ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Márquez στην Αμερική για να υποβληθεί σε επέμβαση στο χέρι για τέταρτη φορά και μάλλον χάνει το υπόλοιπο της σεζόν

Ο Marc Márquez θα υποβληθεί σε επέμβαση για τέταρτη φορά την επόμενη εβδομάδα, για να προσπαθήσει να λύσει μια για πάντα τα προβλήματα που έχει στο δεξί του χέρι.

Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ πιθανό ο αναβάτης της Honda να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, δεδομένου ότι ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης για μια επέμβαση αυτού του διαμετρήματος είναι περίπου πέντε μήνες.

Σε μην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο Mugello μετα την διαδικασία της Pole Position ο Marc Marquez και ο μάνατζερ της ομάδας Albert Puig ανακοίνωσαν την επερχόμενη χειρουργική επέμβαση του Ισπανού οκτώ φορές παγκοσμίου πρωταθλητή στο χέρι του!

Χθες αποφασίστηκε να γίνει η εγχείρηση, αφού τώρα το κόκαλο είναι έτοιμο, έτσι μετα από αυτό το GP, ο Marquez θα σταματήσει τους αγώνες για να πάει να εγχειριστεί στην Αμερική!

Ο Marquez είπε στην συνέντευξη πως από τον Οκτώβριο μιλούσε με τους γιατρούς του για το πρόβλημα με το χέρι του, αφού περνώντας ο καιρός πονούσε και πάλι το χέρι του, οι γιατροί έκαναν και πάλι λεπτομερείς εξετάσεις και αφού διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει πλέον μόλυνση στο χέρι του και δεν παίρνει αντιβιοτικά, το κόκαλο είναι έτοιμο να δεχτεί μια εγχείρηση για να λυθεί το πρόβλημα!

Έτσι την Παρασκευή το βράδυ αποφασίστηκε μετα από παρότρυνση των γιατρών να σταματήσει τώρα τους αγώνες και να χειρουργηθεί!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ HONDA

Ο Marc Márquez θα υποβληθεί σε τέταρτη χειρουργική επέμβαση στο δεξί του βραχιόνιο, κατευθυνόμενος στην Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα.

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team έχει υποστεί σημαντικούς περιορισμούς τους τελευταίους μήνες που τον εμπόδισαν να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, επέλεξε να χειρουργηθεί 18 μήνες μετά την τελευταία του επέμβαση.

Ο Márquez, αφού δεν αισθάνθηκε σημαντικές βελτιώσεις τους τελευταίους μήνες και συμβουλεύτηκε άλλους ειδικούς, μαζί με την ιατρική του ομάδα εξέτασαν την επιλογή μιας νέας επέμβασης. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 31 Μαΐου για χειρουργική επέμβαση, υπό τη διεύθυνση του Δρ. Joaquin Sánchez Sotelo. Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγχειρητική περίοδος, θα επιστρέψει στην Ισπανία για να ξεκινήσει η αποθεραπεία του. Στη συνέχεια, οι γιατροί θα αξιολογήσουν την κατάσταση του Márquez και την περίοδο ανάρρωσής του.

Marc Márquez

«Δυστυχώς, πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα από τη σεζόν του 2022 που θα με κρατήσει μακριά από τον ανταγωνισμό για λίγο. Μετά από όλους αυτούς τους μήνες εντατικής δουλειάς με τη νέα μου ιατρική ομάδα στη Μαδρίτη, η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί και μείωσα την ενόχληση στο δεξί μου χέρι για να μπορέσω να αγωνιστώ στο Grand Prix, αλλά εξακολουθώ να έχω σημαντικούς περιορισμούς στο βραχιόνιό μου. δεν μου επιτρέπει να οδηγήσω σωστά την μοτοσυκλέτα και να πετύχω τους στόχους που πάντα έθεσα για τον εαυτό μου».

«Για αυτόν τον λόγο, μαζί με την ιατρική μου ομάδα, τον Δρ. Samuel Antuña και τον Dr. Angel Cotorro, και μετά από διαβούλευση με ειδικούς από την Mayo Clinic, πήρα την απόφαση να πραγματοποιήσω μια νέα επέμβαση με στόχο βελτιώνοντας τη θέση μου στην μοτοσυκλέτα που θα μου επιτρέψει να οδηγώ χωρίς τους τρέχοντες περιορισμούς. Προσωπικά, έχω το μέγιστο κίνητρο και ενθουσιασμό να συνεχίσω να δουλεύω και να κάνω την προσπάθεια να επιστρέψω για να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη τη στήριξη που μου έδειχνε πάντα η οικογένειά μου, τους έμπιστους ανθρώπους γύρω μου, την ομάδα της Repsol Honda, ολόκληρη την ιατρική μου ομάδα και ειδικά όλους τους οπαδούς που είναι πάντα δίπλα μου στις καλές και τις κακές στιγμές».

Δρ. Sanchez Sotelo

«Δεδομένης της έλλειψης επαρκούς κλινικής βελτίωσης με τη θεραπεία αποκατάστασης και με τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας, ο Marc Márquez θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στην κλινική Mayo στις ΗΠΑ, για να βελτιώσει την ενόχληση στο δεξί του χέρι που προέρχεται από την απώλεια κινητικότητας. στο μπράτσο.»

«Η χειρουργική επέμβαση θα αποτελείται από την εξαγωγή του υλικού οστεοσύνθεσης από τον ώμο του που σχετίζεται με οστεοτομία βραχιονίου για να αυξηθεί η εξωτερική περιστροφική κίνηση του βραχίονα και να διατηρηθεί η σταθερότητα του ώμου».

Marc Marquez: “Για μένα δεν έχει νόημα να οδηγώ έτσι, είναι εφιάλτης”

Related Posts