Ο Aleix Espargaro ταχύτερος του FP2 και της 1ης ημέρας στην Catalunya με την Aprilia να κάνει το 1-2 – Αποτελέσματα

Όλοι οι οδηγοί εκτός του ταχύτερου του FP1, Alex Rins έκαναν ταχύτερους γύρους το μεσημέρι στο FP2, με τους 5 πρώτους οδηγούς να κατεβαίνουν στο 1.39s.

Ο Aleix Espargaro ήταν ο ταχύτερος του FP2, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.39.402, που έκανε στον τελευταίο του γύρο, φέρνοντας στην κορυφη της ημέρας το Aprilia RS-GP του, μπροστά από το δεύτερο Aprilia RS-GP του ομόστυαλού του, Maverick Vinales, όπου ήταν στην κορυφη σχεδόν όλη την συνεδρία έχοντας κατέβει πρώτος στο 1.39s.

Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο τρεις φορές νικητής του 2022, Enea Bastianini με χρόνο 1.39.890, με το Ducati της Gresini, που τον έφερε μπροστά από το πρώτο εργοστασιακό Ducati του Pecco Bagnaia, με διαφορά μόλις 0.060s όπου έκανε χρόνο 1.39.950.

Στην 5η θέση άλλο ένα Ducati της Pramac αυτή την φορά με τον Jorge Martin και με χρόνο 1.39.989, που κλείνει και την 5αδα που κατέβηκε κάτω από το 1.40s.

Την πρώτη εξάδα κλείνει το πρώτο ΚΤΜ με τον Brand Binder, ακριβώς μπροστά από τον Jack Miller και τον ταχύτερο του FP1, Alex Rins!

Στην 9η θέση τέλειωσε την ημέρα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2021, Fabio Quartararo, με το πρώτο Yamaha, μπροστά από ένα ακόμα Ducati, του Johan Zarco που κλείνει την πρώτη δεκάδα που περνά προσωρινά απευθείας στο Q2.

Στην 11η θέση τερμάτισε ο Franco Morbidelli που δείχνει να ανακάμπτει, μπροστά από τον Pol Espargaro, με το πρώτο Honda,  μπροστά από το δεύτερο Honda του Takaaki Nakagami και τον Marco Bezzecchi.

Αύριο όλοι οι οδηγοί θα πιέσουν στο FP3 για να περάσουν απευθείας στο Q2.

Μείνετε συντονισμένοι ……