Aleix Espargaro: “Αισθάνομαι ότι το 2024 θα είναι η τελευταία μου σεζόν”

Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν πολύ για να αποφασίσει ο Aleix Espargaro να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Aprilia.

Ο Καταλανός έχει με την Aprilia μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 και σύμφωνα τη διαίσθησή του, πιστεύει ότι η αθλητική του καριέρα ως ενεργός οδηγός θα τελειώσει στο τέλος της επόμενης χρονιάς, αν και δεν θα να είναι μια οριστική απόφαση.

Ο Aleix αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο από το 2005, όταν ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στα 125 κ.εκ. Από το 2010 και μετά, ήταν σταθερά στο grid του MotoGP, μια κατηγορία στην οποία μπήκε μέσω της Pramac Racing Team στο τιμόνι ενός δορυφόρου Desmosedici, για να αγωνιστεί αργότερα με CRT, Open μοτοσυκλέτες και τελικά να επιτύχει το πρώτο του εργοστασιακό συμβόλαιο με την Suzuki το 2015 και το 2016.

Ο Ισπανός έκανε το άλμα στην Aprilia το 2017 και από τότε οδηγεί το RS-GP. Η φιλοδοξία και η συνεχής προσπάθειά του ήταν καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη του ιταλικού έργου στο MotoGP, και παρόλο που οι πρώτες τέσσερις σεζόν του Espargaro με το RS-GP ήταν δύσκολες, κάτι άλλαξε μέσα στην Aprilia από το 2021, ακριβώς τη χρονιά που ο Aleix πέτυχε το πρώτο του βάθρο.

Ο Ισπανός το 2022 υπήρξε υποψήφιος για τον τίτλο του MotoGP, μια σεζόν στην οποία τερμάτισε τέταρτος αφού κατέκτησε συνολικά έξι βάθρα, και σε ένα από αυτά, να είναι το ψηλότερο με την νίκη του στην Αργεντινή, που ήταν και η πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία και η μοναδική έως τώρα!

Τώρα, με το 2023 να έχει ήδη ξεκινήσει, ο αριθμός #41 κοιτάζει προς το άμεσο μέλλον του, έχοντας επίγνωση ότι η αθλητική του ζωή πλησιάζει στο τέλος της. Στα πρόθυρα των 34 ετών, ο Καταλανός παραδέχτηκε σε μια συνέντευξη που προσφέρθηκε στο The-Race.com ότι «δεν έχει πλέον πολλή δύναμη να συνεχίσει να οδηγεί για πολλά ακόμη χρόνια» και ότι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν ανησυχεί για το τι μπορεί να του συμβεί τους επόμενους μήνες.

«Ένα πράγμα είναι ότι είμαι τυχερός – από το τελευταίο μέρος της χρονιάς έως τις αρχές της επόμενης, όλοι θα αρχίσουν να ανησυχούν για το μέλλον τους. Και εγώ? Όχι, τίποτα απολύτως.»

«Αν ξεκινήσω την επόμενη χρονιά και παλεύω για τον τίτλο, και αν η Aprilia θέλει να μου προσφέρει έναν ακόμη χρόνο, μονοετές συμβόλαιο, θα το δεχτώ. Αν δεν είμαι γρήγορος και πρέπει να πάω σπίτι, τότε θα πάω σπίτι.»

Ο Espargaro προετοιμάζει την απόσυρσή του εδώ και αρκετό καιρό. Έχει ανοίξει τρία εστιατόρια στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας, τον τόπο διαμονής του, καθώς και επενδύσεις σε άλλες επιχειρήσεις, οπότε δεν ανησυχεί μήπως χάσει τον μισθό του από την Aprilia.

«Έχω πολλές δουλειές να κάνω αν πάω σπίτι μου, έχω απολαύσει τόσο πολύ τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια της καριέρας μου και έτσι πραγματικά δεν έχω άγχος.»

«Η αίσθηση μου είναι ότι το 2024 θα είναι η τελευταία μου σεζόν. Αλλά αν ξεκινήσω την επόμενη χρονιά και είμαι στην κορυφή και μου προσφέρουν νέο συμβόλαιο, θα αποφασίσουμε με την οικογένειά μου».

Αν και ο Ισπανός δεν ξέρει ακόμα με βεβαιότητα τι θα γίνει το 2025, ο Aleix είναι ξεκάθαρος για ένα πράγμα: «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο», επέμεινε. «Δεν θα σταματήσω 100%.»

«Θέλω να συνεχίσω ως αναβάτης δοκιμών, γιατί μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω πράγματα στο εργοστάσιο. Και τώρα, με τη νέα μορφή, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Οπότε αυτό είναι σίγουρο, ότι θα ήθελα πολύ να γίνω αναβάτης δοκιμών».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner