Ο Razgatlioglu είχε μια “πολύ θετική” παρθενική δοκιμή με τη Yamaha YZR-M1 MotoGP στο Aragon

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής FIM Superbike Toprak Razgatlioglu ολοκλήρωσε την πρώτη του δοκιμή με το Yamaha YZR-M1 κατά τη διάρκεια μιας μονοήμερης ιδιωτικής δοκιμής MotoGP στην πίστα MotorLand Aragon σήμερα.

 

Ο Toprak Razgatlioglu από τη Yamaha R1 του, τώρα είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την YZR-M1, μια μοτοσυκλέτα MotoGP, οδηγώντας 40 γύρους στην πίστα του Aragon.

Η μεγάλη ευθεία μεταξύ των στροφών 15 και 16, μαζί με έναν συνδυασμό γρήγορων στροφών και πιο αργών τμημάτων γύρω από την πίστα MotorLand Aragon μήκους 5.078 km, επέτρεψαν στον Razgatlioglu να βιώσει όλες τις πτυχές της απόδοσης του Yamaha YZR-M1.

Ο 25χρονος ξεκίνησε τη μέρα με μια έξοδο 12 γύρων για να κατανοήσει τη μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά Michelin, ολοκληρώνοντας πιο σύντομες διαδρομές στη συνέχεια, καθώς η ομάδα δοκιμών MotoGP της Yamaha έκανε προσαρμογές στη μοτοσυκλέτα με βάση το Razgatlioglu.

Στην ετοιμότητα για να βοηθήσει τον Razgatlioglu να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και ταχύτητα στο Yamaha YZR-M1 ήταν ο οδηγός δοκιμών MotoGP της Yamaha, Cal Crutchlow, του οποίου τους χρόνους γύρων ο πρωταθλητής WorldSBK του 2021 χρησιμοποίησε ως σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Δυστυχώς, η δοκιμή διακόπηκε λόγω μιας έντονης βροχόπτωσης πριν το τέλος αργά το απόγευμα, η οποία δεν έδωσε στον Razgatlioglu την ευκαιρία να βελτιώσει περαιτέρω τον πολλά υποσχόμενο πρώιμο ρυθμό του.

Toprak Razgatlioglu: «Αυτή ήταν η πρώτη μου μέρα στη μοτοσυκλέτα Yamaha M1 MotoGP και ένιωθα εντελώς διαφορετική από την R1 μου. Περισσότερη ιπποδύναμη, διαφορετικά ηλεκτρονικά, κιβώτιο ταχυτήτων seamless, όλα αυτά είναι εντελώς νέα για μένα. Με κάθε γύρο μάθαινα περισσότερα, γιατί μετά τα superbike δεν είναι τόσο εύκολο να προσαρμοστείς στη μηχανή MotoGP. Ευτυχώς, είχα τον Cal Crutchlow σε ετοιμότητα για να μου δώσει συμβουλές και μπόρεσε να με βοηθήσει πολύ. Η μοτοσυκλέτα έχει καλή αίσθηση, ειδικά στην ευθεία όπου είναι πολύ γρήγορη, και ήταν ενδιαφέρον να γνωρίσεις τα φρένα άνθρακα. Οι συνθήκες ήταν πολύ ζεστές σήμερα, οπότε κολλήσαμε να κάνουμε πέντε ή έξι γύρους μόνο μετά την αρχική διαδρομή των 12 γύρων για να έχουμε μια πρώτη αίσθηση για τη μοτοσυκλέτα. Όταν παρακολουθώ τις μοτοσυκλέτες MotoGP στην τηλεόραση εδώ στο Aragon, μπορείς να δεις ότι είναι λίγο ανώμαλο και μπορώ να το νιώσω εδώ σήμερα. Δεν είναι τόσο κακό, πρέπει να κρατάς το γκάζι ανοιχτό για να περάσεις μέσα από τα χτυπήματα, γιατί αν κλείσεις τότε γίνεται πιο ασταθές. Συνολικά, ένα πολύ θετικό τεστ, ακόμα κι αν συντομεύτηκε από τη βροχή σήμερα το απόγευμα, πράγμα που σήμαινε ότι δεν έκανα τόσους γύρους όσους θα ήθελα. Μου άρεσε πολύ να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα MotoGP, τόσο πολύ. Ευχαριστώ τη Yamaha που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Related Posts