O Brad Binder ταχύτερος στο Practice στο Montmelo με νέο ρεκόρ πίστας – Ποιοί οδηγοί περνούν στο Q2
Το Montmelo πήρε φωτιά στο Practice της Καταλονίας, με τον Brad Binder να βάζει σφραγίδα και να γράφει νέο ρεκόρ γύρου με 1:38.141, πετώντας την KTM του στην κορυφή και αφήνοντας πίσω όλο το grid.
Ο Νοτιοαφρικανός έκανε το «μπαμ» στο τελευταίο κομμάτι του practice και πήρε όχι μόνο την πρώτη θέση, αλλά και το απευθείας εισιτήριο για το Q2.
The @KTM_Racing duo dominate Friday in Barcelona!
Also new all-time lap record by @BradBinder_33 #CatalanGP pic.twitter.com/ME25EZMCWZ
— MotoGP™ (@MotoGP) September 5, 2025
Δίπλα του στο top-2 ο Pedro Acosta, που συνέχισε να δείχνει πως ήρθε να παλέψει στα ίσια, γράφοντας 1:38.245 και κλείνοντας το 1-2 της KTM.
What a lap by @Brad_Binder33!
A @KTM_Racing 1-2 with less than 3 minutes to go! #CatalanGP pic.twitter.com/ef5rsOiTyl
— MotoGP™ (@MotoGP) September 5, 2025
Τρίτος ο Alex Marquez με την Ducati Gresini και τέταρτος ο Marc Marquez με την εργοστασιακή Ducati, αποδεικνύοντας πως και τα δύο αδέρφια έχουν μπει για τα καλά στη μάχη της Καταλονίας.
@marcmarquez93 sounds the charge on home turf!#CatalanGP pic.twitter.com/c5bL2U5mnS
— MotoGP™ (@MotoGP) September 5, 2025
Στην πέμπτη θέση ο Marco Bezzecchi με την Aprilia, ενώ ο Enea Bastianini στην έκτη θέση παρά την πτώση του στη στροφή 2 στο τέλος.
Yellow flags brought out by @Bestia23‘s T2 crash #CatalanGP pic.twitter.com/AsEoOis2PI
— MotoGP™ (@MotoGP) September 5, 2025
Η πρώτη δεκάδα που περνάει απευθείας στο Q2 ολοκληρώνεται με τον Franco Morbidelli στην έβδομη θέση, τον Johann Zarco όγδοο, τον Luca Marini ένατο και τον Ai Ogura δέκατο.
Στους χαμένους της ημέρας, ο Pecco Bagnaia βυθίστηκε στη 21η θέση, πάνω από ενά δευτερόλεπτο από την κορυφή.
A miserable Friday for @PeccoBagnaia, who is down in P21 #CatalanGP pic.twitter.com/BdXuQgTHSb
— MotoGP™ (@MotoGP) September 5, 2025
Μετά τις ελπίδες που άφησε στην Ουγγαρία, ο πρωταθλητής δείχνει ξανά χαμένος στον καπνό των προβλημάτων, ενώ και ο Jorge Martin περιορίστηκε μόλις στη 17η θέση, μακριά από τα υψηλά στάνταρ του. Στο ίδιο μοτίβο και ο Maverick Viñales, 24ος και τελευταίος, αν και ακόμα παλεύει με τη φυσική του κατάσταση.