30 September 2025
MotoGP 2025

Ο Pedro Acosta γρηγορότερος στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά FP1 στο Montmelo – Αποτελέσματα

Η Καταλονία άνοιξε τις πύλες της με τον Pedro Acosta να βάζει από νωρίς τη σφραγίδα του στο Montmelo και να γράφει από νωρίς το όνομά του στην κορυφή!

Ο νεαρός Ισπανός έσπασε τα χρονόμετρα στο 1:38.979, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο του FP1 και μάλιστα δύο φορές με την ίδια επίδοση, δείχνοντας σταθερότητα και ρυθμό.

Ο Johann Zarco έκανε τη δική του παράσταση με ένα εντυπωσιακό «σώσιμο» στη Κ5 και στο τέλος των δοκιμών βρέθηκε δεύτερος μόλις +0.095.

Ο Marc Mαrquez, με το τεράστιο προβάδισμα στο πρωτάθλημα αλλά και με την πίστα αυτή να θεωρείται παραδοσιακά «αδύναμή» του, κρατήθηκε τρίτος στο +0.219, αποδεικνύοντας πως ακόμα κι εδώ μπορεί να σταθεί μπροστά.

Ο Maverick Viñales, που επέστρεψε δυναμικά στην αγαπημένη του πίστα, ολοκλήρωσε τέταρτος, ενώ ο Alex Marquez ακολούθησε στην πέμπτη θέση. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε με τον Luca Marini στην έκτη θέση, τον Brad Binder έβδομο, τον Marco Bezzecchi όγδοο, τον Aleix Espargaro ένατο με τη wildcard εμφάνιση στη Honda και τον Enea Bastianini δέκατο, παρότι είχε αρχικά τεχνικά προβλήματα με την KTM του.

Πιο πίσω, οι Bagnaia και Martin δεν έκαναν το ξεκίνημα που θέλανε με τον Pecco να μένει 23ος έχοντας κάποια προβλήματα με την GP25, ενώ ο περσινός θριαμβευτής Jorge Martin δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από τη 21η θέση.

Οι περισσότεροι αναβάτες δούλεψαν σε φθαρμένα λάστιχα για μεγάλο μέρος της περιόδου, πριν βγουν στο φινάλε για γρήγορους γύρους με φρέσκα ελαστικά.

Randomizer

tzortzopoulos_baner georgopoulos_baner