20 May 2024
WSBK 2024

Η Bimota επιστρέφει στο WorldSBK το 2025 by Kawasaki Racing Team

Είναι γνωστό πως τo 2019 η Kawasaki εξαγόρασε σχεδόν το 50% της Ιταλικής Bimota.

Τώρα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από την Kawasaki Racing Team, για μια νέα ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα WorldSBK της εμβληματικής Bimota σε συνεργασία με την Kawasaki Racing Team.

Η εμβληματική ιταλική κατασκευάστρια μοτοσικλετών Bimota πρόκειται να επιστρέψει στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή το 2025, συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα Motul FIM WorldSBK.

Jon Ekerold σε μια δικύλινδρη, δίχρονη μηχανή Bimota YB3

Νικητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 350cc 1980 με τον Jon Ekerold σε μια δικύλινδρη, δίχρονη μηχανή Bimota YB3. Μια ακόμα επιτυχία επιτεύχθηκε επίσης στο TT Formula 1 με τον θρύλο Virginio Ferrari σε ένα YB4R να παίρνει διακρίσεις του Πρωταθλήματος το 1987.

Με τις τετράχρονες μοτοσυκλέτες, η Bimota κέρδισε τουλάχιστον επτά αγώνες στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 1988 χάρη στους Davide Tardozzi (5) και Stephane Mertens (2). Ακόμη και το 2000, η Bimota ήταν ακόμα σε θέση να πετύχει μια νίκη στον αγώνα WorldSBK χάρη στον αείμνηστο, σπουδαίο Anthony Gobert σε μια μηχανή SB8R που ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου σε ένα βρόχινο Σαββατοκύριακο στο Phillip Island.

Για τη σεζόν 2025, η Bimota θα συνεργαστεί με την Kawasaki σε μια κοινοπραξία που θα χρησιμοποιήσει ένα πλαίσιο Bimota με κινητήρα Kawasaki (συν συμμαχική τεχνολογία), που θα αγωνίζεται στο WorldSBK. Όχι μόνο θα έχει τον γνώριμο κινητήρας Ninja ZX-10RR, αλλά και πολλούς από το προσωπικό της ομάδας καθώς η Kawasaki θα μεταφέρει τις προσπάθειές της στο αγωνιστικό πρόγραμμα Bimota, σηματοδοτώντας μια στιγμή ορόσημο στο ταξίδι της Kawasaki Racing Team μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στην κορυφαία παγκόσμια κατηγορία αγώνων που βασίζονται σε μηχανές παραγωγής που μπορούν να αγοραστούν από το κοινό.

Anthony Gobert σε μια Bimota SB8R στο Phillip Island.

Αναγνωρίζοντας όχι μόνο την κληρονομιά της Kawasaki στους αγώνες Superbike, αλλά και τη στενή συνεργασία και τις συνέργειες μεταξύ του πλειοψηφικού μετόχου της Bimota, Kawasaki, και του Ιταλού κατασκευαστή με έδρα το Ρίμινι, η νέα ομάδα θα λειτουργεί με τον τίτλο Bimota by Kawasaki Racing Team.

Διαθέτοντας ένα μηχάνημα που αναπτύχθηκε από κοινού από την Bimota και την Kawasaki, η νέα ομάδα θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη παγκόσμια αναγνώριση και παρουσία της μάρκας Bimota στην αγορά, καθώς και καθοριστικής σημασίας για την ανάδειξη της χειροποίητης δεξιοτεχνίας και της φροντίδας που απαιτείται για τη δημιουργία κάθε προϊόν Bimota. Αυτή η ευρύτερη εκτίμηση της μάρκας Bimota και του βασικού αγωνιστικού DNA της αναμένεται επίσης να δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση και πωλήσεις μοτοσικλετών δρόμου Bimota.

Μιλώντας για τη νέα κατεύθυνση για την Kawasaki στο WorldSBK, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kawasaki Motors, Ltd. Hiroshi Ito, δήλωσε: «Η Bimota έχει μια αξιοζήλευτη φήμη για την αριστεία στο σχεδιασμό και την κατασκευή μοτοσυκλετών. Ως μέρος του οράματός μας για την εξέλιξη αυτής της παγκοσμίως διάσημης μάρκας, βλέπουμε τους αγώνες ως ένα λογικό επόμενο βήμα τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη προϊόντων όσο και την έκθεση της μάρκας στην παγκόσμια σκηνή. Η δέσμευσή μας στο WorldSBK είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ και ελπίζουμε ότι αυτό το νέο αγωνιστικό έργο θα δώσει ενέργεια στους θαυμαστές τόσο της Bimota όσο και της Kawasaki. Το πάθος για την επιτυχία στον αγώνα παραμένει και ανυπομονούμε για την παρουσία του Bimota by Kawasaki Racing Team στο πλέγμα WorldSBK 2025».

Εκ μέρους της Bimota, ο COO, Pierluigi Marconi, σχολίασε: «Η μηχανική, η τεχνολογία και η καθημερινή επιχειρηματική υποστήριξη που ήδη προσφέρεται από την Kawasaki έχει επαναφέρει τη Bimota σταθερά στη συνείδηση των μέσων ενημέρωσης και των πιθανών πελατών, τώρα είναι ώρα να κάνουμε ένα επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας.»

«Η Bimota είχε τους αγώνες ως μέρος του DNA της από την πρώτη μέρα και το να αγωνίζεται στο WorldSBK παράλληλα με την ανάπτυξη της νέας γκάμα των προϊόντων μας, διευρύνοντας παράλληλα το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων, έχει μια αναμφισβήτητη λογική.»

«Με την απαράμιλλη εμπειρία των υπαρχόντων ειδικών της αγωνιστικής ομάδας Kawasaki συν την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία της Kawasaki Motors, Ltd. στην Ιαπωνία, μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία. Η Bimota by Kawasaki Racing Team σίγουρα θα αποτελέσει τα θεμέλια του επόμενου κεφαλαίου στην ιστορία της Bimota».

Ο Διευθυντής Ομάδας KRT, Guim Roda, κατέληξε: «Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, εγώ, και όλοι όσοι είμαστε στο εργαστήριο KRT στο Granollers, αφιερωθήκαμε ολόψυχα στο έργο Kawasaki Superbike και κερδίσαμε επτά τίτλους αναβάτη WorldSBK εκείνη την εποχή, καθώς και πολλά βραβεία ομάδας και κατασκευαστή. Τώρα – αφού η Kawasaki αγωνίστηκε για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο πρωτάθλημα Superbike – είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος μιας νέας εποχής που διαμορφώνει την υποδομή του νέου Bimota by Kawasaki Racing Team.»

«Σίγουρα θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε και να γιορτάσουμε την κληρονομιά της Kawasaki στους αγώνες Superbike, αλλά είμαστε επίσης εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που αποτελούμε βασικό συστατικό αυτής της νέας κοινοπραξίας Bimota και Kawasaki. Αυτή είναι μια εξέλιξη για την προσέγγιση της Kawasaki στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων παραγωγής και μας τιμά να παίξουμε τον ρόλο μας σε αυτό το νέο έργο. Είμαι βέβαιος ότι διαθέτουμε την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται για να πετύχουμε και θα είναι μια φρέσκια, δυναμωτική εμπειρία η παρουσία μιας εντυπωσιακής ομάδας δύο αναβατών στο πρωτάθλημα Motul FIM WorldSBK 2025.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events