Ποιοι έπεσαν περισσότερες φορές μέχρι τώρα στο MotoGP – Δείτε τα στατιστικά νούμερα

Η Honda, μια μοτοσικλέτα στο όριο με τις περισσότερες πτώσεις στη σεζόν του 2021. Ο Pol Espargaro ηγείται της κατάταξης με 13 πτώσεις.

Οι ψυχροί αριθμοί δεν ψεύδονται. Το Honda RC213V είναι μία από τις πιο δύσκολες και οριακές μοτοσυκλέτες στο πλέγμα , που είναι δύσκολο να την οδηγήσουν εύκολα. Απλώς πρέπει να δείτε τον αριθμό των πτώσεων μέχρι στιγμής στη σεζόν του 2021.

Η Honda είναι κυρίαρχη σε αυτήν την ενότητα. Το ότι έχουν υποστεί τόσες  πολλές πτώσεις δεν φαίνεται να είναι τυχαίο αποτέλεσμα.

Αυτός που ηγείται αυτών των (οδυνηρών) στατιστικών δεδομένων είναι ο Pol Espargaró . Ο Ισπανός, ο οποίος είναι στην πρώτη του χρονιά στην Repsol Honda, έχει 13 πτώσεις μετά την πραγματοποίηση των πρώτων εννέα αγώνων.

Για την Honda έχουμε ακόμα τον Álex Márquez που έχει 10 πτώσεις, ο Marc Márquez έχει 9 πτώσεις και ο Takaaki Nakagami είναι αυτός με τις λιγότερες πτώσεις που φτάνουν τις 6 . Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Stefan Bradl, δοκιμαστής της Repsol Honda που αντικατέστησε τον Marc λόγω του σοβαρού τραυματισμού του πέρυσι στη Jerez, είχε επίσης μια πτώση στο Losail.

Συνολικά 39 πτώσεις από τις 137 πτώσεις στην μεγάλη κατηγορία. Ένα ανησυχητικό ποσοστό (σχεδόν 30%) που κάνει τη Honda να πρωτοστατήσει σε αυτή την “καταραμένη” κατάταξη.

Αλλά πολύ κοντά πίσω από την Honda έρχεται η Ducati που υποφέρει από τις πολλές πτώσεις που φτάνουν τις 34, αλλά είναι περισσότεροι οι οδηγοί της. Ο αναβάτης με τις περισσότερες πτώσεις είναι ο Johann Zarco , ο οποίος ήταν αυτός με τις περισσότερες πτώσεις την περασμένη σεζόν με 15 πτώσεις .

Η KTM κλείνει αυτό το “δυσάρεστο” βάθρο αφού είναι 3η στην σειρά με 22 πτώσεις.

Η Aprilia, με δυο οδηγούς, βρίσκεται στην 4η θέση με 16 πτώσεις, με τις 10 από αυτές να τις έχει ο Aleix Espargaro, οπού βρίσκεται και 2ος στην συνολική λίστα των οδηγών με πτώσεις μαζί με τον Nakagami και τον Alex Marquez.

Αυτοί που “πάνε καλά” είναι η Yamaha με 4 οδηγούς έχει 14 πτώσεις. Ο Valentino Rossi είναι ο πρώτος οδηγός με 5 πτώσεις, ενώ ακολουθεί ο Maverick Vinales με 4 πτώσεις. Ο ηγέτης της βαθμολογίας Fabio Quartararo έχει μόλις δύο πτώσεις, όπως και ο Franco Morbidelli, ενώ μια πτώση είχε και ο Αμερικανός Gerloff που αντικατέστησε τον Franco Morbidelli στο Άσεν .

Η Suzuki, με δυο οδηγούς, έχει τις λιγότερες πτώσεις που φτάνουν τις 12. Πρώτος σε πτώσεις της μάρκας είναι ο Alex Rins με 8 πτώσεις που τον φέρνει στην 6η θέση στην λίστα των οδηγών, ενώ ο ομόσταυλος του Joan Mir, έχει 4 πτώσεις.

Στις άλλες κατηγορίες όπως στην Moto2 εκείνος που έπεσε περισσότερες φορές είναι ο Aron Canet με 13 πτώσεις, ενώ στην Moto3 ο John McPhee, ο Tatsuki Suzuki και ο Andrea Migno είχαν 9 πτώσεις και με τον ηγέτη της βαθμολογίας, Pedro Acosta , να έχει 8 πτώσεις.

Δυο στις τρεις πτώσεις στο MotoGP το 2021 είναι από αναβάτες της Honda και της Ducati