25 June 2024
Isle of Man TT

R.I.P. Ο Mark Purslow σκοτώθηκε στο Isle of Man TT 2022

Το Isle of Man TT του 2022 συγκλονίστηκε από τον θάνατο του αναβάτη Mark Purslow μετά από ένα ατύχημα στις προπονήσεις το απόγευμα της Τετάρτης.

Το TT επίστρεψε το 2022 μετά από απουσία δύο ετών ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, με τη δράση να ξεκινά την περασμένη Κυριακή με τις πρώτες επίσημες προκριματικές συναντήσεις.

Λίγο μετά τις 20:00 τοπική ώρα, η συνεδρία σταμάτησε με κόκκινη σημαία για ένα περιστατικό στο εξαιρετικά γρήγορο τμήμα Ballagarey του Mountain Course μήκους 37,75 μιλίων.

Η επόμενη συνεδρία Sidecar ακυρώθηκε ως αποτέλεσμα του συμβάντος, με τους διοργανωτές του TT να ανακοινώνουν γύρω στις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Ουαλός αναβάτης Purslow πέθανε ως αποτέλεσμα του ατυχήματος.

Ο Purslow αγωνιζόταν για δεύτερη φορά στο TT έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2017, μετά από νίκη στο Grand Prix του Manx.

Η δήλωση από τους διοργανωτές του TT: «Το Isle of Man TT Races λυπάται που επιβεβαιώνει ότι ο Mark Purslow, 29 ετών, από το Llanon, Ceredigion σκοτώθηκε σε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια της τέταρτης προκριματικής συνεδρίας των αγώνων Isle of Man TT 2022. Το ατύχημα συνέβη στο Ballagarey, πριν από το τέταρτο μίλι, στον τρίτο του γύρο της συνεδρίας.

Ο Mark έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο TT Mountain Course στο Manx Grand Prix του 2015 όπου κέρδισε τον αγώνα ελαφρών βαρών στο ντεμπούτο του. Αποφοίτησε από τους αγώνες Isle of Man TT Races το 2017, αγωνιζόμενος στις κατηγορίες Supersport και Lightweight – το 2022 ήταν το δεύτερο TT του.

Ο Mark ήταν επίσης ένας έμπειρος κλασικός δρομέας, αγωνιζόμενος στο Classic TT το 2016, το 2018 και το 2019, με καλύτερο αποτέλεσμα τη 14η θέση στο Junior Classic TT 2019.

Ο Mark είχε κάνει τον ταχύτερο γύρο του στο TT Mountain Course στα 120,86 μίλια/ώρα νωρίτερα στη συνεδρία, ο πρώτος του γύρος πάνω από 120 μίλια/ώρα που ήταν και ρεκόρ του.

Το Isle of Man TT Races εκφράζει τη βαθύτατη λύπη τους στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του Mark.»

Το απόγευμα της Τρίτης, ένας άλλος αναβάτης, ο Ντέιβ Μόφιτ, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Λίβερπουλ μετά από ένα ατύχημα στην προκριματική περίοδο της κατηγορίας Lightweight.

Λέγεται ότι είναι σε «σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner