21 June 2024
Motocross 2024ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η SAMP Racing Team ανεβαίνει στα βάθρα του 2ου Πανελλήνιου ΜΧ στα Τρίκαλα

Ακόμα μια δυναμική παρουσία για την SAMP Racing Team στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στην καταπράσινη πίστα του Πρίνος στα Τρίκαλα. Η ομάδα ξεπέρασε τα προβλήματα, αντεπεξήλθε ιδανικά στα τερτίπια του καιρού και ανέβηκε στο βάθρο σε τρεις κύριες κατηγορίες.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος motocross δόθηκε στα Τρίκαλα για τον δεύτερο γύρο του θεσμού όπου το αγωνιστικό διήμερο περιλάμβανε εναλλαγές του καιρού με ήλιο και βροχή αλλά και ιδιαίτερες συνθήκες, με τις πολλές συμμετοχές να μεταβάλλουν διαρκώς τον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τις ιδιαιτερότητες του αγώνα, η ομάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και τις ιώσεις τις εποχής, που ταλαιπώρησαν την πλειοψηφία των ατόμων της στα Τρίκαλα.

Ήταν μια κατάσταση που θα έπρεπε να το αντιμετωπίσει η ομάδα σαν ομάδα, και τα κατάφερε σημειώνοντας επιτυχίες στον αγώνα, οι οποίες είχαν και βαθμολογικό αντίκτυπο για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Άλλωστε το μότο της ομάδας είναι “όλοι για έναν και ένας για όλους” κάτι που αποδείχτηκε στην πράξη στα Τρίκαλα.

Στα highlight της ομάδας στα Τρίκαλα εκτός από τα τρία βάθρα που σημείωσε, ήταν και η απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει στις ομαδικές προπονήσεις, με τους αναβάτες μας να παίρνουν την πλειοψηφία των εκκινήσεων σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες όπου συμμετείχαν.

Στην μεγάλη κατηγορία της ΜΧ1, ο Μανώλης Κρητικός #160 ήρθε καλά προετοιμασμένος στα Τρίκαλα αλλά δυστυχώς θα έπρεπε να διαχειριστεί μια ίωση, αντιμετωπίζοντας τους καλύτερους αναβάτες του ελληνικού motocross.

O πρωταθλητής της κατηγορίας του 2020, είχε πολύ καλές εκκινήσεις, και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και στα δύο σκέλη να κρατηθεί με τους πρωτοπόρους, αλλά στο τέλος η κατάσταση της υγείας του τον επηρέασε, αναγκάζοντας να ακολουθήσει αγώνα τακτικής με γνώμονα την συνέχεια του πρωταθλήματος. Αποφεύγοντας τα λάθη σε μια δύσκολη πίστα αν και δεν έλειψαν οι δύσκολες στιγμές, κατάφερε με τερματισμούς 3-2, να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Από τον προηγούμενο αγώνα στην Κέρκυρα ο Σωτήρης Φωτάκης #307 είχε δείξει ότι φέτος είναι μια υπολογίσιμη δύναμη για το βάθρο σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος, στην πρώτη του χρονιά στην ΜΧ2.

Με ίωση και αυτός από τα μέσα της εβδομάδας, κατάφερε με την βοήθεια της ομάδας να είναι έτοιμος για τα σκέλη της Κυριακής. Με όπλο τις εξαιρετικές του εκκινήσεις, έστριψε πρώτος στο δεύτερο σκέλος, σε μια κατηγορία όπου είχαμε πρόκριση για τους καλύτερους σαράντα αναβάτες, λόγω των πολλών συμμετοχών, και μάλιστα οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους. Με καθαρό μυαλό και σταθερή οδήγηση κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε καταλαμβάνοντας με δύο τρίτες θέσεις, την τρίτη θέση του βάθρου της κατηγορίας.

Συμμετέχοντας στην δίχρονη ΜΧ125 η οποία αγωνίζεται μαζί με την ΜΧ2, ο Λευτέρης Παπαδάκης #177 έπρεπε να δώσει σκληρές μάχες καθώς οι γεμάτες μπάρες με τετράχρονα 250 της κατηγορίας(ΜΧ2) δεν του έδιναν το πλεονέκτημα που θα ήθελε στις εκκινήσεις.

Πραγματοποιώντας έξυπνους αγώνες, απέφυγε τα πολλά λάθη και τις πολλές πτώσεις που σημειώθηκαν στην κατηγορία, μια τακτική που επιβραβεύτηκε με την δεύτερη θέση στην ΜΧ125 ενώ τερμάτισε και στην πρώτη δεκάδα της ΜΧ2. Ο Λευτέρης συνεχίζει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της ΜΧ125.

Με γεμάτες μπάρες πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της ΟΡΕΝ, με τον Χρήστο Κοτούλα #2 να πραγματοποιεί δυναμική εμφάνιση στρίβοντας πρώτος και στις δύο εκκινήσεις της πολυπληθούς κατηγορίας.

Παρά την πίεση του σκληρού ανταγωνισμού για την πρώτη θέση, κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό του σε έναν αγώνα όπου και αυτός ήταν θύμα της ίωσης που χτύπησε την ομάδα. Με μια έκτη και μια έβδομη θέση στα αντίστοιχα σκέλη, κατέλαβε την έκτη θέση στο σύνολο της κατηγορίας, συγκεντρώνοντας ικανοποιητικούς βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο φέρελπις αναβάτης της ομάδας Ερμής Χατζηβασιλείου #111 ήταν θύμα και αυτός της ίωσης της χτύπησε την ομάδα, καταλαμβάνοντας μεγάλη προσπάθεια και στα δύο σκέλη της ΜΧ85.

Οι εκκινήσεις τις κατηγορίας ήταν τρεις, καθώς στο δεύτερο σκέλος έγινε επανεκκίνηση στην οποία ο Ερμής έστριψε πρώτος και οδήγησε τον αγώνα. Με δύο τέταρτες θέσεις κατάλαβε την πέμπτη θέση στο τέλος της ημέρας, καθώς ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην πίστα των Τρικάλων για να επαναλάβει το εκπληκτικό βάθρο του πρώτου αγώνα στην Κέρκυρα.

Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και ο Μιχάλης Πιστικός #281 εντυπωσιάζοντας με τα εκπληκτικά αντανακλαστικά του, στρίβοντας πρώτος και στις δύο εκκινήσεις της κατηγορίας ΜΧ85 όπου κατέλαβε την ένατη θέση, σε μια χρονιά όπου προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερη αγωνιστική εμπειρία. Δείχνει, ότι μαθαίνει γρήγορα.

Αγωνιστική εμπειρία αλλά στην πιο δύσκολη κατηγορία του πρωταθλήματος, προσπαθεί να αποκτήσει και ο Χρήστος Κατσαμάκης #888 τερματίζοντας εν μέσω προβλημάτων στην 19η θέση της ΜΧ1, ενώ ο αδερφός του Αλέξανδρος #19 δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην ΜΧ2 καθώς ακόμα αναρρώνει από τον τραυματισμό του στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στην Κέρκυρα.

Η SAMP Racing Team ανανεώνει το ραντεβού της με το ελληνικό motocross στις

11 &12 Μαΐου 2024 για τον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην πίστα της Σπερχειάδας.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner