Πρόκληση για τον εντός έδρας αγώνα της Michelin στο Le Mans στον 1.000ο αγώνα του MotoGP – Michelin Preview

Πρόκληση για τον εντός έδρας αγώνα της Michelin, SHARK Grand Prix de France, στον 1.000ο αγώνα του MotoGP

  • Η πίστα Le Mans θα φιλοξενήσει τον 5ο αγώνα MotoGPTM για το 2023 – το 1.000ο grand prix στην 74χρονη ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος
  • Η Michelin Motorsport θα φέρει ελαστικά που ταιριάζουν με τις προκλήσεις της πίστας και καιρικές συνθήκες, καθώς ο καιρός ενδέχεται να είναι κρύος και υγρός αυτή την εποχή του χρόνου
  • Ένας εντός έδρας αγώνας για τη Michelin, με 110.000 θεατές να έχουν σημειώσει νέο ρεκόρ προσέλευσης εκεί το 2022

O αγώνας SHARK Grand Prix de France MotoGP θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Μαΐου στην πίστα Bugatti του Le Mans στην περιοχή Sarthe της Γαλλίας. Είναι ο πλησιέστερος αγώνας στο ημερολόγιο στην έδρα της Michelin στο Clermont-Ferrand και, ως εκ τούτου, θεωρείται ως ένας αγώνας εντός έδρας για τη Michelin.

Μετά και τους αγώνες στην αρχή της σεζόν στην Πορτογαλία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ και την Ισπανία, o πέμπτος αγώνας για το 2023 αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο πλήθος θεατών. Πίστα με ανωφέρειες και κατωφέρειες μήκους 4.185 χιλιομέτρων, γενικά πολύ σφιχτή που διαθέτει εννέα δεξιές και πέντε αριστερές στροφές, με μία μόνο ευθεία –μπροστά από τα pits– μήκους 674 μέτρων. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνεργατών της, η Michelin επέλεξε ένα ελαστικό με συμμετρικό πέλμα μπροστά, διαθέσιμο σε τρια μείγματα γόμας, ενώ για τον πίσω τροχό θα είναι διαθέσιμα το μαλακό και μεσαίο μέιγμα γόμας ασύμμετρης σχεδίασης.

« Με αυτήν την επιλογή ελαστικών, στόχος μας για το Γαλλικό Grand Prix δεν είναι μόνο να παρέχουμε στους αναβάτες ένα πακέτο υψηλών επιδόσεων, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι θα αισθάνονται σιγουριά αυτές τις τρεις ημέρες », δήλωσε ο Piero Taramasso, Michelin Two-Wheel Motorsport Manager. « Η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι τόσο σκληρή αλλά επιλέξαμε να ενισχύσουμε τη δεξιά πλευρά των πίσω ελαστικών, επειδή υπάρχουν σχεδόν διπλάσιες δεξιές στροφές από ό,τι οι αριστερές. Σύμφωνα με τους φετινούς κανονισμούς, μόνο δύο μείγματα γόμας θα είναι διαθέσιμα για τον πίσω τροχό. Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα κρύου καιρού στο Le Mans αυτή την εποχή του χρόνου, επομένως το μαλακό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick θα είναι ιδανικό για ένα τέτοιο σενάριο, επειδή λειτουργεί καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το μεσαίο μείγμα γόμας αποτελεί εναλλακτική επιλογή, ειδικά σε πιο ζεστό καιρό, έτσι ώστε να καλύπτει τις υπόλοιπες συνθήκες. Αυτός είναι ο εντός έδρας αγώνας μας, οπότε προφανώς θα είμαστε υπό λίγο μεγαλύτερη πίεση από ό,τι συνήθως, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το 1.000ο Grand Prix του MotoGP θα έχει μεγάλη επιτυχία. Οι κερκίδες θα είναι γεμάτες και θα είναι ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο για τους φιλάθλους!».

 Σε περίπτωση βροχής, τα ελαστικά MICHELIN Power Rain θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, με τα πίσω ελαστικά να είναι ασύμμετρα, με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος.

Οι αναβάτες του MotoGP θα πάρουν θέσεις στην πίστα, την Παρασκευή 12 Μαΐου το πρωί, για το πρώτο από τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκίμων, από τις οποίες οι δέκα ταχύτεροι αναβάτες θα κλείσουν τη θέση τους στο δεύτερο μέρος των προκριματικών (Q2) την επόμενη μέρα. Μετά την ελεύθερη δοκιμή το πρωί του Σαββάτου, οι δύο κορυφαίοι αναβάτες από το Q1 θα προχωρήσουν με παρόμοιο τρόπο στο shootout Q2 pole-position, το οποίο θα καθορίσει τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης και για τους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου. Ο αγώνας Sprint ξεκινά στις 15 :00 τοπική ώρα του Σαββάτου, με το κύριο γεγονός – το ίδιο το Grand Prix – να ξεκινάει λίγο λιγότερο από 24 ώρες αργότερα στις 14:00 της Κυριακής 14 Μαΐου.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner