20 May 2024
MotoGP 2024

ΕΠΙΣΗΜΟ : O Fabio Quartararo μένει στην Yamaha μέχρι το 2026

Παρά τις φήμες για μετακίνηση του Γάλλου Παγκόσμιου Πρωταθλητή από την Yamaha, τελικά οι Ιάπωνες «δεν τον άφησαν να φυγει»

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά η Yamaha Motor Co., Ltd. επιβεβαιώνει τον Fabio Quartararo ως αναβάτη της Factory Yamaha για τη σεζόν 2025 και 2026 στο MotoGP.

Η διατήρηση του εξαιρετικά ταλαντούχου Γάλλου στην ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP ήταν κορυφαία προτεραιότητα για το εργοστάσιο της Iwata, καθώς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξουν τον Quartararo. Η απόφασή του να «μείνει με τη μπλε ομάδα» επηρεάστηκε θετικά από την ισχυρή δέσμευση που έχει αναλάβει η Yamaha να επιστρέψει στις νίκες με τη συνεχή εξέλιξη της YZR-M1.

Αν και «μόνο» στον τέταρτο χρόνο τους μαζί, ο συνδυασμός Quartararo-Yamaha θεωρείται ήδη ένα φυσικό ζευγάρι μεταξύ των οπαδών του MotoGP. Η επιτυχημένη συνεργασία οδήγησε στον πρώτο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP του Quartararo το 2021, στην πρώτη του σεζόν με την Factory Team και στον τίτλο του Vice Champion το 2022.

Περαιτέρω κορυφαία σημεία της Yamaha στο βιογραφικό του Quartararo είναι οι 8 νίκες σε αγώνες και τα 21 βάθρα με την Factory Team τις σεζόν 2021-2024 μέχρι στιγμής, καθώς και οι 3 νίκες σε αγώνες και τα 10 βάθρα με τη δορυφορική ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, εξασφάλισε 16 pole positions και 41 εκκινήσεις στην πρώτη σειρά από συνολικά 93 Σαββατοκύριακα Grand Prix στο YZR-M1

Αυτά τα επιτεύγματα, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες δεξιότητές του, τα απαράμιλλα κίνητρα και τη χαρούμενη προσωπικότητά του, έχουν τη Yamaha απόλυτα σίγουρη για τη συνεργασία της με τον 24χρονο.

Fabio Quartararo: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι πρόκειται να συνεχίσω την περιπέτειά μου στα ΜΠΛΕ!»

«Τον περασμένο χειμώνα η Yamaha μου απέδειξε ότι έχει μια νέα προσέγγιση και μια νέα επιθετική νοοτροπία. Η αυτοπεποίθησή μου είναι υψηλή: θα επιστρέψουμε μαζί στην κορυφή»

«Πριν από έξι χρόνια, μου έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στο MotoGP και από τότε έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα μαζί. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να αρχίσουμε να παλεύουμε ξανά για τη νίκη. Θα δουλέψω σκληρά, και είμαι σίγουρος ότι μαζί θα πετύχουμε το όνειρό μας για άλλη μια φορά!»

https://twitter.com/YamahaMotoGP/status/1776165401291796806?t=zOLOtPDrMffgdz4oVmHUqQ&s=19

LIN JARVIS – Managing Director, Yamaha Motor Racing: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Fabio θα παραμείνει αναβάτης της Yamaha.Η διατήρηση του Fabio ως μέρος της Factory Team είναι αναπόσπαστο κομμάτι του MotoGP Project της Yamaha. Ο Fabio είναι εξαιρετικό ταλέντο, εργατικός, σπουδαίος ομαδικός παίκτης και έχει πολλά ανταγωνιστικά χρόνια μπροστά του.»

«Η Yamaha Motor Company, η Yamaha Motor Racing και η Monster Energy Yamaha MotoGP Team δεν φείδονται προσπαθειών για να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον με τον Fabio ακολουθώντας μια πιο «επιθετική προσέγγιση» στην ανάπτυξη των μοτοσυκλετών.»

«Έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό μας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος εσωτερικής διαχείρισης, πρόσληψης κορυφαίας τεχνογνωσίας στον κλάδο, νέες εξωτερικές τεχνικές συνεργασίες, αυξημένο προϋπολογισμό ανάπτυξης και εντατικό πρόγραμμα δοκιμών. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τη διαδικασία για να επιστρέψουμε στις νίκες. Ο Fabio έχει καταλάβει αυτή τη δέσμευση και αυτό του έδωσε την αυτοπεποίθηση να πάρει την απόφασή του να μείνει μαζί μας για τα επόμενα χρόνια.»

«Ο Fabio είναι στη Yamaha από το 2019 και μαζί μας, στην Factory Team, από το 2021. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών, πετύχαμε πολλές επιτυχίες: 8 νίκες, 21 βάθρα, έναν Παγκόσμιο τίτλο MotoGP και μια δεύτερη θέση στην βαθμολογία για τον τίτλο.»

«Είμαστε οι πρώτοι που παραδεχόμαστε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε για να επιστρέψουμε στο ανταγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρισκόμασταν το 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αλλά με τον Φάμπιο ξέρουμε ότι θα καταβάλλει πάντα το 100% της καλύτερής του προσπάθειας. Είναι επίσης φυσικό να δημιουργήσει αρμονία και καλή ατμόσφαιρα με όλα τα μέλη του προσωπικού. Μπορεί να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη της Ομάδας και της Yamaha σε κάθε βήμα της διαδρομής καθώς προκαλούμε να κερδίσουμε περισσότερα πρωταθλήματα μαζί.»

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events