το Σαββατοκύριακο στον αγώνα «100 Km of Champions» στο ράντζο Tavullia Ranch του Valentino Rossi.

Στην φετινή διοργάνωση που είναι η 8η χρονιά που γίνεται θα λάβουν μέρος έως και σαράντα αναβάτες, μεταξύ αυτών και οκτώ αναβάτες MotoGP.

Παρών θα είναι εκτός από τον πρωταθλητή MotoGP  Pecco Bagnaia , και ο πρωταθλητής Moto2, Augusto Fernández , ο οποίος την επόμενη χρονιά θα κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία με την GasGas-Tech3. Επίσης θα είναι και οι καλύτεροι rookies της σεζόν και στις δύο κατηγορίες, ο Marco Bezzecchi και ο Pedro Acosta . Η λίστα συνεχίζεται με τους Fabio Di Giannantonio , Jorge Martin , Franco Morbidelli , Alex Rins και τον αδερφό του Valentino, Luca Marini , ο οποίος κατέχει το ρεκόρ πίστας και είναι συνήθως το ζευγάρι του Rossi σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος διεξάγεται σε ομάδες δύο οδηγών.

Επίσης θα είναι και οι Andrea Dovizioso , Danilo Petrucci και ο Tito Rabat , μαζί με άλλους σημαντικούς συμμετέχοντες, όπως ο Albert Arenas , ο Xavier Artigas , ο Manu González και ο Καταλανός Ferran Cardús.

Ο αγώνας των 100 Km of Champions αποτελείται από έναν ατομικό αγώνα το βράδυ της Παρασκευής, στον οποίο υπολογίζεται ο μέσος όρος μεταξύ των δύο μελών της ομάδας. Το Σάββατο θα διεξαχθεί ένας αγώνας με εκκίνηση τύπου Le Mans, προγραμματισμένος για 50 γύρους με αλλαγή οδηγού κάθε πέντε γύρους.

 1. VALENTINO ROSSI
 2. PEDRO ACOSTA
 3. NICCOLO ANTONELLI
 4. ALBERT ARENAS
 5. XAVIER ARTIGAS
 6. FRANCESCO BAGNAIA
 7. LORENZO BALDASSARRI
 8. ELIA BARTOLINI
 9. AXEL BASSANI
 10. MARCO BELLI
 11. MARCO BEZZECCHI
 12. FERRAN CARDUS
 13. RAFFAELE DE ROSA
 14. FABIO DI GIANNANTONIO
 15. ANDREA DOVIZIOSO
 16. FILIPPO FARIOLI
 17. AUGUSTO FERNANDEZ
 18. MATTEO FERRARI
 19. FEDERICO FULIGNI
 20. FILIPPO FULIGNI
 21. LORENZO GABELLINI
 22. PAULIN GAUTIER
 23. MANUEL GONZALEZ
 24. ALESSANDRO GRAMIGNI
 25. SAMMY HALBERT
 26. STEFANO MANZI
 27. LUCA MARINI
 28. JORGE MARTIN
 29. ANDREA MIGNO
 30. FRANCO MORBIDELLI
 31. MATTIA PASINI
 32. MATTEO PATACCA
 33. DANILO PETRUCCI
 34. TITO RABAT
 35. MICHAEL RINALDI
 36. ALEX RINS
 37. ALEX SALVINI
 38. ALBERTO SURRA
 39. CELESTINO VIETTI
 40. ALESSANDRO ZACCONE