Ο Nicolo Bulega πήρε την πρώτη του νίκη στο Misano και έφτασε τις 23 συνεχόμενες – Iker Lecuona και Yari Montella στο βάθρο – Αποτελέσματα
Ο Nicolo Bulega κέρδισε τον πρώτο αγώνα του WorldSBK στο Misano για τον 7ο γύρο πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στην πίστα στον θεσμό.
Ο Bulega τερμάτισε πρώτος μετά από 21 γύρους από τον Iker Lecuona, και τον Yari Montella.
Ο Lecuona έκανε καλύτερη εκκίνηση από τον Bulega και πέρασε πρώτος στην πρώτη στροφή. Ο Ισπανός κράτησε τη θέση του στις πρώτες στροφές, όμως ο Bulega απάντησε στη Κ8 και ανέκτησε την πρωτοπορία. Από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισε σταδιακά να ανοίγει τη διαφορά, αυξάνοντας τον ρυθμό του γύρο με τον γύρο.
LIGHTS OUT🚦
Rocket start from @LecuonaIker who takes the lead🚀🔥#EmiliaRomagnaWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/OeEFHdi7Ct
— WorldSBK (@WorldSBK) June 13, 2026
Ο Bulega δεν απειλήθηκε στη συνέχεια και πήρε τη νίκη με διαφορά 6.117 δευτερολέπτων από τον Lecuona. Στον 5ο γύρο σημείωσε και νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου αγώνα με 1:32.552. Η νίκη αυτή επέκτεινε το σερί του στους 23 συνεχόμενους νικηφόρους αγώνες και στους 32 συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο.
🏆 @nbulega remains UNBEATABLE 🏆@LecuonaIker and Yari Montella will join #11 on the podium here at Misano🔥#EmiliaRomagnaWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/KDaZkMohJ8
— WorldSBK (@WorldSBK) June 13, 2026
Ο Lecuona ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση, συνεχίζοντας το δικό του σερί δεύτερων θέσεων. Δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Bulega μετά τους πρώτους γύρους, αλλά κράτησε με άνεση τη θέση του μπροστά από τον Montella.
Let’s peek at the current top three, led by @nbulega 👀💨#EmiliaRomagnaWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/rYtyAyuUy3
— WorldSBK (@WorldSBK) June 13, 2026
Ο Montella τερμάτισε τρίτος με την Barni Spark Racing Team. Ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Lorenzo Baldassarri στη Κ5 στον πέμπτο γύρο και στη συνέχεια διατήρησε τη θέση του μέχρι το τέλος, παίρνοντας το πρώτο του βάθρο στο Misano στο WorldSBK.
Πίσω από το βάθρο, η Bimota είχε θετικό αποτέλεσμα στον εντός έδρας αγώνα της. Ο Axel Bassani και ο Alex Lowes έδωσαν μάχη μεταξύ τους, με τον Bassani να περνά μπροστά στον έβδομο γύρο στη Κ10 και να τερματίζει τέταρτος. Ο Alex Lowes ολοκλήρωσε τον αγώνα πέμπτος, δίνοντας στην ομάδα δύο μοτοσυκλέτες μέσα στην πρώτη πεντάδα.
Scraping for it⚔️
Axel Bassani moves ahead of Alex Lowes🔥#EmiliaRomagnaWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/AeFQxUOtg8
— WorldSBK (@WorldSBK) June 13, 2026
Ο Alberto Surra συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του και τερμάτισε έκτος με τη Motocorsa Racing. Πίσω του βρέθηκε ο Andrea Locatelli, ο οποίος ήταν ο καλύτερος αναβάτης της Yamaha στην έβδομη θέση. Ο Locatelli είχε μάχη με τον Miguel Oliveira, με τον Πορτογάλο της BMW να τερματίζει τελικά όγδοος.
Ο Alvaro Bautista ανέβηκε μέχρι την ένατη θέση, έχοντας ξεκινήσει από τη 17η, ενώ ο Stefano Manzi ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμά του στο WorldSBK.
Στους βαθμούς μπήκαν επίσης οι Tarran Mackenzie, Xavi Vierge, Tommy Bridewell, Garrett Gerloff και Somkiat Chantra. Ο Mackenzie τερμάτισε 11ος, έχοντας εκτίσει ποινή Long Lap για περιστατικό στο Warm Up, ενώ ο Gerloff ανέβηκε στη 14η θέση μετά την εκκίνηση από το τέλος του grid.
Battle for top 10 continues, as things up in front looks under control of @nbulega 👀 At least at this moment💥#EmiliaRomagnaWorldSBK 🇮🇹 pic.twitter.com/k0abp5Xlil
— WorldSBK (@WorldSBK) June 13, 2026
Ο Michael van der Mark εγκατέλειψε με τεχνικό πρόβλημα στους τελευταίους γύρους, ενώ ο Remy Gardner έπεσε στη Κ8 στον 19ο γύρο. Ο Ryan Vickers είχε πτώση στη Κ14 στον τρίτο γύρο, συνέχισε για λίγους γύρους και στη συνέχεια αποσύρθηκε.
Εκτός αγώνα έμειναν επίσης οι Sam Lowes και Lorenzo Baldassarri, μετά από πτώσεις στις πρώτες φάσεις του αγώνα.
















