20 May 2024
MotoGP 2024

Πρόβλημα στο εμπρός φρένο ήταν η αιτία της πτώσης του Marc Marquez στο Austin – VIDEO

Ο Marc Marquez έκανε ένα φοβερό αγώνα μέχρι την πτώση του στην Αμερική.

Ο μεγάλος χαμένος του αγώνα στο Austin ήταν ο Marc Marquez, αφού είχε πτώση 10 γύρους πριν το τέλος και ενώ ήταν πρώτος, κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα μέχρι εκείνη την ώρα, με πολλές μάχες και προσπεράσεις.

Από το ξεκίνημα κιόλας βρέθηκε μαζί με αρκετούς άλλους οδηγούς  σε μια εκκίνηση με πολλές επαφές και σπρωξίματα. Στην συνέχεια στην προσπάθεια του να επιστρέψει στην κορυφαία ομάδα, δέχτηκε ένα χτύπημα από τον Miller με αποτέλεσμα να χάσει την αριστερή του αεροτομή.

Παρόλα αυτά πίεσε και άρχισε να προσπερνά τους οδηγούς μπροστά του και κατάφερε να φτάσει μπροστά και να προσπερνά τον πρώτο Martin που αμέσως αμυνόμενος βρήκε η ουρά του στην εμπρός δεξιά αεροτομή του Marquez, με αποτέλεσμα να χάσει 4 θέσεις και να αναγκαστεί και πάλι να επιστρέψει στην κορυφη.

Και το έκανε προσφέροντας θέαμα και προσπεράσεις και πήρε την πρωτοπορία, μέχρι την στροφή 11 όπου ξαφνικά έχασε το εμπρός και έπεσε, με αποτέλεσμα να χάσει μια ευκαιρία για το κυνήγι της νίκης.

Τελικά δεν τα κατάφερε και φεύγε από την Αμερική χωρίς βαθμούς, και παρόλο που είπε ότι ήταν δικό του λάθος, εξήγησε επίσης πως είχε ένα σημαντικό πρόβλημα με το εμπρός φρένο σε όλο τον αγώνα, με τη μανέτα του φρένου να τερματίζει τη διαδρομή της, παρά το γεγονός ότι ο αναβάτης είχε προσπαθήσει να τη ρυθμίσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πριν δούμε τι είπε ο Marquez αξίζει να δούμε τι είπε ο ίδιος ο Αγγλοϊταλός, Frankie Carchedi , ο τεχνικός υπεύθυνος αρχιμηχανικός του Marc Márquez στην ιταλική ομάδα: «Είμαι συντετριμμένος από αυτό που συνέβη σήμερα με τον Marc».

«Το να αγωνίζεται o Marquez στην κορυφη σε όλο τον αγώνα με τα προβλήματα που είχε ήταν πραγματικά απίστευτο. Βρήκαμε τον ρυθμό που χρειαζόμασταν από χθες (στο Sprint), αλλά προέκυψε ένα ατυχές πρόβλημα στον αγώνα που θα μελετήσουμε και θα λύσουμε.» πρόσθεσε.

Ο Marquez είπε μετα τον αγώνα: «Είναι Απογοητευτικό, ειδικά επειδή ένιωθα καλά, ένιωθα πολύ δυνατός.»

«Αλλά ναι, είμαι πιο απογοητευμένος γιατί σήμερα η ταχύτητα ήταν εκεί, η αίσθηση ήταν εκεί, αλλά είχα απροσδόκητα προβλήματα με το μπροστινό φρένο σε όλο τον αγώνα που μου δημιούργησε πολλές δυσκολίες να οδηγήσω.»

«Ακόμα και έτσι μπόρεσα να είμαι στην κορυφαία ομάδα, έκανα επιστροφή από πίσω δυο φορές επειδή ο ρυθμός δεν ήταν γρήγορος και μετά προσπάθησα να προηγηθώ όσο το δυνατόν συντομότερα για να δω αν θα άλλαζε η θερμοκρασία στο φρένο ή κάτι τέτοιο.»

«Μερικές φορές βελτιωνότανε η αίσθηση του φρένου. Αλλά δυστυχώς, όταν φρέναρα στη στροφή 11, φρέναρα αλλα δεν είχα φρένα – (κανείς δεν ήταν εκεί) –  στη συνέχεια τη δεύτερη φορά ήταν καλύτερα αλλά όχι όσο έπρεπε και με την υπερβολική ταχύτητα που είχα έχασα το μπροστινό μέρος.»

«Στα δεδομένα είδαμε ότι το πρόβλημα ήταν εκεί και για παράδειγμα είδαμε στο σημείο όπου έπεσα, φρέναρα δύο φορές. Πάτησα το φρένο, και τίποτα, καμία πίεση. Και μετά πάτησα για δεύτερη φορά και ήταν λίγο καλύτερα αλλά δεν υπήρχε πίεση.  Όχι μόνο εκεί, αλλά και στη στροφή 12 φρέναρα δύο φορές, τρεις φορές. Επομένως, πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε για το μέλλον».

«Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι νιώθω ανταγωνιστικός και αυτό μου δίνει καλή νοοτροπία».

Αν και πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει αγωνιστεί τουλάχιστον για το βάθρο μέχρι την καρό σημαία, ο Marquez πιστεύει ότι αυτό το πρόβλημα είναι ένα φυσιολογικό μέρος ενός νέου έργου και λέει ότι η ομάδα Gresini είναι γρήγορη στο να δώσει απαντήσεις σε ζητήματα.

«Ξέρετε ότι αν πέσω, λέω  – συγγνώμη, έπεσα -. Σήμερα είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά το καλό είναι ότι είναι φυσιολογικά προβλήματα σε ένα νέο έργο. Κάθε οδηγός έχει το δυνατό του σημείο και το αδύνατο σημείο του, όπως κάθε τεχνικός. Δουλεύουμε ακόμα, έχουμε κάνει ένα βήμα εδώ και πρέπει να δούμε αν θα δουλέψει καλά στη Χερέθ. Δεν είμαστε σε σημείο που να μην ξέρουμε τι συμβαίνει.»

«Όταν έχουμε προβλήματα πρέπει να δημιουργούμε την λύση, και τώρα σήμερα είχαμε το πρόβλημα και πρέπει να δημιουργήσουμε την λύση. Νομίζω ότι η ομάδα είναι αρκετά γρήγορη και θα έχουμε απάντηση και λύση για το μέλλον».

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events